Почистване маса

• 793
  • 10
  •   1
Отговори
Здравейте!
Не мога да намеря нищо  по темата. Имам холна маса с лъскава основа. Вече два пъти котката повръща и остава матово петно по емайла,или както се казва ,защото е като алпака . Дайте съвет с какво мога да го почистя.Стомашния сок е кисел сигурно и разяжда лъскавината . Извинете за дългото обяснение,дано съм успяла.

# 1
  • София
Емайлирани повърхности се почистват с мека кърпа и паста за съдове. Но много внимателно, за да не се надере.
Според Гугъл става и с активен въглен.
Виждала съм специализирани препарати.
Важно е да не са тип обезмаслител, за да не станат матови.

# 2

Дано се виждат петната.Страхувам се,да не се надраска пък с паста.

# 3
  • София
Има пасти без абразив.

# 4
Според мен първо уточни от какъв точно материал е масата. Петно ще рече изцапано, а тук явно става дума за увреждане, а не повърхностно изцапване, което да се избърше. Трябва да се полира според мен. От снимката трудно се разбира. Метал ли е, че говорите за емайл? На мен ми прилича на някакво огледално фолио.

# 5
Според мен първо уточни от какъв точно материал е масата. Петно ще рече изцапано, а тук явно става дума за увреждане, а не повърхностно изцапване, което да се избърше. Трябва да се полира според мен. От снимката трудно се разбира. Метал ли е, че говорите за емайл? На мен ми прилича на някакво огледално фолио.
Метал е според мен,не е фолио, така се изразих. С какво мога да го полирам?!

# 6
Следя темата.
След почистване на смесител в кухнята с  подобен цвят ( намазах го с един вид доместос, който до тогава не бях купувала ) ми остана подобно черно петно, което с нищо не се маха. И ме дразни.

# 7
Трябва да се знае материала. Да е огледална неръждаема стомана? С някакъв препарат за стомана?

# 8
  • Банско
Това може да е поликарбонатно или полиакрилатно (оргстъкло) стъкло. По- здрави с от стъклото в много пъти и се огъват, затова понякога ги използват за мебели, покриви и други. Не трябва да се ползват агресивни препарати.
По-добре питайте пройзводителя на масата или на мястото от където сте я купили.

# 9
Обезмаслител, размесен с ч.л сода, ч.л. сол и ч.л оцет.

# 10
Обезмаслител, размесен с ч.л сода, ч.л. сол и ч.л оцет.
Благодаря! Оцет няма да слагам,защото мисля,че от киселият стомашен сок на котката станаха петната.Масата е от Виденов "Марбела".Сега прочетох,че основата е МДФ облечено с инокс .

Общи условия

Активация на акаунт