ДВАНАДЕСЕТИ клас 2025/2026

• 14 712
  • 298
  •   1
Отговори
# 285
  • Варна
В кои точки, Арино? Ако е за кандидатстване в БГ мисля може да си ползва резултата от профилната матура без значение дали е била държана като задължителна или като по желание. При кандидатстване в чужбина обаче може да има специфични особености, които трябва да се проверят.
Иначе присъединявам към клуба "матури БЕЛ + АЕ" щерката.

Последна редакция: пт, 19 сеп 2025, 11:42 от Dive

# 286
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
това местенце е много малко и беше много приятно.
Влизали сме за по чашка.
Пише, че предлагат италиански вина и храна, но не сме пробвали храната.
Няма място за "бяла роза" и не знам дали приемат резервации за такива събития.

# 287
Добавям още един младеж с най-вероятни матури БЕЛ+английски език...Замисля се и за история, но вярвам, че ще предпочете минималното натоварване...
Иначе, започна уроци по БЕЛ и е впечатлен от много изискващата госпожа...Добре, че е отговорен и пише дългите домашни, но най-вече съм доволна, че не ме сочи с пръст обвинително, че съм го записала там...Но, то сигурно навсякъде е така. Дано напъна е за добро!
St.Dobri, на мен ми се отваря линк към "Театрото отсам канала...Нещо около него ли имаш предвид? Ние май сме си набелязали едно квартално ресторантче и сигурно е време да говорим с тях, че със сигурност няма да сме единствените, предвид датата...24.05.

# 288
  • Plovdiv, Bulgaria
Добавям още един младеж с най-вероятни матури БЕЛ+английски език...Замисля се и за история, но вярвам, че ще предпочете минималното натоварване...
Иначе, започна уроци по БЕЛ и е впечатлен от много изискващата госпожа...Добре, че е отговорен и пише дългите домашни, но най-вече съм доволна, че не ме сочи с пръст обвинително, че съм го записала там...Но, то сигурно навсякъде е така. Дано напъна е за добро!
St.Dobri, на мен ми се отваря линк към "Театрото отсам канала...Нещо около него ли имаш предвид? Ние май сме си набелязали едно квартално ресторантче и сигурно е време да говорим с тях, че със сигурност няма да сме единствените, предвид датата...24.05.
marini , и ние сме абсолютно същото така за всичко. Замисля се за 3-та матура профилна математика, заради университет, който още обмисля. До 31.12.2025г. трябвало да потвърдят за матурите. Та се чудя, ако даде и 3-та математика и не се яви, ще се впише ли в дипломата  "-" , или "двойка",  или "не се явил"?

Довършва шофьорските курсове +тренировки 3 пъти седмично.

# 289
Досега матурите се заявяваха през февруари, не знам нещо ново ако има.

# 290
  • София
Шушито, ако заяви трето ДЗИ, но не се яви, нищо няма да се впише в дипломата.

# 291
Моят син също смята да се яви на трети ДЗИ профилна математика заради кандидатстването. Втори ДЗИ- АЕ.

# 292
да, и на мен не ми се отваря линка...
иначе не - бяла роза няма да има Simple SmileSimple Smile

дайв, нали има общ успех от дипломата, той май не е на точки всъщност, та там влиз ли матурата, ако е по желание, ако е допълнителна?

# 293
  • Plovdiv, Bulgaria
Шушито, ако заяви трето ДЗИ, но не се яви, нищо няма да се впише в дипломата.
Благодаря ти  много, ganis!  И той така ми каза,  но аз си обичам вас за съвети.

# 294
По принцип и аз се чудех за трето ДЗИ немски с цел вдигане на дипломата. Нож с две остриета е, защото оценката влиза, ако се яви, и още не сме решили има ли смисъл.

# 295
  • Варна
Нека ме поправят по-знаещите (и особено тези, които са виждали диплома на живо Simple Smile ), но мисля, че средният успех на дипломата няма касателство с ДЗИ.

# 296
  • София
Оценките от ДЗИ не формират средния успех на дипломата.

# 297
  • Пловдив
А всъщност третата матура за какво е, нещо не ми е ясно? Може ли да се използва за кандидатстване в българските университети? И какво се случва, ако не се издържи? Третата матура само по предмет от профилите ли може да бъде, т.е ако не е избран профил математика, има ли право детето на трето ДЗИ по математика и върху какъв материал-ПП или ООП ?

# 298
Аз за български университет не знам, знам за чужд -ЕТХ Цюрих искат задължително три матури - по език, математика и едно от (физика, химия, биология). Сигурно има и други университети с подобни изисквания!

Общи условия

Активация на акаунт