Да дейтваш вече не е забавно - гледната точка на един мъж

• 26 691
  • 916
  •   3
Отговори
Прочетох темата за дейтинга, където много жени се оплакват, та се регистрирах да споделя моя опит от "другата страна на барикадата".

Преди малко повече от година се разделих с дългогодишната ми приятелка и след като месецът за сдобряване премина неуспешно и преустановихме окончателно контакт реших, че е добре да започна да излизам с ново момиче - без конкретни очаквания за начало.
Така се случи, че започнах процеса с няколко приятелки - разбраха, че съм вече свободен и решиха, че можем да си направим веселото. Скрепихме приятелството така да се каже, но определено щом съм ги сложил в графата приятелки и са оцелели по време на връзката ми, нямам романтични чувства към тях.

С колежките ми е същото, знаем се повече от добре, а и си харесвам работата, затова там нямам намерения да експериментирам. Тъй като не ме радват нощни клубове и групови спортове, където хората си правят запознанствата, започнах да ползвам дейтинг апове. Стабилен съм материално, но не съм го афиширал в профила ми с никакви вещи, за да избегна явните златотърсачки (нито са ми интересни, нито стилът им ме привлича). За една година нямах изобилие от съвпадения, но пък тези, които ме мачнаха започнахме да излизаме, а с 3 от тях имахме нещо за по два месеца. 

Какво ми направи впечатление за година и мога да споделя като заключение.

Първо, просто не е забавно - дори с 25 годишните, с които трябва да ми е най-готино, срещите бяха някаква рутина. Понякога се чувствах, че съм пич номер 10 за седмицата, енергийно имат излъчване на претрепан от работа в жега общ работник в края на работния ден. Само с една 23 годишна си изкарахме добре, но там вятърът всяка сутрин духа на различна посока, така че там си останахме като приятелче в нужда се познава.

Второ, не мога да релаксирам - постоянно бях подложен на тестчета и пробички кое минава и кое не, най-вече от тези, с които започнах връзки. Наясно съм, че една жена трябва да тества мъжа, но отвъд някаква граница вече си става напрягащо и неуважително и в един момент просто им казвам как не се прави и прекратявам.

Трето, някои жени могат ли да се фокусират върху едно нещо? Още на първа среща имам чувство, че тези си говорят с още петима. Те и не го крият де - поне един бивш и един колега могат да нахлуят по всяко време в картинката. Отблъскващо е за мен, след няколко секса нещата естествено отиват към затихване на комуникацията. Винаги съм бил либерален и не ме е плашила малко конкуренция, ама с вечно обърнат телефон на масата и пренагласяне на планчета не започваме добре. А имаше и една омъжена, която се беше изнесла от мъжа си преди седмица. Стана лафче с нея, ама побързах да се изнеса, защото не ми допадат такива работи и да си навличат излишни главоболия.

Четвърто, някои жени пък много наплашени от мъжете. И физически, и емоционално. Такива защо ходят по срещи вместо да се лекуват? Като се замисля те всъщност от измислени терапии са станали такива параночики, но това са си само мои наблюдения. Даже и за леглови занятия не стават, фригидност и блокаж гарантирани.

Пето, привилегированост до небето. Аз си имам правило, че очаквам жената да се инвестира - ако аз почерпя, следващият път да е от нея, ако аз правя закуска, тя да пусне кафета, и т.н. - такава реципрочност не само показва уважението между вас, но и показва какъв екип бихте били вбъдеще. Тук като цяло най-бързо ми беше ситото, защото възпитанието и желанието бързо си проличава по малките жестове. Представете си изражението ми с една мацка, на която направих петзвездна закуска в леглото докато беше в нас, а на другия уикенд у тях закусвахме 3в1 с цигара (не пуша, но нещо трябваше да сложа в устата си). А претенциите до небето на тази развалина дори няма да ги коментирам. С една друга  пък ходихме на море заедно  - там отнякъде неочаквано изби на биполярност, та хич не беше весело. Да, актриса е, очаквах да има драма, но ми дойде в повече. И накрая ми казва - нямаш право да ме зарязваш заради това, аз съм си такава по природа, това ми е чара, ти трябва да се нагодиш, за да се получи. Ммм... по-скоро не. 

Излиза, че срещу женска компания и сексуални отношения съм длъжен да плащам сметки, да защитавам от проблеми, да боря конкуренция, да съм на разположение, да слушам оплаквания от живота, да съм готов да търпя изкуствени драми. Къде е забавното тук, нещото, което трябва да ме привлече, за да отдам живота, комфорта и свободата си? И как от споменатите дейности ми остава енергия от това да се развивам социално, физически и професионално?

Не мога да кажа, че тези жени, с които излизах, бяха зле, но определено имаше нещо повредено в чипа им. И преди да чуя мантрата, че "такива ги привличам", ще кажа, че дейтинг аповете са по-скоро произволни и дадох шанс на всички, които ми минаха фейс контрола и можеха да водят адекватна комуникация. Основният проблем тук е, че излизаш с непознат - да, има повече тръпка, ама нямаш никаква идея каква е репутацията и състоянието на този човек, но явно това е бъдещето. Да, тези кратки връзки и срещи ме върнаха в играта след раздялата с бившата ми и ме понаучиха това-онова, но като се замисля, че това време можех да го опозотворя в нещо наистина полезно, сега го отчитам като загубено.

Така че жени, няма да е лошо малко да се вземете в ръце,защото това, с което се сблъсквам (25-35г.) е много неприятно. Не казвам непривлекателно, а неприятно. Разбирам, че много родители не са могли да дадат най-доброто от себе си и средата ни в България не е от най-щадящите, но никога не е късно човек да започне да подобрява себе си, дори на по-късна възраст. Наблюдавам, че много от днешните мъже си опичат акъла след като изгоряли няколко пъти вече, така че нормално да не ви е лесно да заробите някой с един външен вид, малко дамски чар и приказки на ушенце. Иска се и нещо повече.

# 1
  • nowhere
Ами не се занимавай с жени повече след като не е забавно и никоя не е достатъчно добра за теб.

С какво ли впечатление са останали те от теб? Аз лично имам алергия към многословни женомразци с големи претенции.

Последна редакция: пт, 25 юли 2025, 21:07 от Blue Dress

# 2
От всичко написано, да кажа, че е голяма грешка раздялата с дългогодишната приятелка. Няма да има по-добра занапред.

# 3
А някоя нормална дама, със скучна работа и приятна визия не срещна ли? Иначе забелязвам, че ключовата дума при теб е "забавно".
Как ги разбра пък тези дами с травмите? Те на първа среща ли ги споделят тези работи?

# 4
Ами аз мисля, че и ти авторе трябва да се вземеш в ръце.
Какво ти има на теб, че избираш такива? Joy

Цитат
Като се замисля те всъщност от измислени терапии са станали такива параночики, но това са си само мои наблюдения

Ами не от терапии, а от някой от твоя пол са станали такива.
Ама ти е трудно да го признаеш.

От поста оставам с впечатление, че си минал бая жени.
Което  говори лошо за теб.

# 5
Абе, има някои моменти в експозето на автора, които са на място и съвпадат и с моите наблюдения. Обаче, така както го е подкарал, ще дейтва серийно до 40-те си и после или ще се нахендри на неподходящата, или ще си остане ерген.
И аз смятам, че не е трябвало да се разделя с бившата.

Колко време бяхте заедно?
Кой беше инициаторът на раздялата?

# 6
  • Somewhere far away
Ти на 15 ли си ? не  всичко в тоя живот е забавно. връзките с хора  - също.

# 7
Незнам на колко години си, синът ми е на 18, а в компанията му са 18-20 годишни. Подобни преживявания  споделят  и за момичета 16-18 години (пози, изисквания, драми, тестчета разни). Мислех, че само моят син изразява негативизъм, ама десетина момчитии да са на едно мнение говори, че нещата нещо не са наред въобще в дейтинга и емоционалните отношения между половете днес.

# 8
Ами не се занимавай с жени повече след като не е забавно и никоя не е достатъчно добра за теб.

С какво ли впечатление с останали те от теб? Аз лично имам алергия към многословни женомразци с големи претенции.

Доста лошо говори това, че не правиш рефлексия на написаното, а директно прибягваш към лични нападки. Аргументирал съм се. Не говорим за претенции, а за санитарен минимум, които помня от преди 5 години.

От всичко написано, да кажа, че е голяма грешка раздялата с дългогодишната приятелка. Няма да има по-добра занапред.

Да, за съжлание така се стекоха нещата, но пък това е затворена страница.

А някоя нормална дама, със скучна работа и приятна визия не срещна ли? Иначе забелязвам, че ключовата дума при теб е "забавно".
Как ги разбра пък тези дами с травмите? Те на първа среща ли ги споделят тези работи?
Предполагам, че нормалните със скучни работи и приятна визия най-вероятно имат други обитания, не дейтинг апове, тепърва ми предстои да науча къде е то.
Да, някои споделяха, което е окей, защото уважавам откритостта. Други обаче си мълчаха като партизани и в последствие си личеше.

Ами аз мисля, че и ти авторе трябва да се вземеш в ръце.
Какво ти има на теб, че избираш такива? Joy

Цитат
Като се замисля те всъщност от измислени терапии са станали такива параночики, но това са си само мои наблюдения

Ами не от терапии, а от някой от твоя пол са станали такива.
Ама ти е трудно да го признаеш.

От поста оставам с впечатление, че си минал бая жени.
Което  говори лошо за теб.

Вярно е, батерията ми падна съвсем, затова съм си дал дълга почивка. Иначе до избор не съм стигал и слава Богу.

Абе, има някои моменти в експозето на автора, които са на място и съвпадат и с моите наблюдения. Обаче, така както го е подкарал, ще дейтва серийно до 40-те си и после или ще се нахендри на неподходящата, или ще си остане ерген.
И аз смятам, че не е трябвало да се разделя с бившата.

Колко време бяхте заедно?
Кой беше инициаторът на раздялата?

Не бих искал да коментирам, просто не ни се получи. Не е нещо скандално и драматично, бяхме дълго заедно, просто се отдалечихме и решихме да поемем по други пътища.

Ти на 15 ли си ? не  всичко в тоя живот е забавно. връзките с хора  - също.
Ако се инвестирам в нещо, искам поне малко да ми забавно. На сила хубост не става.

Незнам на колко години си, синът ми е на 18, а в компанията му са 18-20 годишни. Подобни преживявания  споделят  и за момичета 16-18 години (пози, изисквания, драми, тестчета разни). Мислех, че само моят син изразява негативизъм, ама десетина момчитии да са на едно мнение говори, че нещата нещо не са наред въобще в дейтинга и емоционалните отношения между половете днес.

Е, и аз бях малко скептичен, докато не се убедих сам. Но ако това е при 18-20, когато нещата се случват най-спонтанно и истински, положението не е добре.

# 9

Вярно е, батерията ми падна съвсем, затова съм си дал дълга почивка. Иначе до избор не съм стигал и слава богу.

Ми ще ти падне батерията,  като си пилееш енергията.
Стигал си. Щом си стигал да излизаш и да лягаш с такива, това е пилеене на време, нерви и енергия.

# 10
Хубаво, ама с тоя конвейр и с таз реципрочност - не си на прав път.

# 11
Човекът на 35+, ама излиза с 23-25-годишни, че било най-забавно с тях, прави секс с някакви, дето е сигурен, че иначе нищо общо не иска да има, освен да ги изклати, ама и от тях търси реципрочност.. Ясно е положението Simple Smile)

Последна редакция: пт, 25 юли 2025, 21:36 от кукумицинка

# 12
Спиш наред с някакви случайни жени, които наричаш развалина, но очакваш да те намери Пепеляшка.
То така, ако ставало..

# 13
И аз, като съм била на 20, се е случвало да излизам с 30-годишни, ама на тях им е стигал акълът, че няма как да им върна всеки финансов жест да не се чувстват прецакани. Това 35-40 и нагоре-годишни мъже да намерят младо маце, което ще иска (и може) да гребе наравно с тях,  все още е в сферата на фантастиката.

# 14
  • nowhere
Tracian, не правя рефлексия, защото и аз съм в кюпа на безинтересните женички. Но ще се взема в ръце, както ти любезно ни препоръча на всички от женски пол.

Разбирам, че си разочарован, но начинът, по който описваш жените е грозен и вулгарен на места.  Наричаш една жена развалина, поставяш им диагнози. Дребнав си и даваш, за да получиш в замяна. Говориш за даване на шанс сякаш си нещо повече от тях.

Замислял ли си се въобще ти как изглеждаш в техните очи? За мен лично поведение като твоето е изключително отблъскващо.

Общи условия

Активация на акаунт