Да дейтваш вече не е забавно - гледната точка на един мъж

• 27 453
  • 916
  •   1
Отговори
# 405
  • По света и у нас
Честито Веси. Не поемай хотела, направи нещо ти от себе си , но хотел не плащай.

# 406
  • Далечният изток
Аз бих отишла и на увеселителен парк, що не. Може пък мъжът да си мисли, че ще ме зарадва като избере някое необичайно място, може да е водил преди друга, която да е впечатлил, може да има различни подбуди, а не че е инфантилен. И на пейка в парка да пием бира или кафе не ми пречи. Преди е ставало въпрос за прословутите пейки. Не ми се струва някакъв проблем, нито пък ми дава пълна представа за мъжа. По-важното е какво ще си говорим и как ще се отнася с мен.

# 407
Скрит текст:
Аз се "загаджих" напоследък. Тоз човек само дава. И намек не е направил нещо да плащам. А как готвиии, и само той пазарува, приготвя и сервира. Аз най-много салата да направя. А, и два пъти съм измила чиниите...ама много се чудих дали да го направя 🤣🤣
Понеже планираме вече втора мини-почивка, се чудя дали аз да не поема хотела....
Скрит текст:
но от друга страна, да не му развалям хатъра и да го уча да давам 😅
Говорим за познанство на два месеца, нали...

ПП: Разведен с големи деца....да уточня.
Сакън, не.
Може да платиш друго, ако държиш - вечеря, шезлонг и чадър, бира и цаца... Някак си жената да плаща спането или горивото може да даде грешен сигнал и привкус на отношенията в мъжа и после ходи се оправяй.

PriMadonna ме изпревари.

# 408
  • София
Аз пък бих казала да платиш нощувката.
За сметки и гориво пари не давай.

# 409
Днес в друг сайт ми попадна нещо по темата. Цитирам по памет, беше нещо като: "Ако жената очаква мъжът да плати сметката в заведение, тя не е златотърсачка. Златотърсачките искат имения и яхти, а не порция пилешко".
Само нивото е различно, даже съвсем обикновени жени от типа аз не съм такава изтърват козите като разберат, че благоверния разполага с доволно финанси, пък те карат на филии с лютеница преди заплата. И нямам предвид вече сериозна връзка с общ бюджет и планове за бъдещето, а още на доста по ранен етап в отношенията.

А ти наясно ли какво означава "благоверен" и в какви случаи се използва?

# 410
Много зависи от мъжа.
Ако се чувства неудобно тя - да плати каквото реши, но да гледа и за неговите реакции, доста са показателни.
Просто някои мъже злоупотребяват с пъненето на жените да се 'доказват' и това не е никак добре.
Трябва да не харчи жената повече пари отколкото харчи като е без мъж, според мен, за да има баланс.
Да не стане така, че в един момент да ѝ излезе през носа този гаджелък и да се окаже, че на него му е олекнало финансово защото са заедно, а на нея и е дотежало.

# 411
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
Мен винаги са ме изумявали жените, а и мъжете, които остойностяват човек на една манджа.
Купил ми яхния и вече му дължа нещо Laughing
Да, ако плати вечерята, очаква да му се отблагодариш с ласки... Иначе си меркантилна използвачка.

Пресни гаджета с ММ, на 20 + години, имаме среща в едно кафене, аз съм малко по рано, влиза той, настанява се, подарява ми едно колие, и ухилено заявява, че си е похарчил всичките пари Grinning
Мии, черпих го, какво да го правя.

# 412
Веси, аз бих го изненадала с билети за нещо, което харесва - музика, шоу, спортно събитие.

# 413
Първо: Мъж, обсъждащ жени в женски форум.
Второ: Мъж с изисквания за закуска, само щото видиш ли, той нещо си бил направил.
Трето: Мъж над 25+, който търси забавление, а не развитие.

Това всичкото бяха отговори на въпросите, които няма да задам, ама те са реторични и се подразбират.

Сега съвет от жена, която излиза предимно в мъжки компании от детска възраст, не прави закуска, не се моли за връзки, даже и не чисти, като не и се занимава, а на всичкото отгоре получава изключително много мъжко внимание, уважение, ухажване, подкрепа, цветя, закуски, вечери, прибиранки от работа и така на там (от братя, приятели, познати, свалячи, колеги, комшии и проекто гаджета): Пич, вярвай ми, не е в жените проблема. Пробвай да си дадеш почивка от дейтинга, наблегни над развитие (материално, ментално, емоционално, физическо, духовно ако щеш), оправи си приоритетите и наблегни над шадол уърка, понеже имаш някаква травма, която те прави инфантилен и леко нарцистичен. С две–три думи: Стегай се, брат. 😁

# 414
  • По света и у нас
Много зависи от мъжа.
Ако се чувства неудобно тя - да плати каквото реши, но да гледа и за неговите реакции, доста са показателни.
Просто някои мъже злоупотребяват с пъненето на жените да се 'доказват' и това не е никак добре.
Трябва да не харчи жената повече пари отколкото харчи като е без мъж, според мен, за да има баланс.
Да не стане така, че в един момент да ѝ излезе през носа този гаджелък и да се окаже, че на него му е олекнало финансово защото са заедно, а на нея и е дотежало.
Съгласна съм. Ти сега сигурно и нови дрехи си си купила. Той сега иска да дава защото сте нови, после нали знаеш как тази ентусиазираност ще отшуми. Дай и 2 месеца.

Шезлонг можеш да платиш, нещо странично което да ти по-добри комфорта  но да плащаш хотела бензина  - в никакъв случай (не се прави на мъж)

Последна редакция: пн, 28 юли 2025, 16:33 от PriMadonna

# 415

Понеже планираме вече втора мини-почивка, се чудя дали аз да не поема хотела....но от друга страна, да не му развалям хатъра и да го уча да давам 😅
Говорим за познанство на два месеца, нали...

ПП: Разведен с големи деца....да уточня.
Бих те посъветвала, като виждаш че човека е свестен, показва отношение, да предложиш да платиш нещо и ти.
Така според мен е нормално и така го разбирам аз.
Дори да не са всичките нощувки, но поне вечеря, две.
Нещо. Просто да отвърнеш и ти на неговите жестове.

# 416
  • Далечният изток
Аз бих казала Окей, дай да видим кой какво ще плаща по почивката. Ако каже, че той плаща, няма какво да се чудиш. Другият вариант е да се разберете той да плати нещо, ти друго.

# 417
Аз бих купила билети за нещо готино. Каквото знае, че ще му допадне. Театър, спортно събитие.

# 418
Леле, такава явна фиксация върху аванта не съм виждал никъде. Много сте угаснали.

Сега съвет от жена, която излиза предимно в мъжки компании от детска възраст, не прави закуска, не се моли за връзки, даже и не чисти, като не и се занимава, а на всичкото отгоре получава изключително много мъжко внимание, уважение, ухажване, подкрепа, цветя, закуски, вечери, прибиранки от работа и така на там (от братя, приятели, познати, свалячи, колеги, комшии и проекто гаджета): Пич, вярвай ми, не е в жените проблема.

Звучиш свежо и добронамерено, съветът ти е добър, но прочети какво си написала за себе си, все едно не се отнася за теб. Няма да коментирам, просто се замисли дали примерно някой мъж, описал се така, ще те впечатли с нещо.

По въпросът със мястото за среща - ако е някой непознат, с който просто искам да се видя, предлагам някое по-лъскаво кафе. Няма смисъл с шантави идеи, ако не познаваш човека изобщо, екстра усилието за нещо оригинално има по-скоро обратен ефект. Със сигурност не театър, кино или спортно събитие, защото трудно се комуникира на такова място, а реално затова сте излезли.

Последна редакция: пн, 28 юли 2025, 17:08 от Анонимен

# 419
  • sofia
Ще му предложа за разходите, а той ще откаже, направо съм сигурна.
Истината е, че мноого отдавна не са ме глезили по този начин. Отделно, все ми идва отвътре аз да съм тази, която се съобразява, дава, никога не съм била изискваща и често вървя срещу "интереса" си. Сума ти години ми беше обяснявано как съм била претенциозна, а то всъщност съм толкова далеч от претенция, че няма накъде повече.
Та гледам да не изпадам пак в подобни състояния.

Общи условия

Активация на акаунт