Седмокласна Изпитна 28.07 - 03.08 Трето класиране!

• 39 463
  • 760
  •   1
Отговори
# 450
  • София
И аз се надявам да не го хване.

# 451
Нека руски си изучава, който иска и  на когото му харесва.. Какво това пречи на друг, който не иска и  съобразително си е наредил желанията,  елиминирайки паралелки с руски? Човек просто трябва да е наясно докъде се простира толерантността му към даден език - харесва го и ще го учи с желание, не му харесва, но компромисно ще го преглътне като втори в иначе  желано училище/паралелка или тотално ще го отсвири...

Спенса, и как традицията на едно училище като руско някога имат още такава голяма сила, че подготовката по него да е по-добра от тази по основния език, в случая немски?Наистина се надявам, че не го мислиш наистина. Съществената  разлика  в броя часове по единия като първи  и другия  като втори сборно за петте години (за руския 4), заложените и респективно достиганите нива в края на 12 клас, наличието на  носител на езика по единия, изучаването на предмети на него са  достатъчно силни фактори за преодоляване на традицията..
Не е който иска в момента, защото е вързан към определени професионални паралелки. Ако искаш тази професия, я взимаш с прикачен руски
То същото може да се каже и за 51-во и японския език като втори. Искаш, не искаш - японски, това е.
Не, защото е анимация, а знаем мангата с кой език върви.Напълно на място си е японският в тази конкретна паралелка. Така стана и по-търсена

# 452
  • София
И аз се надявам да не го хване.
За съжаление моето най-малкото със сигурност ще го хване, догодина ще е първи клас. Средното и голямото май се поразминаха.

# 453
Нека руски си изучава, който иска и  на когото му харесва.. Какво това пречи на друг, който не иска и  съобразително си е наредил желанията,  елиминирайки паралелки с руски? Човек просто трябва да е наясно докъде се простира толерантността му към даден език - харесва го и ще го учи с желание, не му харесва, но компромисно ще го преглътне като втори в иначе  желано училище/паралелка или тотално ще го отсвири...

Спенса, и как традицията на едно училище като руско някога имат още такава голяма сила, че подготовката по него да е по-добра от тази по основния език, в случая немски?Наистина се надявам, че не го мислиш наистина. Съществената  разлика  в броя часове по единия като първи  и другия  като втори сборно за петте години (за руския 4), заложените и респективно достиганите нива в края на 12 клас, наличието на  носител на езика по единия, изучаването на предмети на него са  достатъчно силни фактори за преодоляване на традицията..
Не е който иска в момента, защото е вързан към определени професионални паралелки. Ако искаш тази професия, я взимаш с прикачен руски
То същото може да се каже и за 51-во и японския език като втори. Искаш, не искаш - японски, това е.
Не, защото е анимация, а знаем мангата с кой език върви.Напълно на място си е японският в тази конкретна паралелка. Така стана и по-търсена
Не всички, които искат да се занимават с компютърна анимация са манга фенове все пак....  А колко можеш да научиш японски за 2 часа на седмица, ще си замълча. Поне да го бяха сложили като водещ език, ако идеята им е била това обвързване.

# 454
  • София
Аз се отказах да го записвам, ще си го чакаме това място, заедно с останалите за 4-то.
2 пъти нямаше късмет и за съвсем, съвсем малко не му стигна - особено равният бал ни разби и се оказа негов съученик, още ми е нереално Stuck Out Tongue Winking Eye(детето е пълен отличник, напълно заслужено). Това, признавам си, винаги ми се е струвало най-невъзможният сценарий, не го натисках за 6-ци по всичко. На третия път се надявам да има късмет.
По-спокоен е от мен, аз не си намирам място.Sweat Smile

Последна редакция: чт, 31 юли 2025, 18:16 от Niffi

# 455
Идеята да се учи религия е ОБЩА КУЛТУРА, а не да станат религиозни, или “вярващи”. И в нашето семейство няма химици и дъщеря ми не вярвам да стане химик, но се учи химия. Да можеш да правиш разлика между религиите, или да знаеш защо ги отричаш, няма да навреди на никого. Не е заразно. Никой няма да ги кара да се кръстят в началото и в края на часа. 😆😆😆

# 456
  • Sofia
Хора, тия деца цяла година са били под напрежение, учили и ходили на изпити (включително подготвителните), грехота е изобщо да казвате сега, че ги мързяло. Голяма работа, че си лягат късно и стават късно от две седмици, отпуснете малко каиша, нека дишат. Grinning Ваканцията е преполовена, септември ще го мислят как ще се оправят в училище.

Кой? Цяла година е бил така? Joy
Моят не...цяла година лягаше по нощите..както и сега.

Пак се обобщава...подготвителни изпити...па учене до нощите.....не е общовалидно знаете ....

Чак грехота било...вярно ли??
Ми мързи го моят. Да. Мързи го да ходи дори на плаж...

Обобщението беше няколко поста над моя - "90% от децата ги мързи". Не са 90% със сигурност, и е супер неуважително да се омаловажават усилията на децата, дори и да не са висяли по нощите да пишат домашни (и моето не е). Повечето от децата на пишещите тук обаче са ходили на уроци, т.е. поне 6 дни седмично по 6 часа учене + домашни. Отделно психическото натоварване от "решаващата година" и това майка ти да ти дудне всеки ден да учиш, че да не влезеш в Бузема. Това са деца на 13-14 години, не възрастни.

Руски език в НЕГ и по мое време нямаше официално, специално правихме подписка да си искаме час по руски и накрая би отпуснаха веднъж седмично като трети език. Страхотна беше учителката, предполагам същата, която Просто русалка споменава, макар че почти не ходих в часовете по руски след постигането на целта да си извоюваме час.

Тъй като гледах досегашните планове на предмет религия, неконфесионално обучение, със сигурност обучението в 1-4 клас НЕ е за обща култура, а е баш вероучение. В програмата за следващите години има и много пропаганда - хомофобска, проционистка, ислямофобска. На 10-ти септември ще има отново протест срещу въвеждането на религия в училище.

# 457
ТУЕС винаги е бил с втори език руски. Тази година за пръв път вкарват немски и по бала си личи, кое е по-желаното 🙃. Въпросът с езика там мисля, че е преподавател който е в училището от 1989 г. Как да го изгонят точно преди пенсия с 36 години трудов стаж? Няма да е особено колегиално. А на тази възраст да говорим за преквалификация е смешно.

# 458
  • Куциндрел
Мързи ги, разбира се. На уроци и т.н за НВО ходят, защото трябва. Едва ли от ентусиазъм сами ще се запишат на уроци за нещо за училище. Има един малък процент тийн на тази възраст, които не са такива, но масово ги мързи. Това си е от възрастта.

# 459
Айде, айде, изучаване на добродетели в училище? Нашите училища са светски, не са към някой орден, манастир и т.н. Общата култура се учи извън училище, в училище е мястото на науките.
Познанието за различните религии спокойно може да влезе в учебниците по география, история, филисофия и човек и личност. А може би и да е там. Идея си нямам какво учат в гимназиален курс, въпреки че голямата ми дъщеря завърши преди 7 години. А и какво се е разбързал тоз министър? КОЙ му дава зор? А на КОЙ кой и защо му дава зор?

# 460
Затова пък руският е много важен в електронната търговия и се изучава интензивно в търговската гимназия, нали?
Ама не бива да се сравнява едно нелепо нещо с друго нелепо нещо, за да се докаже, че едното е по-нелепо от другото. Просто и двете са твърде нелепи. Ама да не си затваряме очите само за едното нелепо, пък за другото да казваме, че е върхЪ видиш ли.

# 461
  • София
И аз чакам някоя приятелка да каже на моята да спортува. Засега не се е появила такава.
А, там нямаме проблем. От 3-годишна танцува. Обаче непрексънато се разправяме, че тази глава, освен за красота е и за развиване на мозъчния потенциал Smirk

# 462
ТУЕС винаги е бил с втори език руски. Тази година за пръв път вкарват немски и по бала си личи, кое е по-желаното 🙃. Въпросът с езика там мисля, че е преподавател който е в училището от 1989 г. Как да го изгонят точно преди пенсия с 36 години трудов стаж? Няма да е особено колегиално. А на тази възраст да говорим за преквалификация е смешно.
Преподавателят е прекрасен, но се пенсионира, но продължават да си имат руски език.

# 463
Ние сме записани- Иеееее.
Стискам палци да има още хубави местенца за смелите утре и да имат късмет децата , да си намерят правилното място:blush:

# 464
Стои си незаписан. Звънях в училището, увериха ме, че е подаден.

Общи условия

Активация на акаунт