На море в Турция - тема 87

• 27 652
  • 409
  •   2
Отговори
# 15
Здравейте, знам, че не е 100% по темата, но няма по-подходяща такава. Иска ни се през октомври да посетим Немрут, Мардин и т.н , но и да го съчетаем пътуването с кратка почивка някъде. С кола ще пътуваме, като идеята е по пътя да разгледаме всичко, което ни е интересно из Турция и което не сме видели. Плануваме някъде към 10 дни.
Смятате ли, че е реалистично или да търся полети от Истанбул и от там с рент а кар?

# 16
  • Sofia
Здравейте. Ще споделя накратко за сегашната ни почивка в Сиде. От 20 до 27 юли в хотел Даймънд  елит енд спа /16+/. Използвайки отново професионализма на Галактик /вклч. и за Египет/ отново решихме да посетим хотел само за възрастни. В последните две години посещаваме само такива хотели и ни харесва спокойствието и възможността да се насладим на тишина и гостоприемството на съседите. Хотела е малък, тих и чист, а основните гости са германци. Всичко необходимо е налице - чистота, хубав плаж на пешеходно разстояние /има и шатъл, но не сме ползвали/, добра храна и приятни и работливи млади хора в персонала. Стаята ни бе на последния етаж към басейна, както предварително помолих в мейл до хотела, а гледката е към съседни хотели, но не е нещо, по което да се прехласваш. В стаята има всичко необходимо за спокойна почивка - чистота,  сносен интернет, безалкохолни в хладилника и сейф. Не сме чували шум от съседните стаи и това бе приятна изненада. Плажът е наблизо и е с фин пясък и плавен пясъчен подход в морето. Въобще - спокойно и организирано добре за да си починеш без шум и нерви. Летяхме със сутрешен полет на България еър и се върнахме около 13 часа. Спокойни полети без закъснения. Просто всичко бе това, което търсихме и очаквахме. Приятни почивки на всички.
Много се радвам, че хотелът е запазил нивото си, ние бяхме през 2023 г. Все не ми остава време да напиша подробен отзив за хотелите в които бяхме това лято, но използвам възможността да благодаря на Галактик 🤗 тя си знае! Simple Smile Наскоро някой питаше за добра агенция, колкото и нескромно да звучи, на база натрупания опит смело мога да кажа, че няма особено значение кой е туроператорът, важно е кой ти е агентът! Каквото и да се случи, него търсиш и той е човекът, който ще ти реши проблемите. Simple Smile Отделно ще ти даде безценни съвети при избора не хотел, а и не само. И да не си помислите, че й правя реклама.. Съвсем не, то няма и нужда! И при двете ни почивки тя беше човекът, който беше на наше разположение по всяко време, независимо от часа и проблема. Беше не само нашия Гид, а и човекът, към който се обръщахме за всичко, включително и за трансфера, който съвсем не е нейна работа! Благодарение на нея и адекватната й намеса, си спестихме много нерви и ненужни отрицателни емоции. Благодаря Галактик! 🤗
Благодаря и за новата тема, пожелавам си да я напълним само с положителни отзиви! Прекрасни почивки на всички! Simple Smile

# 17
  • Варна
ЗА ЗАСТРАХОВКИТЕ:

Първо се чете договора. Като цяло са стандартни, но винаги търпи +/-.

В общи линии никой застраховател не покрива смяна на месторабота или лични ангажименти.
Всяка една причина за задействане на застраховка изисква документация. Дали е сключена през агенцията или самостоятелно няма никакво значение. При активиране вашите отношения са само и единствено със застрахователя. Това, което трябва да свърши ТО е да ви издаде документ, че резервацията ви е анулирана, за да задействате застраховката и до там. А вие от своя страна имате дори срок при възникнало събитие да уведомите застрахователя. За застраховка агенцията е направила услуга да не се занимавате повече и просто тя е пуснала полицата. При самостоятелно застраховане не се изискват документи за резервация, изискват се при задействане на застраховка. Дали и как ще бъде уважена  зависи от причина и засегнатия. Голям фактор е дали е възрастен или дете.

Преди да препродавате почивка е добре да проверите условията в агенцията. Попринцип смяна на 1 пътуващ е фиксирана сума, но при смяна на всички се счита за нова резервация, която ще бъде на актуална цена.
Не е лошо да си прочетете договора, да се свържете със застрахователя и тогава да мислите.

Извинявам се, но тук доста глупости се изписаха.
С една възглавница пред един човек….
Наистина ли?

Едит: почти съм убедена, че поради работен ангажимент никой няма да ви възстанови сумата, но не пречи да опитате.
Едит 2: споменатата застраховка на Версо е нещо съвсем различно, и е само за собствен транспорт. И там нещата не са съвсем уточнени. При нейното ползване ви връщат ваучер, а не сумата като пари.

# 18
Здравейте , налага се спешно да избера между RAMADA RESORT BY WYNDHAM SIDE  и  Lake River Side Hotel Spa .
Цените са еднакви .
Търся мнения като критерия е добра база и храна плюс вечерни забавления . За плажа съм наясно .
И къде наоколо е приятно за разходка , шопинг и т.н.
Благодаря !

# 19
  • София
Здравейте , налага се спешно да избера между RAMADA RESORT BY WYNDHAM SIDE  и  Lake River Side Hotel Spa .
Цените са еднакви .
Търся мнения като критерия е добра база и храна плюс вечерни забавления . За плажа съм наясно .
Благодаря !

тук едва ли ще намериш отговор на въпросите си. И да има ходили ще са едно две мнения, които са от също толкова непознати хора колкото непознати са и стотиците хора дали мнение примерно в гугъл  мапс за това, което те интересува.
Ето ти за единия хотел, а за другия предполагам, че може и сама да намериш в Гугъл мапс мненията за хотела.
На мен ми стигаха да прочета само първите четири пет мнения, за да зачеркна хотела завинаги от списъка си, камо ли пък да платя пари за него... Пак в Гугъл мапс със стрийт вюто можеш да разгледаш всичко, което е около хотела и сама да прецениш ок ли е или не. Аз освен едно поле друго не виждам, а стрийт вюто е от март 2024. Едва ли се е променило за 1 година много...
https://www.google.bg/maps/place/Ramada+Resort+Side/@36.8248667, … MDSoASAFQAw%3D%3D

# 20
Цените са еднакви .
Благодаря !

тук едва ли ще намериш отговор на въпросите си. И да има ходили ще са едно две мнения, които са от също толкова непознати хора колкото непознати са и стотиците хора дали мнение примерно в гугъл  мапс за това, което те интересува.
Ето ти за единия хотел, а за другия предполагам, че може и сама да намериш в Гугъл мапс мненията за хотела.
На мен ми стигаха да прочета само първите четири пет мнения, за да зачеркна хотела завинаги от списъка си, камо ли пък да платя пари за него... Пак в Гугъл мапс със стрийт вюто можеш да разгледаш всичко, което е около хотела и сама да прецениш ок ли е или не. Аз освен едно поле друго не виждам, а стрийт вюто е от март 2024. Едва ли се е променило за 1 година много...
https://www.google.bg/maps/place/Ramada+Resort+Side/@36.8248667, … MDSoASAFQAw%3D%3D
И аз това направих и видях, че Lake River Side Hotel Spa е с по-висока оценка от двата и в Трипа дори. Според мен не стават и двата, съдейки по оценките, не съм ги посещавала... Това се получава така, защото тур оператора пита какъв Ви е бюджета и предлага това... може и да не стават, но влизат в бюджета.

# 21
3.5 оценка в Гугъл е много страшно, ама много Simple Smile
Все пак не са 10 мнения, а над 3 хиляди...

# 22
Писах, трих, сега пак пиша с молба за съвет. Grinning
Имаме резервация за Бодрум, но успях да се преборя да сменим резервацията с друго място, предлагано от Емералд.
Била съм в Алания, Мармарис, Бодрум и Кушадасъ.
На кратко, моля за препоръка за хотел с много добър ол инклузив или ултра ол инклузив, с голям пясъчен плаж и сносна комуникативност до град за разходка и пазар. Прилична анимация вечер. Не съм била в Сиде, Кемер, Белек, Лара и не мога да сравня плюсове и минуси.
Стрелях на сляпо с хотели, но не мога да се спра на нещо конкретно.
Бюджетът ни е около 4 000 - 4 500 лв. за двама възрастни през септември. 7 нощувки.
Приемам всякакви предложения от доволни туристи и благодаря предварително на отзовалите се. Blush

# 23
Отиди във Фетхие Simple Smile
Щом си била на 4 места, но не си видяла Фетие... според мен е важно, ако седенето в комплекса не е приоритет Simple Smile

# 24
  • Пловдив
Щом сте с Емералд нека ви предложат хотели и пишете тогава да ви кажем кои си струват .Така няма как никой от нас как да ви предложи хотел за този бюджет.А и септември е много разтегливо като дати.

# 25
Благодаря, ще говоря с Емералд и ще питам тук пак. Исках първо сама да проуча. Blush

# 26
  • Sofia
Благодаря, ще говоря с Емералд и ще питам тук пак. Исках първо сама да проуча. Blush
Здравейте мога да препоръчам хотели, в които сме били и сме останали доволни. Crystal family resort и Pine beach в Белек. В Сиде Аrcanus Trengline и Diamond elite hotel (adult only16+). За последния имаше съвсем пресен положителен отзив в темата. Не знам дали попадат в посочения бюджет. Популярни хотели са и би трябвало да се предлагат от Емералд. Ако искате ги разгледайте, и ако имате въпроси, съм насреща. Simple Smile

# 27
Здравейте мога да препоръчам хотели, в които сме били и сме останали доволни. Crystal family resort и Pine beach в Белек. В Сиде Аrcanus Trengline и Diamond elite hotel (adult only16+). За последния имаше съвсем пресен положителен отзив в темата. Не знам дали попадат в посочения бюджет. Популярни хотели са и би трябвало да се предлагат от Емералд. Ако искате ги разгледайте, и ако имате въпроси, съм насреща. Simple Smile
Много благодаря, ще ги проуча сега, а утре ще ходя до Емералд да обсъдим подробно на място.

# 28
  • Beyond the Frontiers
Ако търсиш нещо с бюджет 1000 лв. (образно) за топ сезон и вътре са един куп икономични 3*, Рамада ще е просто прекрасен. И е логично да го предложиш.
За 6.05 беше на промоция от сорта 500- 600 лв. със самолет за 7 нощувки. Много си бяха доволни хората от него...

Има ранни записвания за 2025 със самолет вече.

Последна редакция: пт, 01 авг 2025, 00:14 от Galactic Voyager

# 29
  • Някъде в Европа...
Ако търсиш нещо с бюджет 1000 лв. (образно) за топ сезон и вътре са един куп икономични 3*, Рамада ще е просто прекрасен.
За 6.05 беше на промоция от сорта 500- 600 лв. със самолет за 7 нощувки. Много си бяха доволни хората от него...

Има ранни записвания за 2025 със самолет вече.

2026 предполсгам. Как са цените като цяло, има ли сериозно увеличение?

Общи условия

Активация на акаунт