ДВАНАДЕСЕТИ клас 2025/2026

• 15 475
  • 316
  •   2
Отговори
# 300
Синът ми ще се яви на трета матура по математика за кандидатстване в СУ. Тази матура  е с най-висок коефицент при балообразуването ( доколкото  си спомням) и това е причината да я държи. Ако на предварителните изпити изкара висока оценка, просто няма да се яви. Както  Ganis  е писала, няма никакви последствия от неявяването на трета матура.

# 301
  • Пловдив
Т.е и тази трета матура може да се използва за кандидатстване. Мислих, че са само първите две.
Моята дъщеря ще се явява на БЕЛ и Руски (няма да избере като втора ПП Математика). Ще се яви на КСИ по Мат, и в такъв случай-може да пробва и с трета ПП Мат, ако не се справи с КСИ (в което се съмнявам, но все пак да обмислим всички възможности).

# 302
  • Русе
Лили_78, КСИ са през месеците април и май, точните дати зависят от университета, а заявяването на допълнителни матури става преди това. На нас ни казаха, че е през октомври, явно са ни засилили доста. Така че и дъщеря ми ще заяви трета матура, но ако изкара хубави оценки на КСИ няма да се яви на тази трета матура, щом не влияе на успех от дипломата.

# 303
  • Пловдив
Някой знае ли кога излиза календарът за кандидатстване за 2026/2027? Конкретно за СУ и ПУ ме интересува.

# 304
  • София
Аз пък нещо се притесних за втората матура. При дъщеря ми ще е по английски език- той се явява втори чужд език. Знаете ли кое ниво се държи. Гледам в МОН има примерни от минали години за B1, B1.1, и B2.
Че пък са и с нов учител по английски тази година. А за родителски срещи не се чува нищо..

На моята дъщеря АЕ беше втори език и тя писа в заявлението за явяване на матура С1, но на другият ден ни се обадиха от училището, че няма право да се яви за това ниво, щом езикът е втори. Задължително на В2, по-високо не можело. Но ставаше въпрос за матура по желание, не втора задължителна.

При моят всичко си е едно и също - училище и работа. Лятото работи по цял ден, сега по няколко часа след часовете. Шофьорската книжка я взе юни, отне близо половин година курса, практиката се проточи много. Шофира по малко, защото втората ни кола е бивше такси Laughing и не му харесва, а баща му не му дава новата без надзор. Иначе, доволно я покара до Атина и обратно по магистралата, плюс в Солун и Атина.
За кандидатстване изобщо не мисли, не виждал смисъл да учи теория, като била важна практиката. По филосфстване няма кой да го бие. Frowning1 Опитвам се поне НСА да опита, заради титлите в баскетбола, и от това не виждал смисъл.

И аз се интересувам от малко заведение за 25-30 човека, че не искал да има и друг бал с неговият. В големите квартални се събират по 3-4 наведнъж.

# 305
Днес мис официално престъпи прага на пълнолетието.BirthdayBalloonGift
Измъкнахме се за последно гръцко море и се наслаждаваме на синьо безвремие.
Балните страсти леко ни обземат, но без да се напрягаме много. Няма все още тоалети и съпътстващите процедури, но има време и за това.
Втората матура и при нея ще е англ., започна уроците по БЕЛ за ДЗИ- всяко нещо по реда си. Лудницата предстои.
Сега ме чака студеното розе, в края на краищата и аз имам повод да празнувам днес. Heart

# 306
  • София
Честита да ти е пълнолетната щерка, Аница! Много да ви радва и да се гордеете с нея! Весело изкарване! Cocktail

# 307
  • София
yovanka, няма как ДЗИ по чужд език да е на ниво C1, максимумът е B2, а много от държащите го имат вече сертификати за C1.
То и затова е толкова "сладко" ДЗИ2-АЕ, дори да е 1-ви профилиращ език
от сайта на Дидева е картинката.

C1 може само от сертификат, но той не замества ДЗИ. Изключение е само немската матура на Лайстунг классе на НЕГ (т.е. да не се бърка с "Лайстунг классе", където всъщност е ДСД), но мисля, че е само в случаите, когато имат еквивалент на 6-ца, т.е. получават "служебна" 6ца за ДЗИ2

Lothen, B1.1.
И при "нас" това е плана за ДЗИ-2.

anitsa, честито да е пълнолетието, здраве и сбъднати мечти.

Последна редакция: пн, 22 сеп 2025, 20:25 от Desem

# 308
Нашият ще бъде на математика като втора матура. По желание няма да ходи предполагам, а и за никъде не му е нужна друга.
За СУ тази година изпита по математика, предварителния там, беше доста по труден от ДЗИ математика-профил. Въпреки това е по добре да се яви и на него, нищо не се знае.
Честито пълнолетие на рожденничката!

# 309
  • София
Жива и здрава да е вече пълнолетната ти девойка, anitsa! Много късмет, борбеност и безброй сбъднати мечти й пожелавам от сърце! Весел празник Kissing Heart

# 310
  • София
Мерси, Desem, моята беше първият випуск по новата програма и всичко ни беше мътно.  😃 Така или иначе, тя се отказа от третата матура, не видя смисъл да се явява.
Аница, честит празник на мис и цялото семейство 🥂

# 311
А ако какво се случва ако случайно на 3тат матура се явиш и получиш 2 ка- получаваш ли диплома за средно образование или не ?!?

# 312
  • София
Честит рожден ден на девойката на anitsa. Да е здрава, щастлива и да преследва мечтите си. Весел празник!
Моята ще избере математика за втора матура. Преди искаше АЕ, но тъй като ще кандидатства в университети с математика и тази матура ще й е допълнителен бонус.

# 313
  • В светлината на слънцето
anitsa, честита да е порасналата девойка! Да е здрава, успешна, щастлива и само с хубави хора да я среща животът! Heart

# 314
А ако какво се случва ако случайно на 3тат матура се явиш и получиш 2 ка- получаваш ли диплома за средно образование или не ?!?
Получаваш диплома, доколкото аз знам, но да потвърди още някой.

Общи условия

Активация на акаунт