Борба до ключ - предаване по NOVA

• 27 327
  • 417
  •   1
Отговори
# 240
Трябва да е свързана, ама старото строителство е така, кухнята е през 2 врати от хола. Едно време хората си седяха и ядяха в кухнята, а хола беше за гости. Сега този тип строителство, дневната я преустройват в кухня-хол, кухнята в спалня, но стават доста малки помещения.

# 241
При тези тухлени апартаменти да не се обединят стаи, за да се направи отворен план ми се струва меко казано странно и загуба на функционалност. Вероятно кухните са твърде малки за да се превърнат в спалня или бюджета е причина, но апартаментите биха били много по-продаваеми и фунционални. Да си разнасяш супата от стая в стая през целия коридор ...🤔
 Можеха да подадат към нас зрителите план на апартаментите с посочени размери, за да придобием по-добра представа. На AI дневната е тясна и дълга. Много по-добре трябваше да се подберат и разположат мебелите. Липсата на врата му била проблем на Ковачев, ами не стига, че носиш супи, ами и врати да отваряш..😅
На фона на всичко това, цените на апартаментите наистина са безумни. За мен би ги купил някой, който не би живял лично в тях.

# 242
Според мен става дума за Том Диксън Melt серия - няколко размери са. Помня, че голямата беше около 1000€. Не съм сигурна обаче, защото гледах докато мия прозорци. Някой може да потвърди ако му се занимава. В магазините много от нещата са си реплики на някоя дизайнерска лампа, която е хиляди. Просто се прави на интересен Ковачев според мен.

# 243
  • София /Абсурдистан
Точно на тези стари тухлени апартаменти кухнята е голяма с място за трапезария. Виждала съм лично такива жилища. А на панелните е малка, само 9 квадрата. Затова и усвояват терасата, ако тя е пред кухнята, защото не винаги е там. Как ли пък не бих разнасяла храна от една стая в друга, че всичко да се оцапа.
И според мен журито се заяжда за глупости.

# 244
  • Sofia
Според мен не са им позволили да правят хол с кухня заедно, а и е сложно - местят се тръби и т.н

# 245
Много купувачи не искат кухня в хола, а отделно помещение. Вече не се строи така и който търси подобно разпределение има шанс единствено в старата тухла.

# 246
  • Sofia
Много купувачи не искат кухня в хола, а отделно помещение. Вече не се строи така и който търси подобно разпределение има шанс единствено в старата тухла.

Така е, но ака пък ти трябва отделна стая за работа (кабинет) точно малка кухня би била по-подходящото помещение.

# 247
Гледах разпределението и на двата апартамента - и в двата случая кухнята е далече от трапезарията. Новото строителство почти навсякъде кухнята е комбинирана с хола, което създава по-голямо и открито пространство.

# 248
Наистина ли? Мислех си, че общо помещение е по-търсено и че новото строителство масово се проектира така.

# 249
  • София
Казаха, че наградата за спечелилата двойка е продажната цена минус инвестицията, брокерите няма да удържат. И печелят както за своя апартамент, така и за другия. Двата апартамента ги купиха на почти една и съща цена, но единият е с 15 квадрата по-голям и имат повече разходи за ремонта. Все пак зависи и от брокерите как ще ги пласират после.

И все пак това е доста голяма печалба с шанс 50% да я вземеш, в Игри на волята, Фермата и тн се изискват същите лишения, но с по-малка печалба и много по-малък шанс да е за теб.

Само да вметна, че доколкото си спомням от първия епизод, бюджетът за ремонта на двата апартамента е различен, в зависимост от квадратурата - по 500 евро на квадратен метър, ако не ме лъже паметта.

# 250
Наистина ли? Мислех си, че общо помещение е по-търсено и че новото строителство масово се проектира така.

Аз не съм виждала ново строителство с отделна кухня. Аз лично и всички около мен предпочитаме кухня и дневна в едно. Има хубави абсорбатори в днешно време и няма проблем с миризми. Е, освен ако не се развали нещо.

# 251
  • Sofia

Аз не съм виждала ново строителство с отделна кухня. Аз лично и всички около мен предпочитаме кухня и дневна в едно. Има хубави абсорбатори в днешно време и няма проблем с миризми. Е, освен ако не се развали нещо.

Аз съм виждала ново с отделна кухня в брок в Лагира комплекса беше Тулип от първите етапи. В Полша също правят отделни кухни, но там по-умно е измислено и точно до хола така че е удобно.

# 252
Новото строителство се проектира така, защото спестява една стая, а прави ниша в холчето и ето ти кухня. Въобще масовото ново строителство е такова, че няма къде да се обърнеш, камо ли да сложиш по-големи мебели, които да ползваш. Едновремешните панелни гарсониери са днешните двустайни като площ, което е показателно.

# 253
Така и така изразявате лично мнение: аз пък живея (и ми харесва) трапезарията и кухнята да са на едно, а холът си е за почивка, лежане на дивана. Не е лошо, че там има голяма маса, даже на Х2Ю е с 8 места и пак има място. Шкафът и на мен ми е малко странен, но не чак колкото драматично го изкара брокерката. Като цяло повече ми харесва тази дневна от на другия отбор.
При Инкл. бих обърнала стаята: ТВ на стената на вратата, диванът до масата. По-малък диван, елипсовидна маса с по-малки столове, може би нещо дървено, за да изглежда не толкова натоварващо окото и сякаш има повече пространство. В сегашното разположение Тв шкафа седеше не много центрирано, някой друг забеляза ли го? Като цяло съм съгласна с критиките, наистина няма много смисъл от ел. завесите също.

# 254
Да, по някаква причина тв шкафът изглеждаше много сбутан в масата, пък някак техните мебели не ми се видяха чак толкова големи, дори и дивана. Не знам, не мога да придобия много реална представа по тв.

Общи условия

Активация на акаунт