На море в Турция - тема 87

• 57 227
  • 736
  •   1
Отговори
# 630
Понеже споменахте агнешко... да се повторя Wink
Тази година агнешкото в Турция, особено в Алания е поскъпнало осезаемо... В МИГРОС суровото беше на цена от 1400+ лири...
По търговските улички кузу пържолата... демек агнешките котлетчета се продаваха по 1200-1400 лири ресторантска порция... на Балик пазара дето може да търсиш цена /ципура на скара там хапвам за 12 лева, 280 лири/ и там котлетите под 850-900 лири порцията не можеш да намериш...
Адана кебап-а ако е евтин, каймата не става, изтарикатяват се нещо...

Така че, ако в UAI комплекс има качествено агнешко... на далавера ще да е Simple Smile и майтапа настрана... явно хотела държи на нивото, ако предлага добро агнешко Simple Smile По пътя на логиката...

# 631
Пътувам винаги с автомобил и с междинни нощувки.Юни и октомври.
И,Navy,не че не ти вярвам,ама аз поръчвах кузу три пъти по време на пътуването си.Пържола или шишчета.
И порцията беше от 550 до 600 лири.
Вярно,не беше в Алания,ама такава разлика.

# 632
Понеже споменахте агнешко... да се повторя Wink
Тази година агнешкото в Турция, особено в Алания е поскъпнало осезаемо... В МИГРОС суровото беше на цена от 1400+ лири...
По търговските улички кузу пържолата... демек агнешките котлетчета се продаваха по 1200-1400 лири ресторантска порция... на Балик пазара дето може да търсиш цена /ципура на скара там хапвам за 12 лева, 280 лири/ и там котлетите под 850-900 лири порцията не можеш да намериш...
Адана кебап-а ако е евтин, каймата не става, изтарикатяват се нещо...

Така че, ако в UAI комплекс има качествено агнешко... на далавера ще да е Simple Smile и майтапа настрана... явно хотела държи на нивото, ако предлага добро агнешко Simple Smile По пътя на логиката...
При нас, в Руби Платинум (не Sign) имаше изобилие от всякакво агнешко, даже разчекнати печени агнета на витрините с топло поднасяне. Опитах 2 пъти и беше супер, без да ти слагат порция, взимаш, колкото искаш. Местните правеха опашка пред съдовете за взимане, защото зареждаха по 10 чинии. Хубаво беше и всеки път различно (веднъж печено, веднъж задушено, не помня вече), но аз наблягах повече на риба и морски дарове и опитах, колкото да пробвам как е. Имаше агнешко няколко пъти и на обяд.
Иии, да се похваля, резервирахме за Руби за догодина. Heart Много съм доволна, половината товар за организиране на лятото падна, че и на супер цена.

# 633
  • Beyond the Frontiers
Някой резервирал ли е по телефона през Турс Клуб? Исках онлайн да си направя резервацията, но звънях да попитам как да запиша голямото дете понеже по време на почивката ще направи 12 години и по телефона направо ми взеха данните и ми изпратиха договор за подписване по вайбър.  До сега не съм резервирала с тях и не знам дали това е нормално.

Не разбирам, какъв е проблемът. Имате в писмен вид договор. Можете да си проверите и прочетете всичко. Кое точно ви притеснява?

# 634
Цитат

Не разбирам, какъв е проблемът. Имате в писмен вид договор. Можете да си проверите и прочетете всичко. Кое точно ви притеснява?
Ами досега когато съм резервирала онлайн е било през мейла по-официално, а сега през вайбър и трябва аз да питам всичко ли е наред с превода,с документите. Отговор получих по вайбър след като питах дали всичко е наред, въпреки,че пуснах договора на мейл. Надявам се всичко да е наред.

# 635
  • Beyond the Frontiers
Цитат

Ами досега когато съм резервирала онлайн е било през мейла по-официално, а сега през вайбър и трябва аз да питам всичко ли е наред с превода,с документите. Отговор получих по вайбър след като питах дали всичко е наред, въпреки,че пуснах договора на мейл. Надявам се всичко да е наред.

Аз пак не разбирам? Имате официален договор? Нали така? В писмен вид?

Извинявам се, ама има хора, които ако не видят офис и жив човек - не резервират...Та вашето е същото. Както се комуникира по имейл, така и по Вайбър, Месинджър, whatsapp и т.н. Навсякъде ми пишат. Че даже и в Гугъл мапс. Аз като търговец нямам претенции и отговарям навсякъде
(Май даже Вайбър е по-сигурен от имейл).
Така или иначе получавате всичко в писмен вид, какво значение има къде е това?
Още повече, че говорим за една от най-големите фирми за Турция.

Вайбър е доста бърз и удобен вариант за комуникация. Доста по-адекватен от имейл.
Лично аз предпочитам да пращам официалната част на имейл - договор и т.н. Но това е:
1/ защото масово клиентите не си съхраняват договорите и след 1-2 месеца се почва: ама аз не го отварям. (Обикновенно е: нямам достъп, някой ми е забранил достъпа, няма много договора, не ми е изпратен ...)
2/ при имейл и съдебен спор мога лесно да докажа по всяко време, какво съм изпратила.

Ако ви притеснява, че е във Вайбър, поискайте да винаги пратят на имейл.

# 636
Galactic просто попитах дали е нормално през вайбър да се работи понеже досега не ми се е случвало да правя резервация за някъде и да нямам потвърждение за резервация по и-мейл. Аз разбирам,че имат много работа, но това да питам за потвърждение дали парите са получени успешно и да ми потвърдят резервация ми е малко странно. Хора сме всеки греши, една грешна буква или цифра и 30% капаро заминават на друго място и после иди си ги дири. Това ми направи малко лошо впечатление и затова попитах.Аз също работя с хора по вайбър и ми е много удобно когато всичко ми е написано. Даже ми се е случвало да ми кажат "ама аз ти написах", а всъщност няма написано и като показвам,че няма написано се сещат" аз мислех да го напиша ама явно не съм".

# 637
Емвралд до 24 часа изпращат потвърждение за превода. До 5-6 дни идва и фактурата.
Между другото все още не са добавили всички хотвли в Белек. Казаха до края на месеца ще ги допълнят.

# 638
  • Beyond the Frontiers
По принцип е най-добре тази комуникация да е в писмен вид.
На практика при чартърите, совалките имаме възможност да коригираме имената и ЕГН-тата при грешки.
Всеки клиент следва да си провери данните в договора. Него имате в писмен вид? Нали така?

Фактурите не са задължителни по закон. Ако някой държи да получи такава е желателно да информира агенцията си.

За всяко плащане по банка в момента на превода се получава потвърждение от банката. Веднага. По-сериозно потвърждение от това няма.
Ако има проблем с получаването на плащането, агенциите имат ангажимент да се свържат с клиента. Абсолютно всички го следят.

# 639
  • Берлин
Нямам общо с агенцията и не познавам хотела, но ми се стори примамливо за безплатна възможност за 2 деца. Ако някой има интерес, да хвърли око

# 640
  • Пловдив
Турс клуб са ги направили всеки от служителите им да си намира клиенти(да си изкара заплата) и макар ,че са една фирма се получава една борба кой при кой ще резервира.За това всеки предпочита да комуникира по вайбар самостоятелно ,а не колеги да четат общата поща или да вдигне телефона.

# 641
  • Варна
За автомобила на лизинг - имам преведено и на турски пълномощно, легализирано и никой никога не го е гледал на границата, но е задължително наличието му.
Преводът не знам беше ли нужен изобщо, но е желателен, а и не отнема особено време и средства. Важното в пълномощното е да е описано не само за ЕС, а за цял свят или изрично опомената Турция. Това проверете.
Има и друго, дори на лизинг е вписан ползвател и ако той шофира съвсем няма проблем.

Галактик, още сме далеч от всичко онлайн, а и е факт, че фирмите работят много различно и понякога искаш да се презастраховаш.
Едни пращат веднага потвърждения, фактури, напомняния за следващо плащане и т.н, а други превеждаш парите и ни вопъл, ни стон.
Някои при пълно плащане веднага изпращат ваучер, а на други им се молиш и разбираш, че те пращали едва седмица преди заминаването.
Иначе и аз съм отхората, които правят всичко възможно онлайн, за догодина вече сме с 2 запазени почивки и в офис или дори по телефон не съм говорила за резервации, застраховки и всичко съпътстващо едно пътуване. Има обаче много хора държащи да седнат в офис. Последният ми такъв опит беше миналата година като купувах ваучер за круиз и дооооооста нерви изхабих.

Приключихме ние с Турция за сега. Чаках много 2 хотела, единият, който повече още няма цена, харесах други дестинации и програми и пропускаме.
Прави ми впечатление, че едни хотели почти не са мръднали, докато други имат сериозна ценова разлика. Пак би било голямото следене и сравняване.

# 642
Аз също обичам да правя нещата онлайн, много по-лесно ми е и не губя много време, а то ми е доста оскъдно. И понеже за първи път ми се случва така да бъде резервация ми беше малко странно, но явно има и такива. Друг път дори и по телефон да съм правила резервация ми пращат мейл с потвърждение и тн. Както и да е, надявам се всичко да е наред и да си изкараме добре почивката.

# 643
  • Beyond the Frontiers
За да сте спокойни поискайте да ви го пратят на имейл.

# 644
Да се включа в дискусията по две от последните повдигнати теми.
Лично аз нямам притеснения да направя резервация по телефона, или по-скоро да изкоментирам нещата със служител и да уговорим параметрите на договора като задължително от там нататък всяка комуникация става по имейл. Вайбър не се приема за официална корепонденция навсякъде и не препоръчвам. Ако се наложи оспорване на договора от някоя от страните, Вайбър не е надеждно средство за официална комуникация. Като цяло, препоръчвам да имате договора подписан, независимо, че може да сте го получили само по имейл, а не на хартия.
Относно пълномощните за колите в Турция, ние сме брали ядове. По-миналата година тръгнахме с пълномощно, което обаче мъжът ми не беше превел нито на турски, нито на английски. Освен, че ни въртяха 3 часа по гишета, то минавахме и на скенер. Накрая предложиха да ни издадат временен документ за влизане и престой с автомобила, но ние отказахме, защото смисълът на нашата еднодневна разходка до Одрин се провали с висенето на границата.

Общи условия

Активация на акаунт