ТЕЛК и НЕЛК - въпроси и отговори - ТЕМА 3

• 6 590
  • 259
  •   3
Отговори
# 195
а за онкологично заболяване, но без лечение какви изследвания се искат?
лл каза етапна епикриза, ама какво пишат в нея?
Биопсията.

# 196
  • Добрич
В етапната епикриза би трябвало да е описано всичко, което се е случило до момента. Не е необходимо да се представя наново биопсия (тя е от минал период и вече е описана).

# 197
  • София
Всъщност трябваше да напиша че е за втори път.
Първия получи за две години, сега трябва да подава пак.
И понеже няма лечение , само се проследява се зачудих откъде да я вземем тази епикриза и какво би включвала.

# 198
От онкото, където е диспансеризиран.

# 199
  • Северо=Западналия край
Здравейте. При първо освидетелстване, онкологично заболяване, потвърдено с хистология след операция през април 25г. , датата на инвадилизация не трябва ли да е април 25г? Имам излязло решение, но са записали дата на инвадилизация, датата на която са ми разглеждали документите на комисия, т.е. 5 месеца се губят. Това правилно ли е?

# 200
# 201
Ако работите датата на инвалидизиране е датата на заседанието на комисията.

# 202
  • Северо=Западналия край
Благодаря! Работя, да. Не знаех, че има разлика за работещи и безработни.
Може ли само още нещо да ви попитам...Сега виждам, че са объркали длъжността ми в решението, и най вероятно ще трябва да искам да го коригират. Писмено ли да ги уведомя или по телефона за корекция на техническа грешка?

# 203
Аз ходя за всичко на място в картотеката.

# 204
Не се разкарвай, длъжността няма значение, следващия път като се явиш, ще я оправят.

# 205
  • Добрич
Скрит текст:
Благодаря! Работя, да. Не знаех, че има разлика за работещи и безработни.
Може ли само още нещо да ви попитам...
Сега виждам, че са объркали длъжността ми в решението, и най вероятно ще трябва да искам да го коригират. Писмено ли да ги уведомя или по телефона за корекция на техническа грешка?

ateto, по-добре им кажи за грешката. В моето решение всичко беше наред, но имаше допусната техническа грешка при качване на платформата.
Обърнах им внимание и още на следващата седмица ми пуснаха ново ЕР.

Казаха, добре че съм забелязала и съм им казала, защото после от НОИ са щели да обжалват.

Длъжността е пряко свързана с условията на труд. От НОИ ще видят на каква длъжност си назначена наистина и ако решат да обжалват,  ще загубиш няколко месеца в чакане.

Не се разкарвай, длъжността няма значение, следващия път като се явиш, ще я оправят.

Напротив. За процентите няма значение, но за условията на труд е изключително важна.

# 206
Аз съм в търсене на работа. И тъй като има 2 месеца до датата на  експертизата от ТЕЛК. Разбрах, че ако накой работодател ме наеме на работа преди тази дата, ще трабва да се подава документ, че ме наема на работа. Не разбрах, аз ли трябва да подам този документ или работодателя? И къде се подава - до ТЕЛК или в Нои?

# 207
didona666 Трябва да ви направи производствена характеристика, която вие ще подадете в картотеката, където сте си подали документите.

# 208
didona666 Трябва да ви направи производствена характеристика, която вие ще подадете в картотеката, където сте си подали документите.
Аз си изпратих  документите с Еконт.

# 209
Аз си изпратих  документите с Еконт.
Нищо, като ви я направи, я изпратете с Еконт.

Общи условия

Активация на акаунт