Поскъпване на стоки- фрапиращи цени

• 34 968
  • 926
  •   3
Отговори
# 90
Аз повече купувам от пазари, месарници, по-рядко от вериги и то най-вече от местни такива. И общо взето в малко неща виждам разлика, от 2021 някъде може би вече има, да.

Интересно, къде е това?
Ние също пазаруваме от месарници и пазари, но там също цените летят нагоре, не само във веригите. За последните 1-2 години цените скочиха значително, някои дори с над 50%.
Имам чувството, че с някои от вас живеем на различни планети... Затова ви умолявам – кажете къде цените са замръзнали и не помръдват нагоре. Да се юрнем всички натам, че то не се трае вече.

# 91
В по-малките градове цените винаги са били по-ниски, но пак си има увеличение на всичко, и на услугите. При нас в кварталните магазини цените са по-ниски отколкото във веригите на промоция.Това не важи за хубавите месарниците и рибните магазини.

# 92
  • Другата България
Благородно завиждам на хората с розовите очила, по принцип, които не виждат поскъпване.
Днес направих обичайния си пазар в магазин от една верига, май само при нас я има - “Финес“, за козметика, перилни и почистващи и т.н. стоки, в който редовно пазарувам и цените са по-ниски по принцип от веригите, ДМ, Лили и т.н.
Ами, едни и същи неща купувам всеки път, само от предходния месец увеличението е с около 10-15 лева, сумарно на потребителската ми кошница, няма да правя разбивка. Това за месец.
Пък нека няма увеличение...
И пак е по-евтино от Кауфланд, откъдето изобщо не купувам такива продукти, дори и промоционалните им цени са по-високи понякога от тези, на които обикновено купувам.

# 93
  • София /Абсурдистан
Всичко се увеличи много. Включително и лекарствата. Някои са направо двойно увеличени.
Днес на пазара видях хубави домати, но за 7 лв. килото. За 1.50 аз никъде не съм виждала да ги продават.

# 94
В София  заплатите са големи, затова и цените са по-скъпи.

# 95
В София  заплатите са големи, затова и цените са по-скъпи.
В София е много по-изгодно по думите на сина ни който живее там отколкото в Бургас като цени. От месец си е тук и сравнява.

Последна редакция: пт, 01 авг 2025, 13:05 от J_M_M

# 96
  • Beyond the stars
В по-малките градове цените винаги са били по-ниски, но пак си има увеличение на всичко, и на услугите.

Не съм съгласна. Във В. Търново е по-скъпо от Сф, особено на фона на заплатите. Пазарът винаги е бил един от най-скъпите в България.
За село няма да давам пример, че са два магазина и си продават на каквито цени желаят.
В по-малките градове, където няма големи вериги също не забелязвам да са по-ниски цените, Вършец мога да посоча като конкретен пример на прима виста.

Последна редакция: пт, 01 авг 2025, 08:41 от Вълшебство

# 97
Аз съм родом от малка община, която сравнително често посещавам. В София е по-евтино.

# 98
Аз повече купувам от пазари, месарници, по-рядко от вериги и то най-вече от местни такива. И общо взето в малко неща виждам разлика, от 2021 някъде може би вече има, да.

Интересно, къде е това?
Ние също пазаруваме от месарници и пазари, но там също цените летят нагоре, не само във веригите. За последните 1-2 години цените скочиха значително, някои дори с над 50%.
Имам чувството, че с някои от вас живеем на различни планети... Затова ви умолявам – кажете къде цените са замръзнали и не помръдват нагоре. Да се юрнем всички натам, че то не се трае вече.

Не живея в БГ. Цените на плодовете и зеленчуците обикновено в супермаркетите са по-високи, отколкото по магазини за плодове и зеленчуци или пазара. Месо, купувам от месарница или и от голям магазин, цените са сходни. Понякога когато има пазар, минавам накрая и винаги има да кажем праскови, които са по-криви и никой не ги иска, и ми ги продават и по 50 цента килограма, а те са си вкусни.

# 99

С това трябваше да почнеш.
Ние се оплакваме от цените у нас.

# 100
Понякога се пробват да пуснат нещо по-скъпо, обаче веднага спират да го купуват и след има няма 10 дена пак си става  по-евтино, това за плодове и зеленчуци.

# 101
  • Другата България

С това трябваше да почнеш.
Ние се оплакваме от цените у нас.
Така казано, вече и аз разбирам защо потребителката твърди, че нищо не е поскъпнало.

# 102
  • София
В момента съм в Стара Загора - цените по магазините и пазара са точно колкото в София. В някои заведения пък дори е и по-скъпо.

# 103
  • Пловдив
Чудесно, че има такава тема. Имам чувството, че около мен хората не се впечатляват толкова от поскъпването.
И на мен нямаше да ми направи впечатление, ако не купувах от години едни и същи неща, едни и същи марки...
Кафето ми преди месец беше 10.50лв, сега е 15.90лв.
Дезодорантът ми преди 5 мес беше 6лв, а сега е 10.50лв.
В Метро дори единичните цени са по-високи от споменатите, а преди 6мес си заслужаваше от там да пазарувам. Но предполагам, че там е почнала кампания да се изчистят пазаруващите на дребно.
Стряскащо е това поскъпване.

В тази връзка, вие как мислите да процедирате? Да се запасите с трайни стоки за 6мес напред от декември нататък, да ограничите харчовете или да преглъщате и да не се лишавате?

# 104
В София винаги и било по- евтино, там конкуренцията е голяма.
Иначе не обичам да се запасявам, единствено наблюдавам кафето, когато пуснат 6 бройки в пакет и цената пада доста.

Общи условия

Активация на акаунт