Отговори
# 15
Кислородни апарати за ползване вкъщи има под наем, ние сме вземали например от адапт.бг. За тях не се купува кислород, сипва се дестилирана вода. Но трябва лекар да ви посъветва дали да се включва и в какъв обем. Иначе използването не е трудно.

# 16
  • Пловдив
Кислородни апарати за ползване вкъщи има под наем, ние сме вземали например от адапт.бг. За тях не се купува кислород, сипва се дестилирана вода. Но трябва лекар да ви посъветва дали да се включва и в какъв обем. Иначе използването не е трудно.
Електролиза Wink Чистия кислород е силно взривоопасен(без да броим факта ,че ще изгори всички тъкани по пътя си - той много малка част от атмосферния въздух) .Опасно е да се ползва в извънболнични условия  .Дори и там минава последния "метър" през вода.За осигуряване на безопасността на кислородопроводите(тръби ,невъзврани и предпазни клапани) -задължението е на Медицинското заведения.

# 17
Здравейте ,борбени хора.На мой познат му откриха тумор в тестисите.Искат веднага на операция да го пращат от болница Александровска-  д-р Димитров.За първи път се сблъскваме с това.Къде можем да отидем на второ мнение и при кой специалист.От провинцията сме и някакви координати ,ако може.

# 18
Elpida, мой колега, около 40 годишен, го оперира Анакиевски, доволен е и сега е добре.. За татко за пикочния също ни бяха препоръчали Анакиевски, но заради локацията Плевен или Бургас, а и защото татко предпочете да се лекува във Варна, не отидохме при него... Иначе ако си от Варна аз съм доволна от отношението и обяснението и на уролога Петър Косев,младо момче,при него ходихме за второ мнение

# 19
По принцип търсим второ мнение ,но да бъде от София ,Пловдив

# 20
  • Другата България
По принцип търсим второ мнение ,но да бъде от София ,Пловдив
Търсите второ мнение за какво?
Уролог онколог ли е нужен?
Аз съм писала и преди, ММ е с рак на простатата, от 8 години в ремисия /дано е така и напред в годините/.
Диагностициран и опериран от д-р Светлин Златев, работи в “Света Ана“.
При него попаднахме след едногодишно ходене при “светила“ и известни имена, които го водеха с доброкачествена хиперплазия при растящ туморен маркер, но понеже беше много млад никой не предполагаше карцином. Златев веднага предложи биопсия, и истината лъсна. Доверихме му се и за операцията, много познати ме укоряваха за това, че оставям мъжа си в ръцете на млад и /уж/ неопитен уролог за такова нещо.
Е, и сега, след толкова години мога да кажа, че не съжалявам за избора.
Това е доктора, ако може да ви е полезен.....
https://sveta-anna.eu/doctors/%D0%B4-%D1%80-%D1%81%D0%B2%D0%B5%D … 1%82%D0%B5%D0%B2/

# 21
Нужно е второ мнение ,защото този доктор Димитров му казал,че трябва да влезе в операция до седмица.И поискал 1000 лв  за операцията,а пациентът е Здр.усигурен.
Този д-р Златев работи ли със здр.каса? Търсим съответно и такъв да работи с касата .Пациентът е млад на 25 год. и е притеснен ,роднина ми е.

# 22
  • Другата България
Разбира се, че работи.
Работеше.
Подчертавам, че моя/нашия опит с него беше преди 8 години, не знам сега как е.
Но нищо не пречи да се опита.

Този тумор какъв е - доброкачествен, злокачествен?
Има ли биопсия, хистология?

Последна редакция: сб, 09 авг 2025, 13:38 от Merri_An

# 23
Във Александровска д-р Лазаров е добър. Татко беше при него и сме много доволни. За биопсията не помня колко платихме, но за операцията 6100лв по здравна каса.

# 24
Каква е тая цена на операция Neutral Face  ,това да не е заради избора на доктор да я извършва той.

# 25
Винаги се доплаща.

# 26
И малко лаишки въпрос,когато се ходи на второ мнение ,казва ли се каква е диагнозата от първи преглед или си мълчим и казваме само ,че имаме съмнение за еди какво си?
Разглеждах и Панагюрище при д-р Апти ,този предимно с роботи работи.Дали там ще е по -добре или за София се спрях на проф.Нейков?

Последна редакция: нд, 10 авг 2025, 10:34 от Еlpida

# 27
Ходи се със всички документи и изследвания, които имате.

# 28
Носиш изследвания, казваш си оплакванията, но не казваш диагнозата, нали за това отиваш, да ти кажат какво е.

# 29
Ами зависи с кого и защо е консултацията. Дали ще водите пациента или ще се консултирате само по документи. Ако имате всички изследвания и поставена диагноза, можете за се консултирате с оглед типа на лечение, какво предлага конкретния лекар- операция, ХТ, лъчеление и т.н
Ако има съмнение за диагнозата, не мисля че ще го спести.

Общи условия

Активация на акаунт