Да дейтваш вече не е забавно - гледната точка на един мъж

• 27 565
  • 916
  •   1
Отговори
# 330
Скрит текст:
Авторе, говори лошо за теб, че ти също излизаш с много жени, без да инвестираш в отношенията си с тях, но съдиш момичетата за същото.
В днешно време всеки коуч учи и двата пола да излизат с много представители на другия пол, да не се инвестират, да си държат опциите отворени.
Но няма как да третираш някого като опция, умишлено да се пазиш да не се инвестираш емоционално и да чакаш нещата да се случат.
В така създалата се ситуация си точно толкова виновен, колкото и тези жени.
Така е. Нужно е старание и от двете страни. Без да се мери прецизно кой колко точно е дал. А той още в началото писа нещо в смисъл, че очаква като плати сметката в заведение веднъж, следващият път жената да го стори. Да се редуват, за да е сигурно, че всеки се е отчел по равен брой пъти. Нелепо е да се правят такива сметки. Ако наистина искат да са заедно, всеки от двамата ще полага усилия в някакво отношение, за да впечатли другия и да го задържи до себе си. Обаче това се случва естествено, без предварително пресмятане и очакване.

# 331
  • По света и у нас
Какво съм се размечтала, единия (26г) живее в моето крило на сградата и ми предлага да съм ходела да се пускам с поясче по Гуадалупе ривър с него ...

Другия който кандидатстваше беше на 37 - предлагаше да сме ходели на увеселителен парк....

Това са дейности за 16-20 годишни, къде ме слагат мен в кюпа?
Оставете ме да си темерутствам и да си правя маркетинговите проучвания и това е.

Като завъдя следващия "дядо" в близко бъдеще, той ще ме кани на барбекю у тях или по ресторанти или вечери с приятели. Уикендчетата може да ходим на езерата, ако има яхтичка и ще ходим по гала вечери от време на време в кънтри клуба. Общо взето това са ми разбиранията за приятно прекарване в днешно време.

Последна редакция: пн, 28 юли 2025, 05:41 от PriMadonna

# 332
Защо ми се струва, че автора на темата е мъж на средна възраст?
Някой дори по-близо до 40 отколкото до 30?

# 333
Той не отговори на въпроса за възрастта, други писаха, че бил между 35 и 40. При тези му разсъждения на мен все така ми е трудно да повярвам, че е на повече от 30.

# 334
Ако наистина искат да са заедно, всеки от двамата ще полага усилия в някакво отношение, за да впечатли другия и да го задържи до себе си.
На пръв поглед звучи рационално, но стигне ли се до ниво да полагате усилия да впечатлите и задържите другия, ще изкарате към 136 дни и дотам. В смисъл с примамки за задържане, излагани като на сергия, или ако си мерите кой коя филийки хляб е платил - толкова, плюс минус 2 часа.
Дръжте си се естествено, така и така нищо няма да стане, но поне ще сте си били себе си, което не уморява чак толкова.

# 335
  • Sofia
Какво съм се размечтала, единия (26г) живее в моето крило на сградата и ми предлага да съм ходела да се пускам с поясче по Гуадалупе ривър с него ...

Другия който кандидатстваше беше на 37 - предлагаше да сме ходели на увеселителен парк....

Стига, бе... 2023-та се метнах до Флорида и обиколих де що theme паркове намерих. Grinning То не бяха ролъркоустъри, хранене на тюлени на ръка, виенски колела, орки, изскачащи на сушата, и всевъзможни други щуротии. Бях като изтървана от някоя mental institution. Да не коментираме ставането ми в 3.30 ч. сутринта, за да имам достатъчно време да се подготвя на спокойствие за Discovery Cove (билетът ни беше за еднократно ходене там, та исках да сме от първите влезли).
Ех, спомени сладки... Simple Smile
Не са до възраст тия неща. Wink

# 336
Скрит текст:
Ако наистина искат да са заедно, всеки от двамата ще полага усилия в някакво отношение, за да впечатли другия и да го задържи до себе си.
На пръв поглед звучи рационално, но стигне ли се до ниво да полагате усилия да впечатлите и задържите другия, ще изкарате към 136 дни и дотам. В смисъл с примамки за задържане, излагани като на сергия, или ако си мерите кой коя филийки хляб е платил - толкова, плюс минус 2 часа.
Дръжте си се естествено, така и така нищо няма да стане, но поне ще сте си били себе си, което не уморява чак толкова.
Не, нямам предвид някакви схеми как да спечелиш и задържиш човек, който може и да не иска да е с теб. Може би не съм се изразила правилно. Мисълта ми беше за случаите, в които и от двете страни има желание да бъдат заедно. Тогава и двамата искат да правят неща, с които да зарадват партньора. Обаче това се случва естествено, без предварителни сметки.

# 337
Да. И тогава личните ти интереси извън човека с когото си отиват на заден план. Не заради логика, не заради сметки, става естествено. И цялата тая тема отива по дяволите.  Може би ако на авторът му се случи някога да се влюби ще разбере и от първо лице.

# 338
Той не отговори на въпроса за възрастта, други писаха, че бил между 35 и 40. При тези му разсъждения на мен все така ми е трудно да повярвам, че е на повече от 30.

Предполагам, че е на толкова - вероятно изглежда добре за възрастта си, за да привлича млади жени в диапазон 20-26 години.
Не му се иска да си хване наборка (или поне жена близка до неговата възраст) - за това е и цялата драма. Само да имаше как да накара едно все още младо момиче да узрее възможно по-бързо, защото на него не му се играе на "детска градина".

# 339
  • София
Авторът обаче подсъзнателно усеща, че след няколко години пак ще си е сам Laughing

И обратното е валидно. Все едно двама ученика да излиза с учителката си. Освен да си направите веселото, друго май няма какво. Аз лесно намирам общ език с 25-35, нагоре от това ми е малко... като тук. Smile И по... хладно , отколкото ми допада. Ще ревизирам след няколко години, но в момента няма такъв вариант.

# 340
...
 Излиза, че срещу женска компания и сексуални отношения съм длъжен да плащам сметки, да защитавам от проблеми, да боря конкуренция,
Скрит текст:
да съм на разположение, да слушам оплаквания от живота, да съм готов да търпя изкуствени драми. Къде е забавното тук, нещото, което трябва да ме привлече, за да отдам живота, комфорта и свободата си? И как от споменатите дейности ми остава енергия от това да се развивам социално, физически и професионално?
....Да, тези кратки връзки и срещи ме върнаха в играта след раздялата с бившата ми и ме понаучиха това-онова, но като се замисля, че това време можех да го опозотворя в нещо наистина полезно, сега го отчитам като загубено.
Така че жени, няма да е лошо малко да се вземете в ръце,
Скрит текст:
защото това, с което се сблъсквам (25-35г.) е много неприятно. Не казвам непривлекателно, а неприятно. Разбирам, че много родители не са могли да дадат най-доброто от себе си и средата ни в България не е от най-щадящите, но никога не е късно човек да започне да подобрява себе си, дори на по-късна възраст. Наблюдавам, че много от днешните мъже си опичат акъла след като изгоряли няколко пъти вече, така че
нормално да не ви е лесно да заробите някой с един външен вид, малко дамски чар и приказки на ушенце. Иска се и нещо повече.
Много тъжна тема наистина. Авторе, никой не иска от теб да отдаваш свободата, комфорта и живота си. Как да ти го обясня, тези, които имат връзки, ги имат, защото им харесва, чувстват се добре и това искат. Не го прави, щом не те влече. Подбрал си от жените, които са ти откликнали, изживяването не си е струвало и сега не щеш ли, жените да се вземат в ръце. Не го ли виждаш, целеваата ти група е погрешна, цялото ти търсене е погрешно, за да се изживяваш като жертва накрая.
"...нормално да не ви е лесно да заробите някой с един външен вид, малко дамски чар и приказки на ушенце. Иска се и нещо повече." - Ти сериозно? Прочети си пак това, което си написал. С този подход и оценки няма много да напреднеш. Направо се откажи, това е моят съвет. Има други неща, с които да си запълниш живота много по-успешно. Телефон, предполагам, имаш, така че и женска компания няма да ти липсва, съвсем реципрочна на вложеното от теб.

# 341
Именно. Ако той наистина искаше да бъде с някоя от тези жени, нямаше да си прави сметки, а щеше с радост да прави жестове за нея. Или пък нарочно избира такива, които не го удовлетворяват, та да може после да се оплаква от жените, знам ли.

# 342
  • Далечният изток
Ако съм мъж и - първо, дългогодишното ми гадже ме зарязва; второ, година и половина след това никоя жена в живия живот не ми обръща внимание; трето, регистрирам се в дейтинг апп, за да има там някаква жена, но всичките три, които са ми обърнали внимание, се оказват някакви отрепки... ще се замисля дали проблемът не е в мен...

# 343
Да. И тогава личните ти интереси извън човека с когото си отиват на заден план. Не заради логика, не заради сметки, става естествено. И цялата тая тема отива по дяволите.  Може би ако на авторът му се случи някога да се влюби ще разбере и от първо лице.

Да, тази обсебеност от парите явно е защото не е обичал. Тогава въобще няма и да мислиш защо си дал 5 лв или 50. Просто ги даваш.
Божичко, то хората събират пари за някакви колеги и не го правят на въпрос, а този с човек, който трябва да сподели живота си, света си почва тънки сметки стил "дай си ми куклите, на си ти парцалките.

# 344
Не е толкова дългогодишно гаджето, зачетох се вчера в темите му от миналата година. Преувеличил е с цел посдилване на печалния си образ.

Общи условия

Активация на акаунт