ТЕЛК и НЕЛК - въпроси и отговори - ТЕМА 3

• 17 540
  • 549
  •   1
Отговори
# 540
Аз подадох на 5 или 6 ноември, и точно след два месеца ми излезе новото ЕР. Прави ми впечатление, че с преосвидетелстването са доста по- бързи отколкото при първо явяване.
Защо досега да се в подавало 3 месеца по-рано, приеха ли друго, знам че обмисляха, но не разбрах какво се случи, а и хората още подават писма, в които пише е месеца по-рано, та явно си е така.

# 541
Благодаря на всички включили се с помощ и съвети. Като има развитие ще пиша как е сега положението с тази ''тъмна Индия".

# 542
Здравейте, ТЕЛК решението на дядо ми е 95% с чужда помощ. Ходихме до социалните да подадем документи за личен асистент и разбрахме, че часовете, които се отпускат се определят като дойдат на място, както и от анкета, която попълнихме ние. В анкетата написахме, че може да се движи сам, тоест е на крак, но реално нищо друго не може да прави самостоятелно.
Колко часа отпускат при това положение ? Как ги определят, наясно ли сте ?

# 543
# 544
По тази методика ми е трудно да се ориентирам, но благодаря все пак.

# 545
Часовете се определят като общият брой точки, получени в приложение 2 (части 4 и 5), се умножи по 1,235

# 546
Часовете се определят като общият брой точки, получени в приложение 2 (части 4 и 5), се умножи по 1,235
Приложение 2 кое е същност? Формуляра за оценка ли ?

# 547
Приложение 2 е формулярът, който се попълва от служителя.
В скрития текст прикачвам 4 и 5 част от него.
Скрит текст:

# 548
BellaSv, получения резултат закръгля ли се в някаква полза? Например получават се 152 точки, което означава, че ще ти дадат 152 часа или ги закръгляват по някакъв начин ?

# 549
Ако социалният работник прецени, че крайният резултат е 152, значи ще бъдат 152 часа. Единствено се закръгля, ако не е цяло число.

Общи условия

Активация на акаунт