Седмокласна Изпитна 28.07 - 03.08 Трето класиране!

• 39 431
  • 760
  •   1
Отговори
# 555
  • София
О, при нас тези 20 минути са с директния трамвай. Но като си спомня аз как се се прибирах по 2 часа в гимназията... Сменях 3 автобуса и обикалях половината град, че да пътувам до някъде със съучениците.
От краен квартал, почти сигурно е че ще пътува дълго детето, зимата ще е по-тегаво. Но се свиква.

# 556
Дадохте ми идея - другата седмица ще тестваме транспорта, че поне малко да се ориентираме. Пеша е невъзможно - поне около час ще да е. Близо до нас има три възможни спирки и ще трябва да се види кои линии са най-редовни и най-малко обикалящи. Явно баща ѝ пак ще го играе такси доста често 🙃

# 557
Един час  до училище . Цената на сбъднатите мечти.

# 558
При нас е 3 мин пеша, 4 мин с метро и 9 мин пак пеша..така ми го дава гугъл Simple Smile С кола е много бързо, така че сутрин със сигурност ще водим.

# 559
  • София
Изобщо не се притеснявайте за класиранията. Излизат хубави места и на 5 то класиране , а и след 4то и в началото на учебната година. Успех на децата.
За пътуването моята девойка не беше излизала от квартала или до най близкия мол който е на 2 спирки. Записах я в училище да и е удобно с един градски транспорт на 20 мин. То пък училището беше в ремонт цяла година и ходи цяла учебна година втора смяна и с минимум 2 транспорта на 1 час път от нас. Справят се децата , а сега вече е като пътеводотел 😆из цяла София знае целия транспорт до навсякъде .

# 560
Един час  до училище . Цената на сбъднатите мечти.
Не е въпрос на мечти, а на местоположение на гимназиите - в Пловдив те са в крайните квартали - след интензивното строителство, не толкова крайни вече, но недостижими от центъра пеша - факт

# 561
Малко встрани от темата, приблизително колко време ще се налага да пътуват вашите деца до новите си (или стари) училища? Благородно завиждам на късметлиите с едносменно училище!

Точно 10 минути пеша, а старото беше на 15. Разлиакта е, че са от двете страни на булеварда Simple Smile

# 562
  • София
Пътуването ще е 25-30 мин пеша (ако не се замотае в мола, който е точно на пътя й). С автобус 15-20 мин макс, ако уцели яко задръстване.

# 563
rire, написах го конкретно  за моето дете. Ние живеем "почти" на село, няма гимназия, няма бус ленти, няма удобен транспорт.

# 564
  • София
25-30 минути в зависимост кой автобус ще хване. Досега пътуваше поне 1 час през последните 3 години.

# 565
  • Отвъд алеята зад шкафа
20 минути с транспорт, 30 минути пеша. Има доста опции за транспорт, а и пътят пеша минава през хубава част на града.

# 566
За IT и всякакви инженерни и технически науки, че и медицина и др., след английски са полезни според мен немски, руски и китайски. Повечето руснаци и китайци говорят английски, за разлика от германците мисля, но все пак има източници на информация, които не са преведени на английски. Ако щете и форуми, групи. Така че са плюс тези езици. Французи (колкото и да ги харесвам), италианци, испанци и т.н. не мисля, че са кой знае какви новатори в някоя сфера. Е, може би японците изпускам.

Доста странни заключения. Повечето - неверни. Нито повечето руснаци и китайци говорят английски, нито са някакви технически новатори. Германците са от най-говорещите английски, а приносът на французите в медицината и техническите сфери съвсем не е маловажен.

За форуми и групи има изкуствен интелект ако обикновения е-превод не свърши работа.
Аз сега чета темата и стигнах дотук, абсолютно си права, Тинки. И аз си помислих същото като теб. Германците най-много знаят английски от повечето западноевропейци, работил съм години в немска фирма и съм ходил милион пъти в Германия, всички немци с висше образование имат прекрасен английски. Всички. Не го знаят продавачи в магазини, шофьори, работниците във фирмата, но всички висшисти го знаят прекрасно. Аз немски не знам. Пробвайте във Франция или в Испания да се оправите на английски.
Нямам впечатление руснаците да знаят английски. За китайците нямам никаква представа.
За руския не се изказвам, защото Vache ме беше обвинила и даже пророкува, че догодишната седмокласна тема щяла да бъде "ужас" "с мен начело", а аз не съм начело в никоя тема. Не смятам, че съвсем резонни изказвания за руския, като например на Monza и Априлски душ, били опорочили темата, били русофобия и не знам си още какво, но щом тя смята така, не искам да влизам в конфликти.
Смятам се за експерт в руския език и култура и няма начин да не го знам по-добре от Vache. Живял съм 5 години в страната, имам първо място на областен кръг на олимпиада по руски сред руснаци, познавам в детайли цялата руска литература, музиката, знам наизуст песните на Юрий Лоза и Виктор Цой например, да не говорим за Окуджава и Висоцки, и тях знам наизуст, мога ей сега да кажа поне 50 стихотворения от Есенин, без да се запъна, на руски.
Детето ми не знае дума на руски. Никога не бих го записал в паралелка с руски език. И не виждам никакво приложение на езика.

Последна редакция: пт, 01 авг 2025, 14:57 от Татко Мецан

# 567
При нас се падна най- близкото от възможните за класиране. Погледнах сега 16мин.с ГТ/ 29мин.пеша. Няма по- добър вариант за него в случая. Ако бяхме "хванали елита" единствено Втора АЕГ ни беше ужасно далече и се колебаех. За мен времето също е ценен фактор, защото хората се изтощават да пътуват и нервят в трафика, независимо с какво се придвижват.

# 568
А по повод на “говорещите английски” европейци, ви поздравявам с италианците 😆🤪 Смях! Английският им е като “гларус”, който сваля мацки на плажа 😆😆😆 Ад!
Но миналата седмица като бяхме на Robbie Williams във Виена, много се изненадах от млади хора, които не можеха дума да кажат на английски. Питахме за ориентир коя от всички опашки на стадиона е за нашите билети - не можеха да отговорят и търсеха кой да преведе 🤪

# 569
  • София
Излязоха местата за четвърто класиране. Знаете ли, ако някой е записан и иска да участва, днес ли трябва да се отпише от настоящото училище или може в понеделник? Нещо не мога да открия графика за кандидатстване на четвърто класиране...

Общи условия

Активация на акаунт