Плащане в брой или по електронен път

• 1 192
  • 22
  •   1
Отговори
# 15
И преди имаше такава тема.
Предпочитам да плащам с карта, но за съжаление все още не навсякъде може. Примерно ако искам да си купя закуска сутринта по път за работа ми трябва кеш, което е досадно.
До сега само веднъж един аптекар се опита да ми разправя, че не можело за толкова малка сума с карта. Исках да си купя маска, но не от евтините. Беше по времето на ковид, казах му че точно пък в аптека би трябвало да може всичко с карта за по-голяма безопасност и в крайна сметка платих с карта.
Иначе не обичам да влизам в магазин само за дъвки, вода и някаква друга глупост. Пазарувам веднъж седмично и винаги си плащам с карта.

# 16
Плащам както пожелае продавача.Нося и карта и пари. Без пари не мога, особено като съм с внучето, на няколко пъти му трябват по два лева на излизане, търговците, които ни носят продукти в квартала и на тях с пари, таксита ползвам много и те работят в брой, абе не може без пари в брой.

# 17
Тегля в брой само за зеленчуковото пазарче до нас. Всичко друго с карта. Където ми кажат, че трябва минимална сума за плащане с карта - повече не влизам. Разбирам ги защо го правят, имат такси за всяка транзакция, но мен това не ме устройва и следващия път пазарувам другаде.

# 18
Преди време ми бяха отказали да ми продадат една минерална вода с карта понеже трябвало да пазарувам за поне 10 лв. , но им обясних, че не нося пари в брой в себе си и че знам, че плащането може да мине успешно и накрая ми продадоха водата с картата.
Ако не ми позволят да платя с карта си излизам от магазина. Просто не желая да ме лъжат, че трябвало да се направи минимална сума, за да платя с карта.

Последна редакция: пт, 25 юли 2025, 12:56 от fox_1234

# 19
За сърдене не се сърдя, но е неприятно.
За джобни на детето тегля и за пътни, но до момента не е имало ограничения в магазина, вчера голяма табела: Цигари и суми под 10 лева в брой.
Аз в този магазин инцидентно пазарувам хляб( не че има избор), понякога сирене и кисело мляко. Това обикновено когато сме повече дни почивка и не сме ходили до града. Ето вчера купих бял хляб и едно кисело мляко. Днес ходихме по задачи и на пазар в града.

# 20
В малки квартални магазинчета или изобщо не приемат карти или приемат, но за над 5 лв примерно. И си е съвсем нормално, иначе ще са на загуба.  И в чужбина ми се е случвало.

Преди време ми бяха отказали да ми продадат една минерална вода с карта понеже трябвало да пазарувам за поне 10 лв. , но им обясних, че не нося пари в брой в себе си и че знам, че плащането може да мине успешно и накрая ми продадоха водата с картата.
Ако не ми позволят да платя с карта си излизам от магазина. Просто не желая да ме лъжат, че трябвало да се направи минимална сума, за да платя с карта.

Те не те лъжат, а или не знаят, или не обясняват добре. Ако ти продадат с карта нещо на малка стойност вместо да спечелят ще загубят заради таксата на банката.

# 21
  • Телиш/Плевен
Има такава тема - С карта или кеш плащате?

# 22
Нося кеш, просто така ми е по-удобно. В картата винаги си имам пари, ама ме е страх да ги харча оттам - лесно мога да се увлека. А с кеша - виждам ги с очите си и така мога се контролирам.

Общи условия

Активация на акаунт