Отговори
# 30
  • Другата България
При Нейков също се доплаща.

# 31
Здравейте, борбени хора момичета и момчета!
Присъединявам се към тази специална тема, за добро или лошо.
Мъжът ми е със съмнения за лимфом. От 1 август сме в този филм.
Не знам дали да споделям сега подробности, защото имам спешно питане, заради което се обръщам към всички вас - трябва минем PET скенер. Имаме направление, но се оказва, че тук в Пловдив има две места, където можем да го направим - едното не го преппръчват, другото ни предлага дата 9 септември.
Готови сме да платим ако е нужно, но да получим по-ранна дата.
Какво ще ме посъветвате? Да започвам да звъня из различните места - в София, в Панагюрище (какви са отзивите за там?)?

# 32
  • софия
За ПЕТ в Александровска (София) мога да кажа, че миналата седмица записах час за края на септември (с направление). Не мога да кажа дали, ако е платено, би имало по-ранен час.
Вече имате записан час. Нищо няма да загубите, ако проверите дали някъде не може да се запише по-ранен.
Стискам палци за добър резултат!

# 33
Обадете се в Александровска и кажете, че е спешно, ще ви вмъкнат.

# 34
В Токуда чакахме само около 10 дни и на 07.08 направиха PET скенера. Това по здравна каса. Чак си мисля, че някой се е отказал и сме отишли на негово място...

# 35
Благодаря на всички за бързите включвания, златни сте!
В Александровска не ми вдигна никой, междувременно реших да звънна в Пълмед - това е мястото, за което, не знам защо, се изказват негативи, и е едно от двете места с пет скенер в Пловдив. Могат да ни вмъкнат другата седмица, в петък.
Онкохематологът ни, на въпроса ми "според Вас, къде е по-добре да отидем?" - "Св.Георги най-добре (ВМИ), в Пълмед им е нов скенерът, не знам кой го разчита, но ние също можем да си го разчетем, не ми е важно това"
Предвид всичко това...да рискувам ли запишем дата там, защото ще стане бързо?

# 36
  • софия
Свързването с Александровска е доста сложно, много са натоварени. Бъдете настоятелни. Работят до 15 ч.

Когато става въпрос за сериозни проблеми, най-важното е да бъдат вярно и професионално направени изследванията и разчитанията и най-бързо от възможното в момента. И двете. При образните изследвания е много важно кой разчита. При майка в Александровска и при д-р Стоянов в Полимед не е имало грешка и не се доверявам на други, въпреки че и другите не са грешали.

Последна редакция: ср, 13 авг 2025, 12:08 от zvаnchе

# 37
Може да го направите в Пълмед и да го дадете за разчитане и другаде.

# 38
Imsoconfused, пощата ти е задръстена и не мога да ти отговоря.

# 39
Благодаря на всички за бързите включвания, златни сте!
В Александровска не ми вдигна никой, междувременно реших да звънна в Пълмед - това е мястото, за което, не знам защо, се изказват негативи, и е едно от двете места с пет скенер в Пловдив. Могат да ни вмъкнат другата седмица, в петък.
Онкохематологът ни, на въпроса ми "според Вас, къде е по-добре да отидем?" - "Св.Георги най-добре (ВМИ), в Пълмед им е нов скенерът, не знам кой го разчита, но ние също можем да си го разчетем, не ми е важно това"
Предвид всичко това...да рискувам ли запишем дата там, защото ще стане бързо?

Аз имам добри впечатления от Пълмед.Дадоха дата след 3 дни, организация добра.Разчитане в обем като навсякъде, резултат същия ден, което ни беше изключително належащо и важно.

# 40
Така и направих, в крайна сметка, свързах се с тях, обясних че ни е жизнено важно да се случи до дни и до края на деня върнаха обаждане, че сме в списъка за понеделник.
Една идея по-спокойно ми е, като знам, че не губим време в чакане...
Допускам, че следваща стъпка ще е биопсията - но в нашия случай ще трябва лапароскопски да се вземе от корема...защото лимфните възли, уголемени, са само там..Има ли значение към кого ще се обърнем, това нещо рутинно ли се води или не всеки лекар го прави?

П.П Благодаря на всички, които се включиха Heart

# 41
  • Варна
Добър ден, баща ми е с диагноза брлодробен рак от Януари 2024, 4ти стадий. От Юни месец 2025г.му назначиха лъчетерапия за изгаряне на туморите в тялото му.
От три седмици изпитва болка в стомаха всеки път като се храни и просто спря да се храни. От 72кг, вече е под 60г. Отказва течни захранки, протеини, супи.
Пие обезболяващи предписани от болницата, но те му образуват и запек.
Какво мога да направя, за да хапва, не можем да го насилим.
Според докторката този страничен ефект ще трае поне 30 дни след спиране на лъчетерапията (мина седмица), но с един залък на ден няма да издържи.
Пет скенер ще има след 3месеца чак, както и нова комисия за химиотерапия (минал е 13 процедури )

# 42
Добър ден, баща ми е с диагноза брлодробен рак от Януари 2024, 4ти стадий. От Юни месец 2025г.му назначиха лъчетерапия за изгаряне на туморите в тялото му.
От три седмици изпитва болка в стомаха всеки път като се храни и просто спря да се храни. От 72кг, вече е под 60г. Отказва течни захранки, протеини, супи.
Пие обезболяващи предписани от болницата, но те му образуват и запек.
Какво мога да направя, за да хапва, не можем да го насилим.
Според докторката този страничен ефект ще трае поне 30 дни след спиране на лъчетерапията (мина седмица), но с един залък на ден няма да издържи.
Пет скенер ще има след 3месеца чак, както и нова комисия за химиотерапия (минал е 13 процедури )
Костен бульон от телешки кости, смути от магданоз и други зелени с масло.Както и гулия , цвекло и моркови.

# 43
Здравейте, за жалост се налага и аз да пиша във Вашата тема. На моята майчица и откриха рак на яйчника миналият четвъртък в напреднал стадии. В петък и беше направен скенер. вчера и беше направен ямр. На ямр се видя, че туморът е много голям ( около 15см.). Има разсейки по перитинеума, като 2 та на -големи са по 14 и 12 мм. има и доста с размер до 5 мм. Днес бяхме при доц Божил Робев( понеже ни е стар познат), а довечера сме при Румен Димитров. Според д-р Робев най- вероятно трябва да се направи химио терапия понеже тумора е много голям, но това ще го каже Румен Димитров. Имате ли опит с тези двама специалиста? Можем ли да им се доверим? Кои друг бихте ни препоръчали? Има ли някой от вас с такъв проблем и как протичат нещата при вас?
Имаме часове още за д-р Стефан Ковачев и д-р Лъчезар танчев. Тя е много уплашена !

# 44
Viki, с информация по конкретните ти питания не мога да помогна, но искам да ви успокоя, че в началото стресът е огромен и шокът голям, но човек се окопитва и се стяга и изготвя план за действие. Ще дойдете на себе си, дайте си време малко, тепърва ви се е изсипало това на главите.
Кураж, сила, вяра - ще се справите по възможно най-добрия начин със ситуацията Flowers Four Leaf Clover

Общи условия

Активация на акаунт