В момента чета... 96

• 52 592
  • 745
  •   1
Отговори
# 525
  • в сърцето на един мъж...
Какво ви хареса в "Мъжът от сенките"? Изобщо не можа да ме грабне мен.

И аз нещо не останах очарована от него. Но може би защото всичко беше смелено още в началото и не ме накараха да се потрудя да го разгадая.
Иначе след "Кестеновия човек" - "Игра на криеница" е подходящо продължение Simple Smile

# 526
Снощи я започнах и ми харесва засега. Струва ми се, че е от "моите " книги. От типа на "Зад затворените врати" на Б.А.Парис и ""Градината на пеперудите" от Дот Хъчисън.

# 527
  • София
Ааа, Вие не сте я прочели, като я свършите, кажете пак. Simple Smile

# 528
  • Русе
Прочетох "Моите приятели" на Бакман. В началото ми тръгна тегаво, но после ми стана интересна. Можеше да е малко по-кратка, без излишни повторения на някои моменти, но той нали така си пише, по малко информация през цялото време. Хареса ми и това, че имаше разказан кратък финал за всички участващи в историята, а не да се чудиш какво е станало с всеки един от героите.
"Хавра" на Карабашлиев, аз лично харесах, особено историческата времева линия.

# 529
На Карабашлиев ако бях чела първо 18% сиво, нямаше никога да посегна към друга негова книга. За късмет първо четох "Хавра" и горе долу ми хареса Simple Smile Та реших, че ще му дам шанс и с други книги.

# 530
  • Русе
Първата книга на Карабашлиев, която прочетох аз беше точно "18% сиво" и реших да му дам шанс с другите. Всичко от него май съм прочела, без "Жажда" и половината от разказите му.

# 531
Отвратителна книга е 18% Сиво. Филмът по нея беше приличен направо Simple Smile

# 532
Довърших "Живи" на Ю Хуа - прекрасно, магично писане има автора! Обикновена история, проследяваща не лекия живот на главния герой, възхода и след него паденията. Изключително добре изградени герои, нямаше нищо излишно в повествованието. Определено е в топ книгите ми за тази година.

# 533
Втората смърт на Колет от Валери Перен.
Леко се чете, заинтригуваща книга, но през цялото време имах усещането, че книгата е писана за норматив.
Много времеви линии с изненадващо прескачане една в друга, което отнема време да се ориентираш.
В един момент авторката се сеща, че трябва да вмъкне някоя случка и това става чрез случайна среща.
При това ,съдбоносна среща. Доста наивно ми стояха някои истории.
 Хаотично и претупано .
В последните 50 страници се започна шеметно разплитане на кълбото от мистерии.
Започвам Грехът на монаха на Ваня Бойчева.
Скрит текст:
Забравих да вметна, че е засегната темата за педофилията, но не е водеща.

Последна редакция: пт, 24 окт 2025, 07:14 от МАРИ77

# 534
Снощи пак стоях до нощите да си дочета "Облакът Кукуландия" на Антъни Доер. Ами на мен лично книгата изключително много ми хареса, въздейства ми, обсеби ме..всичко, което търся в книга. Хареса ми идеята, че всички сме свързани, посредством милиарди връзки понежду си.

Сега ме.чакат две нови книги от Библиотеката: "Докато кафето изстине" и "Котката и градът". Взех ги набързо, просто колкото да грабна нещо.

# 535
  • София
Попаднах на любопитен текст в днешната преса (е, не е писан от нашенците май). Какво/колко знаем за "Великият Гетсби" (необременяващо визирам себе си). Ами, за някои от споделените в статията размисли и факти - не съм си давал сметка, въпреки, че го четох и в зрели години за пореден път.
Може да ви е любопитно..., все пак:
100 години Гетсби е Велик:
Редфорд като Гетсби от 70-те
https://www.24chasa.bg/ozhivlenie/article/21558427

# 536
Втората смърт на Колет от Валери Перен.
Леко се чете, заинтригуваща книга, но през цялото време имах усещането, че книгата е писана за норматив.
Много времеви линии с изненадващо прескачане една в друга, което отнема време да се ориентираш.
В един момент авторката се сеща, че трябва да вмъкне някоя случка и това става чрез случайна среща.
При това ,съдбоносна среща. Доста наивно ми стояха някои истории.
 Хаотично и претупано .
В последните 50 страници се започна шеметно разплитане на кълбото от мистерии.
Започвам Грехът на монаха на Ваня Бойчева.
Скрит текст:
Забравих да вметна, че е засегната темата за педофилията, но не е водеща.
Не мога да редактирам публикацията и уточнявам, че спойлерът се отнася за Втората смърт на Колет.

# 537
Интересно ми беше да чета за дедукциите на Кони, на мен книгата ми хареса, но все още предпочитам другата поредица на авторката.

“Кестеновия човек” не беше моето, имам някакъв проблем с писането на сценаристи, с Хоровиц ми е същата работа.

# 538
Вчера започнах "Преди кафето изстине", уж бестселър, хората били полудяли по книгата. Аз въобще не съм възхитена. Много семпъл изказ, въобще не ме грабват историите, до половината ги прочетох, някак..семпла книга ми се струва.

# 539
  • Карлово
И моето усещане беше такова, както и на хора, на които я препоръчах. Много интересна идея, недобро изпълнение.
Може би като театрална постановка ще е по-добре.

Общи условия

Активация на акаунт