Борба до ключ - предаване по NOVA

• 27 309
  • 417
  •   1
Отговори
# 390
Накрая не видях Виктория как се е държала, ама Ралица отново се прояви Grinning била съжлаявала, че не се намесвала по-рано и ги била оставяла да си правят каквото решат (нейния отбор). Алоу, че ти само грешни предложения даваше от това, което видяхме Grinning Също малко злобничко коментираше другия апартамент.

# 391
  • София
И според мен Ралица само ги объркваше. Трябваше наистина да ни покажат подобна разписана графика и за двата отбора. Аз не ги и слушах внимателно Иван и Андрей какви цифри точно казват, много по-пригледно е с дигитална визуализация. С много голяма разлика обаче са продали двата апартамента, така че още като казаха кой за колко е, работата беше ясна.

# 392
За мене е разбираемо апартаментът на Виктория и Миро да се продаде веднага, защото те направиха много по-качествен ремонт в сравнение с другите. Което ги и бавеше при изпълнението на задачите, въпреки че почти не спяха. Заради това загубиха няколко битки, но важното е, че спелиха "войната". 🎉🎉🎉

А другото семейсто все пак взеха 7500 € + подаръци.

# 393
Аз исках Хоум2Ю да спечелят, най-малкото защото винаги издаваха навреме и бяха много организирани и последователни.
Че при апартамента на Инклузив са изкарали непредвидени неща, които е трябвало да се ремонтират, е факт, но това е грешка на предаването, че са купили толкова различни жилища.
Бях споменала в предишен коментар, че за следващ сезон би било добре да намерят по-сходни жилища.
Бих се радвала и да има повече прозрачност и ясни насоки/изисквания относно самия работен процес, дизайна, както и задължително поне 2 дни почивка между отделните задачи.

Не симпатизирах на Инклузив заради Вероника, за мен тя повече мрънкаше, от колкото реално да работи и допринася за изпълнението на задачите, само като я видях как държи чука и се опитва да разбие плочките на ваната, а после и старите долапи в кухнята и ми стана лошо.
Мъжът й е симпатяга и наистина доста се измори, но поне се видя, че яко бачкаше.
Просто за пореден път хора, които следваха *уж съществуващите* правилата, останаха втори за сметка на отбор, който все нещо не беше направил/завършил/разбрал и това остава горчиво чувство у мен.
Но поне Елена и Мартин спечелиха парички и подаръци от индивидуалните си победи, поне не са с празни ръце.

# 394
За мене е разбираемо апартаментът на Виктория и Миро да се продаде веднага, защото те направиха много по-качествен ремонт в сравнение с другите. Което ги и бавеше при изпълнението на задачите, въпреки че почти не спяха. Заради това загубиха няколко битки, но важното е, че спелиха "войната". 🎉🎉🎉

Е колко да беше качествен, като идваха да им оправят ъглиге и отсичането? Винаги имаше нещо недовършено и правилата ги нямаха за нищо. Само те дооправяха почти всеки път нещо от преди? Единственото предимство при тях беше, че спечелиха първото предизвикателство и избраха по-продаваемия апартамент. Иначе и двата отбора работиха много, но за мен трябваше да имат наказания от бюджета за неспазване на срокове и правила и тогава щеше да е справедливо. А и малко ми е грозно да обясняваме, че и другият отбор взел "парички". Няма база за сравнение м/у 8к евро и 100к и нагоре евро. Ше си купят нещо за спомен отбор хоум ту ю. Не, че нещо ама брокерката е взела повече от продажбата....

Последна редакция: нд, 17 май 2026, 13:59 от ilieva_i

# 395
Брокерката на хоум ту ю беше недоразумение и 0 ефектиност. Типична бг брокерка, въздух под налягане.
Радвам, се че спечелиха Миро и Вероника. Обаче Вероника изглеждаше променена в лице, като подпухнала или ми се е сторило.

# 396
И двата отбора работиха здраво, Аз обаче повече харесах Елена и Мартин, много добре организирани, не само за своята работа, но и за задачите и изпълнението на помощниниците им. Работата по обекта бе винаги завършена в срок, спазен бюджет, без да пренебрегват мнението на Брокера ( Тоест за мен : ако клиента има изисквания, те ще бъдат спазени -Важно качество!).
Надявам се следващият сезон да е с по- ясни правила и да не взаимства сцени от други популярни реалитита и ако брокерите ще отговарят за резултата на надпреварата, нека да видим малко повече риалити от техните усилия по сделката...
Искрено желая успех и на двете двойки!

# 397
Аз подозирах, кой ще спечели заради по-късната продажба на единия апартамент. Според мен брокерката го е държала до последно с цел да го продаде на по-висока цена и да спечелят.
Според мен трябваше да дадат някакъв процент от сумата на загубилия отбор. Раздадоха се максимално и сега ми се струва нечестно. Вероника не ми харесва - надута снобарка и съжалявам, че те спечелиха.

Последна редакция: нд, 17 май 2026, 14:30 от bonbonka6

# 398
На мен пък апартаментът на Вероника и мъж повече ми харесва като дизайн, но е вярно, че все имаше за тях компромиси - да си довършат, да си преправят, повече пари и тн. Другият отбор беше много стегнат и организиран. Но и при двата отбора си личеше липсата на професионализъм, така че малко бих се притеснявала да си купя довършен от тях апартамент. Въпреки че при отбор Бубчета се видя, че си викат ел. техник за някои неща, това е добре. И аз не искам да ги мъчат толкова и да им дават почивка. При свеж ум могат да направят по-яки неща, което би било добре за нас зрителите. Иначе кухнята на Вероника е яка, обаче изобщо не отива като стил на другата част от апартамента. Кънтри кухня, пък бляскав хол.. мне.

# 399
Посланието беше, че и непрофесионалисти могат да правят ремонт.

# 400
Скрит текст:

Е колко да беше качествен, като идваха да им оправят ъглиге и отсичането?
Скрит текст:
Винаги имаше нещо недовършено и правилата ги нямаха за нищо. Само те дооправяха почти всеки път нещо от преди? Единственото предимство при тях беше, че спечелиха първото предизвикателство и избраха по-продаваемия апартамент. Иначе и двата отбора работиха много, но за мен трябваше да имат наказания от бюджета за неспазване на срокове и правила и тогава щеше да е справедливо. А и малко ми е грозно да обясняваме, че и другият отбор взел "парички". Няма база за сравнение м/у 8к евро и 100к и нагоре евро. Ше си купят нещо за спомен отбор хоум ту ю. Не, че нещо ама брокерката е взела повече от продажбата....
Много по-качествен, защото за тях беше важна не само външната обвивка на апартамента, но и това, което се намира под нея. Мислеха две стъпки напред - за това какви проблеми могат да имат бъдещите собственици и гледаха да ги отстранят предварително. Мислеха за крайната победа, а не за моментните битки. Слагаха някаква мрежа по стените (нещо, което другите си спестиха), което им удвои работата, но което брокерът Емо изтъкна при показания ни оглед. Окабеляването мина през тавана - пак допълнителна работа.

Другият отбор (Елена и мъж) мислеха основно за победа в моментите битки, за да си надраскат усмихнати човечета по стената. Ама половината таван паднал. Вместо да смъкнат и другата половина, която в даден момент също може да падне, оправиха само компроментираната част. И да падне по-нататък... ще е проблем за собствениците. Ама шкафът (в хола), който не е предвиден да виси на стената можело да падне. Няма проблем... ако паднел, бъдещите собственици ще си го сменят.

Колкото до изпипването на детайлите и работата в стил "джаста-праста" – разликата се видя още при първата задача (тази с банята).
Отборът на Инклузив не че не можеше да се справи с детайлите (видя се при банята, че са по-добри в това), а нямаха време за тях, защото гледаха основата да е стабилна и изпипана.
И още нещо – да не забравяме, че те ремонтираха с 20 квадрата повече. При положение че квадратурата на апартаментите не е еднаква, и времето за ремонт не би трябвало да е еднакво.

Последна редакция: нд, 17 май 2026, 15:45 от Bilyana14.

# 401
Bilyana14, чудесно изложена гледна точка, но аз не бих могла да се съглася. Това което описваш като "изпипване на детайла" според мен се дължи на по-занемареното състояние на имота. Те сменяха дограма, мазилката падаше като пяък и то навсякъде- те нямаха избор да не я направят.
Няма защо да си правя труда да те убеждавам. Всеки има право на мнение. За мен по-важното беше това, че правилата не бяха спазени, не можеха едно отсичане на боята да направят, правеха елементарни грешки при ползването на латекс, идваха да им оправят кривото шпакловане, апартамента нямаше никаква концепция и всяко помещение беше за себе си. Няма как да си добър, ако постоянно преправяш и дооправяш, пращат ти експерти да покрият недостатъците....спечелиха, но не защото бяха по-добри. От помещенията само кухнята ми хареса, но тя не се връзва с нищо друго. А на другия отбор само хола и терасата ми харесаха. Според мен продукцията трябва да изчисти правилата, че нещо не се получи добре.

# 402
  • ENGLAND
Аз съжалявам, че Мартин и Елена не спечелиха. Бяха много по-организирани, изпипваха нещата, справяха се с бюджета. Като цяло техният апартамент повече ми хареса, гледка, тиха локация, даже кухнята се връзваше с останалите стаи.
Другите, Миро беше направо изтощен накрая и то защото неговата бълка все на майтап го изкарваше. Той ми харесваше как работи, тя ми беше даже антипатична, човек, който говори със стиснати зъби не мога да приема. Имам чувството, че тя беше абсолютно сигурна, че ще спечелят и не си даваше много зор. И както сте забелязали, нещо в правилата им куцаше.

# 403
ilieva_i, да, права си! На различно мнение сме и всеки има право на такова. 🤗
Колкото до отсичането и изпипването на детайлите, нима не учиха Мартин да отсича, защото банята му беше леле-мале в това отношение? 😊 Именно за детайлите менторът постоянно им набиваше канчето. Защо нито веднъж не взеха максимален брой точки? Именно заради тях. Иначе и на мене от техния апартамент ми харесаха повече холът и терасата. Ама терасата е широка и можеше да побере избраните мебели. А ако беше тясна и дълга? Wink А, и коридорът им беше хубав, ама нямаше отделно сушилня...
А ако стилът в апартамента на Home2U е "кичът нема умре"..., не е моето. 😁 Туй злато насам-натам... мерси съм. 😊

# 404
Не беше честно да оставят Инклузив да си довършват апартамента..... Ако го бяха оставили и продавали, както те си го оставиха на края на последната задача, едва ли щеше да има този резултата. На последната обиколка, нямаше нищо общо с това което оставиха! И си преправяха повечето стаи....

Общи условия

Активация на акаунт