Споделете опит с легло тип монтесори

• 344
  • 3
  •   1
Отговори
Здравейте , предстои обзавеждане на детска стая и съм в чудене за такъв тип легло , защото има пълен отказ за сън в кошарата ( много се върти насън , удря се в решетките , навсякъде и се буди ) . В момента спим заедно на спалнята , като имам чувството , че просто там и е по комфортно -по-широко, по-меко ; защото дори без мое присъствие си спи спокойно там . На 1 година е , искам вече да преминем към самостоятелно спане. Благодаря на споделилите опит .

# 1
Аз ги харесвам, но нашето едногодишно го разположихме директно на легло 90х200, с преграда отстрани. И двете ни деца слизаха от спалня и дивани още преди да проходят, така че си слизаше и качваше на леглото без никакви проблеми.

# 2
На 1г4месеца я преместих каката на легло 140/190. Хем имаше място да легна до нея, хем повече пространство да се върти. Леглото е стандартна височина, не е на пода. Има си частична преграда и е тип къщичка. Хареса си го много и още го ползва. На пода не бих сложила легло, ще се притеснявам да не е студено.

# 3
Аз първоначално много исках монтесори легло, тип къщичка и не послушах хората, които ме разубеждаваха. За съжаление се оказаха прави- ниското легло е предпоставка детето да диша много повече прах- аз съм луда дева и чистя всеки ден с прахосмукачка и моп, но това не е решение. Освен това нашата детска е на втория етаж, доста топла стая е, но на ниското винаги се усеща някакво течение и съответно според мен на малкия му подухваше.
Освен това , обикновено тези легла са доста просто направени, но за сметка на това струват колкото прилична спалня. На мен ми е първо дете и въобще не ми беше важна цената,  просто си го бях наумила и това е доста тъп подход ( от сегашна гледна точка).
Единственият плюс беше, че леглото е ниско и съм намирала детето на килимчето доста пъти- тоест падал е от леглото, но дори не е разбрал.
Продадох го след година и за второ дете не бих избрала подобно ниско легло.

Общи условия

Активация на акаунт