Седмокласна Изпитна 28.07 - 03.08 Трето класиране!

• 39 608
  • 760
  •   1
Отговори
# 390
Много съм изтрещяла. Чудя се дали да ходи в частно или да го оставя в държавното, където го приеха. И сравнявам..резултати.. нво 10. клас, дзи...брей, ду-то блести, комай с по-висок резултат от 91-во.
Какво съм сравнила, 4.клас ДУ с/у 10.клас ЧГ.
Ако аз бях ти и имах възможност да плащам таксите щях да избера частното. Твоето дете е добро по мат , доколкото помня. Ако го оставиш в държавното има много голяма вероятност да потъне и по мат

# 391
Скрит текст:
Моето откакто минаха НВО спи. При всеки удобен случай. Много му дойде, защото ние имаме куче и той става всеки ден в 6:30, за да я разходи. Сега я разхожда и после ляга да спи. Оправи си и стаята... веднъж 🙂. Чете яко, но негови си книги. Иначе започна Дон Кихот и Илиада и за пръв път каза, че няма да прочете задължителната литература, а иска христоматия. Чете бързо и досега си ги прочиташе измежду другите.
Относно училищата - за мен първо са читавият директор, учители и след това идват читавите деца. Разбира се, че много по-лесно се работи с мотивирани деца, на които родителите им пука за образованието. Но тези родители няма да пуснат децата си в училище с ниски резултати напр. на НВО 10 клас. За мен то е най-показателно, защото децата почти не ходят на уроци тогава и се явяват и на БЕЛ и на МАТ. А това каквото и да си говорим са двата най-важни предмета за деца на тази възраст.
НТБГ беше топ училище преди 25 години. Директорката от тогава е същата. Може би вече е демотивирана преди пенсия, но си стоят почти едни и същи специалности с неадекватни езици.  И в момента е паднало до втори ешалон. Ако променят специалностите, вкарат нови езици, разкарат руския може и пак да се вдигне. Търговията винаги е била една от най-успешните дейности в човешката история, а търговците едни от най-богатите хора, та има хляб в тази сфера.

Има не едно и две проучвания, според които продуктивността на човека се повишава и държи високи нива през първите 5 години, след това започва да спада и задържа в плато. Разбира се, че не може да е 100% валидно при всички случаи. Човек каквото може да даде (респективно и да вземе, защото си е опит), ще го направи за 5-6 години. След това потъва в коловоз. В този смисъл може би има резон в предложението за ротация на директорите на някакъв период от време. Всеки ще донесе добрите си практики, ще погледне с критично око на наложеното статукво, ще промени нещо, ще донесе нов полъх, който да избута от коловоза и останалите (преподаватели и непедагогически персонал).

# 392
  • у дома
За да се явиш на ДЗИ ПП Математика трябва да се предлага профила, а това, както знаем, не се случва.
А и да има и да се явят деца, нивото им няма да е като на тези в ТОП10.
Не е задължително да ти е пп мат,за да се явиш на ДЗИ по мат-по-сложно е,че трябва да намериш някой да те научи,обаче като трето ДЗИ си го заявяваш,плащаш си и нямаш никакъв проблем да го държиш.Даже по този начин като трето ДЗИ чрез валидиране може да държиш и по предмет,който изобщо не си учил в гимназиален етап,напр английски език

# 393
Съгласна с Ripe - подкрепящи родители и учители;) И реална преценка за детето...

Много ни е далеч и неудобно 73-то, иначе САМО заради Ganis щях да го метна натам младежа:) Той хем решава задачи, хем не му е любов математиката. Но, ако учителят покаже отношение е пръв:)

От вчера почна немски младежът, от нула. Че нещо почна много да се отпуска:)

Мъчи се и с христоматията, докара се до Ахилесовата пета и гръцката митология го изгуби...Мъка ще е ...Чете на плажа и се оплаква, че вълните му пречели:) Мързеел:)

Я някой спомена, че преговаря химията - това е героизъм😅
Моята в прилив на ентусиазъм отиде в софийската библиотека, тази на Славейков и взе Илиада. Една огромна книга с твърди корици, направо с ръчна количка само може да се носи. Как я беше домъкнала каквато е слаботелесна, не знам. После я отвори, чете нещо там и се отчая. Но пък вчера оцвети илюстрациите вътре с моливи, обясни ми, че едва ли ще забележат в библиотеката, защото книгата изглеждала като да е отваряна само на първите няколко страници.
Но илюстрациите са хубави, спор няма, и аз ги харесах, а цветни са още по-добри, даже заден план е дорисувала, море, острови, кораби, маслини
Сега ще ми се скарат разни, сигурно, как оцветяваме държавна собственост, но аз я оставих, даже забележка направих с половин уста

# 394
  • София
С Илиадата, Одисеята и т.н. (гръцка митология) ние сме напред с материала - изчете ги още преди години, като се запали по Пърси Джаксън. Сега щеше да си ги припомня, не знам докъде е стигнала. За "Дон Кихот" заяви, че ще прочете само тези глави, които е необходимо и да не очакваме повече. Още не съм купила христоматия. В 8 клас няма да изучават Данте, нали?

# 395
  • София
С Илиадата, Одисеята и т.н. (гръцка митология) ние сме напред с материала - изчете ги още преди години, като се запали по Пърси Джаксън. Сега щеше да си ги припомня, не знам докъде е стигнала. За "Дон Кихот" заяви, че ще прочете само тези глави, които е необходимо и да не очакваме повече. Още не съм купила христоматия. В 8 клас няма да изучават Данте, нали?
Не, Бокачо - "Декамерон".

# 396
  • София
Не, Бокачо - "Декамерон".

Декамерон ще го преживее.

# 397
  • София
За под 10 мин. беше облякла рокля, извила мигли, напрафюмирана и изхвърча.
Това с извиването на мигли за мен беше новост... и моята си е купила приспособление за целта. Аз понеже не давам много-много да се гримира и ѝ е позволено само за сцена на танци и театър. Та затова бях изненадана като я видях пред огледалото... Sweat Smile
Иначе сега е в Бургас с баща си и с една съученичка и приятелка се разбират всеки ден да ходят в красивата библиотека в града. Та там я видях да държи книга ( не твърдя, че е чела). Добре, че има приятелки, които да я мотивират за такива неща, че ако чакам на нея да чете...

Последна редакция: чт, 31 юли 2025, 17:47 от Vache

# 398
И при нас Пърси Джаксън мина около 4 клас и сега тези теми не са проблем. Помагат и по други предмети като история например. Да е жива и здрава леля им, че е българичка и им ги подари навреме като знаеше, че ще им трябва в бъдеще. Но сега пак трудно върви четенето - Антигона и Хамлет засега се опитва.

# 399
Аз записах детето сутринта , и сега рефрешвам през 20 мин сайта на инфоприем , че да го отразят и да си отдъхна най-накрая.
Междувременно , освен работа, успях да си запазя един час за доктор , който отлагам отдавна (само ще кажа ..уф, хемороидите са гадна работа Blush) , поръчах христоматията и един Лукчо за второ-третокласничката и ще ходя да диря друга фирма , да ми вземат и изперат килимите ( че пуснах заявка на една преди два дни и няма още обратна връзка).
Моите четат по 10 -на страници на ден и до там ... след това до 1-2+3 през нощта филми,игри и ...волна програма. Взела съм му на големия само Илиада и Библейските истории , които за моя изненада му харесаха и си ги чете без много "напомняне" ( разбирай ултиматуми ) .

.В петък баща им ги взима за месец ,та сега багажи ще стягам ,  а след това се захващам сериозно да изчистя, изпера и оправя къщата , да започна да си търся нова работа ( че 20 години ми идва много вече на едно и също място) и с всичко отлагано цяла година назад.

ganis , много се радвам ,че синчето ще е при теб, само няма да имаш много очаквания, било то възпитаник на СМГ за няколко години Blush мързеливичък си е и не си дава много зор ...Убедена съм ,че в началото много ще си повярва ( че е лесно) , защото има основа и по НЕ ( Шилер до 6 кл) и по мат....ама му давам точно 2 месеца, и ще му дойде нанагорно и ще има "разговори".

# 400
  • София
Това с извиването на мигли за мен беше новост... и моята си е купила приспособление за целта. Аз понеже не давам много-много да се гримира и ѝ е позволено само за сцена на танци и театър. Та затова бях изненадана като я видях пред огледалото... Sweat Smile
При моята извиването на мигли компенсира точно гримирането, защото има забрана. Не, че не я заобикаля деликатно от време на време, баща й не забелязва, аз си затварям очите за някой по-цветен гланц за устни, например.

# 401
И аз рефрешвам и се седи незаписан. Като знам, че е един ден за записване, докога е нормално да се чака преди да звъня и аз не знам къде.

# 402
  • Куциндрел
И аз рефрешвам и се седи незаписан. Като знам, че е един ден за записване, докога е нормално да се чака преди да звъня и аз не знам къде.

Входящ номер дадоха ли ви?

# 403
Сравняването на ДЗИ е излишно. То зависи от децата, които го полагат.
Много ясно, че в училища, в които са влезли с по-висок бал, ще е по-високо в класацията.
Не преподавателите и училището, а децата са важни.

Чудесен пример е Елисавета Вазова. Преди 5 година влизаха с 350т, а сега с 450. Значи очакваме покачване на бала за ДЗИ след 5 години. Не защото преподават повече материал по БЕЛ, а защото са влезли по-учещи деца.

Spensa, детето какво иска?
Математика, но няма сигурен вариант. Така гледаме евентуални.. възможности. 5 по български и липсата на едни 6 т. От нво направиха нещата невъзможни на този етап. Съгласен е и до Перник да ходи с влака, но и за там не стигат точките.

# 404
И аз чакам някоя приятелка да каже на моята да спортува. Засега не се е появила такава.

Общи условия

Активация на акаунт