Седмокласна Изпитна 28.07 - 03.08 Трето класиране!

• 40 914
  • 760
  •   1
Отговори
# 405
  • София
За да се явиш на ДЗИ ПП Математика трябва да се предлага профила, а това, както знаем, не се случва.
А и да има и да се явят деца, нивото им няма да е като на тези в ТОП10.
Не е задължително да ти е пп мат,за да се явиш на ДЗИ по мат....
[/quotИ
Ссга да си представим дете, неучещо в профил математика, неучещо в ТОП10 да иска да се подготви само за тази матура.
Амбициозните и можещи деца вече са в гимназии, където има този профил.

Spensa, добре дошла в отбора. Математика за простосмъртни няма никъде. Дори ПЧМГ запълниха местата, а и там се иска подготовка.

# 406
С Илиадата, Одисеята и т.н. (гръцка митология) ние сме напред с материала - изчете ги още преди години, като се запали по Пърси Джаксън. Сега щеше да си ги припомня, не знам докъде е стигнала. За "Дон Кихот" заяви, че ще прочете само тези глави, които е необходимо и да не очакваме повече. Още не съм купила христоматия. В 8 клас няма да изучават Данте, нали?
Не, Бокачо - "Декамерон".

И "Ад" на Данте го има в Христоматията.

# 407
За да се явиш на ДЗИ ПП Математика трябва да се предлага профила, а това, както знаем, не се случва.
А и да има и да се явят деца, нивото им няма да е като на тези в ТОП10.
Не е задължително да ти е пп мат,за да се явиш на ДЗИ по мат....
[/quotИ
Ссга да си представим дете, неучещо в профил математика, неучещо в ТОП10 да иска да се подготви само за тази матура.
Амбициозните и можещи деца вече са в гимназии, където има този профил.

Spensa, добре дошла в отбора. Математика за простосмъртни няма никъде. Дори ПЧМГ запълниха местата, а и там се иска подготовка.
На техния изпит имаше повече точки от НВО, ама пак и за там не стигна.

# 408
  • Куциндрел
Като казахте добри учители се сетих за моята гимназия. Не успяла да влезе с математика, защото не изкарах достатъчна оценка, а и нашите пребляха къде има още математика, озовах се в училище където само аз бях отличник по този предмет. Класната ни беше по математика и много бързо ме хвана, че предмета ми е любим. Започна да ме кара аз да водя часовете по упражнения, препоръчваше ми допълнителни материали и така поддържаше любовта ми към предмета. По другите премети пак бяха успяли да намерят читави учители, които ни държаха интереса.

# 409
Много съм изтрещяла. Чудя се дали да ходи в частно или да го оставя в държавното, където го приеха. И сравнявам..резултати.. нво 10. клас, дзи...брей, ду-то блести, комай с по-висок резултат от 91-во.
Какво съм сравнила, 4.клас ДУ с/у 10.клас ЧГ.
И аз съм в същата дилема. В частното ще пътува една идея по-малко, ще е само първа смяна и езикът ще е по-предпочитания. Но пък още пет години такси…ох, сложно…
При нас е обратното, ДУ-то е половин час по-близо като пътуване. И двете са само сутрин, проблемът ми е, че няма да научи никъде нищо. Обаче, ако реша да го местя, от ДУ ще имам по-малко скруполи..
При всички случаи ще трябва да допълваме с уроци или самостоятелно...
П.п. Ама и парите са фактор, ако знам, че ще го лъснат по профилите и езиците, са ги дам тия пари..

# 410
  • София

НТБГ беше топ училище преди 25 години. Директорката от тогава е същата. Може би вече е демотивирана преди пенсия, но си стоят почти едни и същи специалности с неадекватни езици.  И в момента е паднало до втори ешалон. Ако променят специалностите, вкарат нови езици, разкарат руския може и пак да се вдигне. Търговията винаги е била една от най-успешните дейности в човешката история, а търговците едни от най-богатите хора, та има хляб в тази сфера.

Изпишат се няколко страници и хоп - пак се почва с омраза за руския. Не знам защо толкова ви дразни. Приемете, че има деца, които го харесват. Приемете, че не това е проблемът в НТБГ. В 73то също има руски, а е толкова желано училище. Не бъдете тесногръди!

Подкрепям идеята за мандатност на директорите на училища. Колкото и да е добър един директор, в един момент се "изхабява".

# 411
930 паралелки има с руски. В тези, в които не е обявен втори език, вероятно си е руски.
Харесвайте си го, учете си го.
В 73-то се ходи заради немския (едно време по всички предмети беше силна подготовката), руският е досадно неудобство. Макар, че имат традиции и няма да се учудя, ако се окаже, че се учи на по-високо ниво от немския.

# 412
ralralral, защо го приемаш толкова лично?!
Всеки си има мнение. Аз даже се радвам, че хората са различни и харесват различни неща. Иначе щяхме да се бием за едни и същи неща Grinning
На мен ми е любопитно кои са другите неадекватни езици Grinning (не съм гледала профилите на училището)
Скрит текст:
Аз харесвам руския, но и за мен е леко безсмислено сега да се учи.

# 413
На мен не ми дадоха входящ номер , и взех вече да се притеснявам ...то са 5 деца приети де, що цял ден не ги отразяват ,че са записани...към 4 ще звъня да питам вече ..че нали в повечето училища са с дежурни учители , я има някой , я не ...Sad

# 414
  • София
На мен ми дадоха входящ номер, а детето излезе със статус "записан" още докато изляза от училището. При нас свободните места бяха 7 и докато бях там, още три деца се записаха в паралелката. Но мацките явно си разбират от работата - бяха същите, които го отписаха преди три дни и веднага се отрази в системата, същото и днес при повторното записване Simple Smile
Да не гледате статуса от предходните класирания?

# 415
И в 91 во не дават входящи номера. Само в системата се отразява. Нямам никакъв документ черно на бяло, че детето е записано.

# 416
  • София
930 паралелки има с руски. В тези, в които не е обявен втори език, вероятно си е руски.
В 73-то се ходи заради немския (едно време по всички предмети беше силна подготовката), руският е досадно неудобство. Макар, че имат традиции и няма да се учудя, ако се окаже, че се учи на по-високо ниво от немския.

Ами харесваме си го, учим го. За вас е неудобство, за нас - предимство. Ама хайде да не се прави обобщение, че дадено училище е кофти заради това, че има руски.

aDream, не го приемам лично и е супер, че хората сме с различни интереси. Не ме кефи, че ей така помежду другото се правят разни, уж невинни, подхвърляния.

# 417

Е айде сега, досадно неудобство е за вас, за моята дъщеря щеше да бъде малка сбъдната мечта. Много и се учи руски, много мелодичен език, близък до нашия, единствения, който аз навремето учих с желание. Като втори език, научих много повече от руския, отколкото от немския, просто защото ми е някак познат и интуитивен. И сега, разбирам всеки, който ми говори на руски, макари да не мога аз да го говоря, докато от немски грам не разбирам. Покрай работатата и други наши неща, често имам допир с руснаци и определено знанията ми по руски са ми били от полза. Дъщеря ми просто искаше първи език испански, не искаше и да чуе за немски и английски, и тък като в Испанската няма паралелка с руски, се задоволи с друг втори език.

Нека само не политизираме нещата, всеки език е богатство, а не досадно неудобство...

# 418
Има голяма руска диаспора у нас плюс много привилегировано лоби на учители по руски, плюс влияние на петата колона, чисто политически.
С влизането в еврозоната и Шенген това влияние ще намалее и руският ще почне да бъде изучаван само от желаещите да го изучават, както са езици като японски, арабски, китайски. Въпрос на време някой спре да размахва пръст на хората, които учат руският, натресен им към паралелка в професионална гимназия.

# 419
  • София
И при сина ми руският беше огромно "не". В общи линии това беше един от критериите ни от кое училище да бягаме. Аз не тръгнах да го разубеждавам, защото и за мен този език е страшно неприятен.

Общи условия

Активация на акаунт