Поскъпване на стоки- фрапиращи цени

• 35 520
  • 949
  •   3
Отговори
# 105
За цените на лекарствата да кажа нещо. Купувам 2 постоянни лекарства от 17 години и ще кажа за тях. В началото  зк поемаше половината от двете, защото са до живот. После измислиха да остане само едно за всяка болест, което зк да плаща наполовина, а другите на свободна цена. Миналия месец като си купувах това, което се субсидира от зк видях, че е по- скъпо и попитах защо. Зк вече не поемала половината, а една трета, другото ние си плащаме. Очаквам скоро да оставят всичко на свободни цени. А добавките как хвърчат, не ми се говори. И ако мога да свия потреблението на други стоки, то на лекарствата няма как да стане.

# 106
Ами, аз вече се лиших от черешите, да видим какво ще е следващото... На приоритетна база ще се лишавам...

# 107
Относто лекарствата, моите хапчета за кръвно хем по-скъпи, хем вече 28 броя.

# 108
  • София
Нямам намерение да се запасявам, смятам, че с въвеждане на еврото нещата ще се нормализират.

# 109
Не се запасявам и аз, няма как да стане с всичко. Каквото - такова.

# 110
  • Пловдив
Ами аз не толкова да се запасявам, а някакси си мисля да си оставя няколко месеца, докато свикна с новите цени. Тоест, да си купя необходими и трайни неща и да не ги мисля поне тях известно време.

Предполагам, че след еврото ще се нормализират нещата, но не очаквам това нормализиране в близката година. Може би към средата на 27ма.

# 111
О да, при лекарствата също е страшно наистина. Отворих си акаунта в Sopharmacy, защото така мога реално да сравня цените. Имуномикс съм купувала 2020 на редовна цена 22,89 лв. и намален за 16,02 лв. Редовната му цена в момента на същия сайт е 37,09 лв. Горе-долу с всичко е така, изобщо няма смисъл да гледам повече.
Днес купих от аптека (известна с уж евтините си цени) пробиотик на детето за 23 лв. После влязох в озон и го видях същия за 17 лв. Но пък сиропът, който цитирах по-горе там е 40,89 лв. Явно ще трябва за всяко едно нещо да проверявам по сто пъти от къде е най-изгодно да се купи, а не просто да купувам откъдето ми е удобно.

# 112
  • Другата България
Ако е едно нещо, да проверявам.
Аз пазарувам 101, кога време за това?
За себе си говоря, разбира се.
И да се презапасявам не ми е опция, защото няма къде да държа толкова продукти и всичко останало.
Вероятно ще се огранича от някои....неща, не само стоки, но и услуги.

# 113
  • София
Това, че са ми вдигнали заплатата, не ми пречи да съм в потрес от постоянното вдигане на цените. Повечето, с по малко през няколко дни - за да не бият толкова на очи. Намаляват грамажа на пакетираните неща и същевременно вдигат с малко цената. За да се оправям по-лесно с изобилието от всякакви грамажи, гледам цената на килограм. Шоколадът мина 60 лв/кг. Разни тунквани бисквити гонят 20 лв/кг, а Милка отиват над 30 лв/кг.
Цените на млякото и млечните продукти се коментират постоянно, но полза няма. За мене по-големият проблем е, че за тези цени (по-високи от много държави в ЕС), си купувам имитиращ продукт, в който съставките едва ли са "виждали" жива крава.
И най-гадното е, че в държави с много по-висок стандарт цените са същите, или по-ниски. Приятелка дойде от Англия с бебе и беше неприятно изненадана от цените на Памперс, на бебешките храни, на някакви ядкови млека, които си купува там и на много други неща. Марка дрехи в Мола, там минават за среден клас, тук цената двойна и минават за висок клас дрехи.
Лекарствата са скочили толкова много, че на баща ми вече му се плаче като тръгне да ги купува. А той е корав човек.

# 114
  • Sofia
Един и същ перилен препарат една и съща разфасовка/брой пранета 11 евро от Гърция и 44 лв в София

# 115
  • София
Майка ми купува прах за пране от някакъв магазин и е 20 лева. Същият последно взех за 30 от Метро...

# 116
Кафето и какаото да, но вчера си намерих в стар куфар останал слънцезащитен крем от преди няколко години на La roche -с цена 29.65лв, а сега е 22-23лв зависи от аптеката. Така че за някои неща това не важи. Жалкото е, че важи в по-голяма степен за храната, без която не може

# 117
Между другото действително го има това с козметиката, преди на тази и подобни марки  ми се виждаха скъпи нещата, сега ги възприемам като нещо обикновено, поне спрямо евтините продукти. Преди няколко години имах мизерен период и трябваше да пренасоча парите към други пера, та тогава се отказах от козметиката на 90 процента, останаха базовите неща, и косата и кожата ми се оправиха. Започнах да се боядисвам сама и цвета си стана този, който исках. Понякога ограничаването носи и положителни последствия. Сега имам възможност и за козметика и за фризьор, ама нямам желание Simple Smile))

# 118
  • Mediterraneo
Как пък да не са се вдигнали цените в чужбина?! В моята се вдигнаха и още как! Всичко, постепенно, но постоянно се вдига.
Да, ядох череши на корем за по 3 евро, ягоди преди това за 2, дините вече са по 49 цента за кг, но като цяло всичко много поскъпна. Прясното мляко, което купувам от години, от 40 цента преди известно време, вече стигна евро. Яйцата бяха 12 бр. за 60 цента, вече са 2.30. Една обикновена франзела от 30 вече е 60. Кое не се е вдигнало?!

# 119
Тази тема нистина е много актуална. Тази вечер синчето ми се оплака "Мамо, днеска дадох 4 лв за фасул в закусвалнята. Вдигнали са фасула, заради еврото". Като се сетя, че пилешката супа беше 1,50 преди 2-3 години... 4 лв за фасул, дето е трайно нещо... Какво евро ни гони?! Половин България не е на софийски заплати!! Лошо ми става вече...
Нали рефендум щеше да има... Къде остана?!? Всяка година гласуваме по три пъти за парламент, а не можаха да спретнат един референдум. Ами ако има национален протест, там ще съм!! България не е София и не сме държава, която може да го понесе! Weary

Общи условия

Активация на акаунт