ТЕЛК и НЕЛК - въпроси и отговори - ТЕМА 3

• 7 234
  • 274
  •   1
Отговори
# 270
  • столицата
Благодаря ти!  И аз така предполагах, но друго е да ти потвърди някой опитен.
Явно ще продължавам с въпросите - при прикачване на документите като избера медико диагностични изследвания, за да добавя напр. кръвни, имунологични и т.н. изследвания ми иска МКБ код. Това пък къде да го търся? Не откривам на самото изследване, а и те повечето не се поемат от Здравната каса. Или идеята тук е ако имаш няколко  диагнози, да посочиш това изследване към коя диагноза е приложение?

# 271
Здравейте, за заболявания на двете очи с диагноза: "Амбиопия, дължаща се на анопсия"
Са определили 50% ТНР.
Има ли смисъл да се обжалва или си е толкова?

# 272
  • Добрич
galimar, всички "неясни" ги качих като "Други" и описах какво качвам.
Качваш за всички заболявания.

☆☆☆

mgbagera, в Наредбата за медицинската експертиза са описани всички заболявания и процентите за тях. Трябва да се провери за това заболяване.

Линк

# 273
  • Sofia
Брат ми след падане от припадък получи фрактура и хематом. След операцията, направихме втора и му сложиха титаниева мрежа. При първата операция е имал и епилептични гърчове. След това ходихме на невролог, правихме ЕЕГ, и на психиатър. Всички лекари препоръчват да мине ТЕЛК, но се опасяваме, че след това няма да може да си върши работата, трябва да я смени и да не работи с машини. Така ли е?

# 274
  • столицата
Комисията ще прецени на база производствената характеристика и описаните в нея трудови задължения, но най-вероятно няма да може да работи с машини.

Да си допълня отново поста и отново да попитам какво пишете при качване на документите на мястото на "МКБ" код" и и на "номер"? Няма как да прикача всички като други. Мислех, че тук соча номера на диагнозата, с която кандидатствам за ТЕЛК, ала не приема този номер.

Последна редакция: чт, 25 сеп 2025, 21:10 от galimar

Общи условия

Активация на акаунт