Седмокласна Изпитна 28.07 - 03.08 Трето класиране!

• 39 455
  • 760
  •   1
Отговори
# 465
ТУЕС винаги е бил с втори език руски. Тази година за пръв път вкарват немски и по бала си личи, кое е по-желаното 🙃. Въпросът с езика там мисля, че е преподавател който е в училището от 1989 г. Как да го изгонят точно преди пенсия с 36 години трудов стаж? Няма да е особено колегиално. А на тази възраст да говорим за преквалификация е смешно.
Преподавателят е прекрасен, но се пенсионира, но продължават да си имат руски език.

Димитър Дянков - още стои на сайта. Там го видях. Не са ли били двама е единия да е вече в пенсия?

# 466
ТУЕС винаги е бил с втори език руски. Тази година за пръв път вкарват немски и по бала си личи, кое е по-желаното 🙃. Въпросът с езика там мисля, че е преподавател който е в училището от 1989 г. Как да го изгонят точно преди пенсия с 36 години трудов стаж? Няма да е особено колегиално. А на тази възраст да говорим за преквалификация е смешно.
Преподавателят е прекрасен, но се пенсионира, но продължават да си имат руски език.

Димитър Дянков - още стои на сайта. Там го видях. Не са ли били двама е единия да е вече в пенсия?
Тази година му беше последна. Вероятно още не са актуализирали информацията на сайта.
Великолепен е и като човек, и като учител, но за съжаление се пенсионира.

# 467
Затова пък руският е много важен в електронната търговия и се изучава интензивно в търговската гимназия, нали?
Ама не бива да се сравнява едно нелепо нещо с друго нелепо нещо, за да се докаже, че едното е по-нелепо от другото. Просто и двете са твърде нелепи. Ама да не си затваряме очите само за едното нелепо, пък за другото да казваме, че е върхЪ видиш ли.
Нищо нелепо няма втори японски в паралелка за анимация. Ще научат малко йероглифи, ще правят манги. Сега е много модерно. Идеално си пасват. Много деца са луди по мангите, пазара е залят с тях. Докато другото е с интензивно изучаване, има разлика между интензивно и втори език, който е само като допълнение към мангата. Той е малко и за красота с йероглифите, става за аниматори

# 468
  • Куциндрел
Много съм ЗА учене на езици като японски, корейски, китайски. Самото им учене упражнява мозъка. Ако се запознават и с културата още по-добре.

# 469
  • София
Идеята да се учи религия е ОБЩА КУЛТУРА, а не да станат религиозни, или “вярващи”. И в нашето семейство няма химици и дъщеря ми не вярвам да стане химик, но се учи химия. Да можеш да правиш разлика между религиите, или да знаеш защо ги отричаш, няма да навреди на никого. Не е заразно. Никой няма да ги кара да се кръстят в началото и в края на часа. 😆😆😆

Шегувате се, нали?
Като гледате как се учи БЕЛ и МАТ и как се въвежда новият предмет, как може да играете щраус?

# 470
Аз се отказах да го записвам, ще си го чакаме това място, заедно с останалите за 4-то.
2 пъти нямаше късмет и за съвсем, съвсем малко не му стигна - особено равният бал ни разби и се оказа негов съученик, още ми е нереално Stuck Out Tongue Winking Eye(детето е пълен отличник, напълно заслужено). Това, признавам си, винаги ми се е струвало най-невъзможният сценарий, не го натисках за 6-ци по всичко. На третия път се надявам да има късмет.
По-спокоен е от мен, аз не си намирам място.Sweat Smile

Леле, много ме е яд така, за малкооо и не достига:) Стискам палци да си намери най-готиното място.
Не съм предполагала, че една 5-ца може да направи такава беля:(

# 471
  • София
Здравно образование и финансова грамотност за мен биха били по-полезни от часове по религия в гимназиален етап. Изучаване на добродетели в начален вероятно няма да навреди, особено ако го кръстят "емоционална интелигентност". Проблемът е, че не си представям за сметка на кои часове е предвидено и това да се появи в програмата... За втория чужд език съм напълно съгласна, че е губене на време - ни това си научил, ни нещо друго си доучил. При възможност бих избрала вече изучаван език, за да пестя излишни усилия.

# 472
Добре де, а няма ли някакъв показател, който да "измери" колко паралелки с руски остават свободни? Ама то пък в "елита" руския си е компромисен за много деца/ родители явно... Идеята е да се види, че търсенето не е толкова голямо, колкото предлагането и да спрат да обвързват желан език с руския. Или да го обвържат, за който желае. Аз питах я едно училище, където бяха написали, че втория език е английски/ руски. Т.е. приемат тв там, искаш английски, но желаещите да повече за руски и бам учиш руски. Ама те са си го обявили, ама не много точно и конкретно, но...може пък това да е идеята. Не знаех, че в толкова училища го предлагат руския...позицията ми става по- крайна, но...това е положението.

# 473
Аз пък те мисля, че вторият език е излишен.
Големият ми син доста добре се оправя с испанския, а му беше втори.

# 474
Точно така правят. Уж имаш избор, после се оказва, че училището избира.
С втория език могат да се запознаят и ако искат да го надградят самостоятелно.

# 475
Здравно образование има в часовете по биология. Тя така се и казва БЗО. А финансова грамотност се придобива в час по математика
 Времето на децата, в което са концентрирани, не е безкрайно, за да им се накачулят хиляда маймуни с хиляда предмета

# 476
Да вкараш предмет религия, надали е с цел просто познаване на различните религии, което се учи по география и история, а си е чиста пропаганда. Религията, за мен е "предмет", който има място само и единствено в къщи, ако семейството е религиозно. Ние сме атеисти, децата ни дори не са кръстени, религия ще учат. Този филм го гледахме, ами детето не прояви грам заинтересованост и ангажираност, струваше му се нелепо, особено чувайки в къщи съвсем различни неща. Общо взето си беше загуба на време.

Последна редакция: чт, 31 юли 2025, 20:55 от slaveia84

# 477
Децата що пропаганда са изтърпяли до сега, та една религия ли няма да издържат.... JoyJoyJoy

# 478
Предметът религия е с политическа окраска, не могат да ме убедят в обратното. Когато махнат руския герб от църквите си, може и да им повярвам. Но не и преди това

# 479
И да свалят ролексите.

В текущата програма религиите (християнство, мюсулманство, юдеизъм, египетски, римски, древногръцки богове) се учат по история и литература в 5. Клас. В 8 или 9 се изучава Библията. Според вас не е ли достагъчно за обща култура?

Общи условия

Активация на акаунт