На море в Турция - тема 87

• 47 380
  • 680
  •   1
Отговори
# 645
  • Някъде в Европа...
И аз да се включа, още повече, че вече 10 г. резервирам с Турс клуб и никога не съм имала проблеми.
Последните години комуникацията ни е през Вайбър основно, имало е и случаи по месинджър,понякога връщам подписания договор и по мейл, изпращам снимка на платежното и по вайбър и по мейл. Фактура получавам след няколко дни, обикновено по мейл.
И резервацията за 2026 г. се случи по същия начин - основно по вайбър. Фактура за внесеното капаро получих на мейл.

# 646
.

Последна редакция: ср, 29 окт 2025, 18:23 от хихихи

# 647
Здравейте,

Колебанията ми за следващото лято бяха много, но се сведоха до Делфин Ботаник Платинум или Делфин Делукс, и двата Алания. Може ли да ми помогнете с мнения кой е по - добрия избор?

# 648
  • Варна
Това лято бяхме в Делфин Ботаник Платинум, група от 15 души от които 7 деца на възраст от 4 до 13г. Всички останахме много доволни, 7 нощувки не ни стигнаха, нямам забележки към нищо. По принцип не повтаряме хотел, но го резервирах и за 2026г.

# 649
Здравейте,

Колебанията ми за следващото лято бяха много, но се сведоха до Делфин Ботаник Платинум или Делфин Делукс, и двата Алания. Може ли да ми помогнете с мнения кой е по - добрия избор?
Здравейте,На 12 този  месец се прибрахме от Делфин Делукс.Голям мрачен хотел,хигиената на много ниско ниво,персонал бавен,муден от Киргизстан,Казахстан .Гостите предимно немски пенсионери бяха около 80% ,много малко руснаци и малко поляци.Цялото внимание насочено към немците а другите гости ще чакат.Анимация слаба може би са уморени към края на сезона и съвпадна с лошо време което ни довърши.Алкохол много малко вносен,предимно турски и то сервиран в най евтините пластмасови чаши.Водата в басейните ледена в предвид лошото време,морето бурно не става за къпане .Храната  имаше какво още да се желае ,едната вечер сьомга на скара ,на другия ден на обяд същата на яхния.А да добавя и трансфера е безкрайно дълъг отне ни около 3 часа.

# 650
Доста се чудих дали да пиша отзив за последната ни почивка в Турция, но може на някого да е от полза.
Става дума за Selectum Family Resort - Side. От мен НЕ, НЕ И НЕ.
Ние сме голяма компания и всяка година ходим някъде около Анталия на почивка и тази година в началото на октомври бяхме в този комплекс. За мен това е най-лошата почивка, която съм имала, а не съм претенциозен човек. Ние бяхме в къщичките, прилични, след реновиране, но вехтички. За мен това не е проблем. Концепцията е много добра. Чистят всеки ден, без особено старание, минибарът - бедна работа, но зареждаха всеки ден. Храната в ресторанта беше разнообразна, имаше и малък ресторант до виличките с ограничен асортимент. И май това е положителното.

Хотелът е огромен (1030 стаи общо) на малка територия. Поради тази причина, явно с цел запълване имаше разни изложения, семинари и евтини уикенд пакети и хотелът се пълнеше с всякакви хора. Няма гривни, всеки може да влезе и през служебния вход, дори да не е гост. Заради едно такова изложение спряха достъпа до тоалетната на ресторанта и хората трябваше да ходят до други тоалетни - до дискотеката и пред спа центъра, които си бяха мизерни. Другото неприятно беше -групите от по 4-5-6 мъже-турци, които бяха дам да зяпат жените по бански. Чак на мъжете ни им стана неприятно, а има много семейства с деца момичета. А-ла карт ресторантите - отидохме на италиански. Е, няма такава подигравка. Ястията бяха сякаш съчинение по картинка, нищо общо с италианската кухня. Накрая десертът - тирамису беше някакво сладкишче наръсено с какао, което предлагат всяка вечер в ресторанта. Хигиената като цяло не е на кой знае какво ниво - има много котки и котенца, които обикалят и се катерят навсякъде - по столове пейки, маси и естествено никой не чисти. На третия ден се сдобих и със стомашен вирус.
Анимация - никаква, с изключение на турска вечер.
Аквапаркът не работеше.
Плажът е малък с едър пясък, на влизане в морето има ивица камъни и рязко става дълбоко. На два метра от брега е около 1,40 м.

С други думи - не препоръчвам.

Ние бяхме там миналата година. За изложенията и мъжките компании съм съгласна, и на нас не ни се понравиха. Но има едно голямо предимство- огромен лунапарк, рай за децата. До него има весело влакче , а забавленията са много и не само за децата , а и за възрастни. Ние  изживяхме ужасът от гондолата и удоволствието от  количките, които се блъскат. Много е весело, пада  се доста зад основната сграда и ако човек не знае, може и да не разбере за лунапрка.

# 651
Ами, ние отдавна не сме  с деца, бяхме на лунапарка, не е кой знае какво.

# 652
Отказахте ме от Делфин Делукс. За Руби - тата май само хубави отзиви чета, ще се преориентирам към Руби Платинум или Сайн. Може ли да ми ги сравните? (Знам за Сайн и концепцията му от поста на Роже)

# 653
Аз миналата година сравнявах двете Руби-та, но освен цената, която е по-висока за Sign, не видях голяма разлика при представянето на двата хотела в групи и сайтове, дори Руби Платинум Спа Резорт ми се видя по-приветлив от снимките. Затова си го запазихме пак и за догодина на повече от добра цена. За първа година нямам колебания за избора си.
Обаче, не беше така, когато сравнявах Ла Бланш хотел с Ла Бланш айлънд, и двата в Бодрум, на една и съща верига, но по думите на ТА, Айлънд освен по-голям и просторен, предлага и по-добра храна. Ние и от първия си бяхме повече от доволни.
Та, ще се радвам да чуя и аз сравнение на Руби-тата, макар вече да съм резервирала за 2026 г.

# 654
Моля, споделете откъде направихте резервацията?

# 655
Емералд Травел, на ранни записвания.

# 656
  • Варна
Ние се спряхм6на Нирвана Космополитън. Имаше предложение за Mylome и Rubi Platinum, обаче в първия със сигурност ще е пълно с българи, имайки предвид колко много агенциите го препоръчват, а и четох, че има проблем със запалването на шезлонги още от 7 сутринта, та този факт съвсем не отказа. Ня всяка почивка на мъжа ми му се налага и той да става, за да има после къде да лежим. Не желае отново същото да се случи. Надявам се, макар да не мога да съм сигурна, в Нирвана този проблем да го няма.
И на Руби Платинум се чудих, имайки предвид, че ми излиза с 1000 лв. по-евтин. Обаче аквапаркът е само с 3-4 пързалки, голяма база, 2 басейна, не знам дали и тук няма да е лудница.
Моля, който е почивал в Нирвана, да сподели дали има проблем с шезлонгите около басейните, резервират ли се от ранни зори?
Надявам се да сме направили най-правилния избор.
Също така и близостта до Легендите ме блазни, другите са в Алания, което е доста далече. Всъщност, май до сега повечето ни почивки са били именно там, плюс 2 в Сиде. Блазни ме и по-близкото разстояние, до Алания има още 2-3 часа, като километри са мисля 120-130, обаче след Лара е най-тегаво придвижването.

# 657
Относно резервирането по Вайбър - аз правя така, но познавам агенцията от години и ми е сигурно, но има толкова измами и фалшиви фирми, че е нормално донякъде човек да се притеснява. Даже скоро пак даваха по някоя от големите телевизии за измами за почивки и отделно пък за друга схема за вили за лятото в Гърция.

# 658
При повечето пътувания сами си организираме всичко. Досега съм резервирала 5-6 пъти, но от популярни агенции. Веднъж намерих чудесна оферта за гръцки резорт в една съвсем непозната агенция. Комуникацията през Вайбър, сайта от преди 10 години. Ами, притесних се, писах мейл на хотела и след потвърждението от тяхна страна се успокоих. Оказа се, че те продават почивки на гръцки туроператор.
Сега се чудя и аз за тези Рубита, видях че и Pine в Белек е пуснат вече. Чела съм хубави отзиви за него тук в темата. Резервация ще
Правя след НГ. Връщам се да чета мнения за хубави хотели Simple Smile

# 659
  • Пловдив
Ние се спряхм6на Нирвана Космополитън. Имаше предложение за Mylome и Rubi Platinum, обаче в първия със сигурност ще е пълно с българи, имайки предвид колко много агенциите го препоръчват, а и четох, че има проблем със запалването на шезлонги още от 7 сутринта, та този факт съвсем не отказа. Ня всяка почивка на мъжа ми му се налага и той да става, за да има после къде да лежим. Не желае отново същото да се случи. Надявам се, макар да не мога да съм сигурна, в Нирвана този проблем да го няма.
И на Руби Платинум се чудих, имайки предвид, че ми излиза с 1000 лв. по-евтин. Обаче аквапаркът е само с 3-4 пързалки, голяма база, 2 басейна, не знам дали и тук няма да е лудница.
Моля, който е почивал в Нирвана, да сподели дали има проблем с шезлонгите около басейните, резервират ли се от ранни зори?
Надявам се да сме направили най-правилния избор.
Също така и близостта до Легендите ме блазни, другите са в Алания, което е доста далече. Всъщност, май до сега повечето ни почивки са били именно там, плюс 2 в Сиде. Блазни ме и по-близкото разстояние, до Алания има още 2-3 часа, като километри са мисля 120-130, обаче след Лара е най-тегаво придвижването.
Страхотен избор!
В Нирвана има достатъчно места на плажа. Няма намятани кърпи. Има места и по басейните.

Общи условия

Активация на акаунт