Поскъпване на стоки- фрапиращи цени

• 34 731
  • 924
  •   1
Отговори
# 75
Не само зеленчуците, да не мислите, че хранителните производства работят с купена. Повечето сирена, кашкавали, лютеници, консерви, козунаци, боза и др., които са в Кауфланд са произведени в Хасково.

Така е да, водата не става за пиене, обаче я използват за поливане и приготвяне на храна във фабрично то производство, при все че домакинствата си готвят с бутилирана вода. Ясно, че и другаде в България ядат от тези продукти, но в Хасково "намазват" най-много. Лекар ми е казвал, че там онкологичните заболявания са по-висок процент спрямо средния за страната.

# 76
Ти в онко бизнеса не се бъркай, че ще ме баннат, ако напиша и за него.
Ама показаните домати са си много хубави за 1,50. Дините и пъпешите по борсите и те са с уранова вода. Всеки, който пазарува българска храна от Кауфланд си консумира и уран.

# 77
  • Другата България
Пак говориш глупости, сефте.
Това
Скрит текст:
Не само зеленчуците, да не мислите, че хранителните производства работят с купена.
Повечето сирена, кашкавали, лютеници, консерви, козунаци, боза и др., които са в Кауфланд са произведени в Хасково.
не е вярно.
Може и да има произведени там, но далеч не са “повечето“.

# 78
Откъде е тази радиоактивна вода?Ползва се водоизточник или са отпадъчни води?

# 79
БМК, Саяна, Набор, Тонус, няколко дара,всичко млечно на тези марки, всичко е произведено в Хасково, всичко що е Дерони, кръглите пакетирани козунаци, бозите Бомакс , Анис и още една, колбаси, всички са местни фирми, отделно работят и ишлеме на други фирми.
Не са отпадъчни, в почвата има уранови  жили, в областа имаше и уранови мини. То и другаде има негодна вода, ама не се знае, или и да се знае не казват. И ние нямаше да разберем, ама преди избори беше борба за власт и тогава казаха, поне 20-30 години сме я ползвали, и се е знаело, но не казваха.
Сега има златна мина, дано текне и злато.

# 80
Оф, вече освен за съмнителни съставки ще следя и къде е произведено. Grinning

# 81
  • Другата България
Аз не оспорвам казаното, въпреки, че не ми се проверява, но това не са “повечето“.
Това също
Скрит текст:
Ти в онко бизнеса не се бъркай, че ще ме баннат, ако напиша и за него.
Ама показаните домати са си много хубави за 1,50. Дините и пъпешите по борсите и те са с уранова вода
. Всеки, който пазарува българска храна от Кауфланд си консумира и уран.
е доста преувеличено.

# 82
Не се филмирай толкова, ние на място не сме умрели, няма страшно. Някои даже казват, че когато спадне оборота на бутилиращите фирми, ни напомнят, че водата е негодна за консумация. Няма гаранция, че ако е произведено другаде, е чисто, там може да има друго, просто не е изследвано.

# 83
Да, щото го знаем къде има уран в БГ. А с какво са заредени бананите, цитрусовите плодове, какаото, кафето ... от знайни и незнайни краища на света.

# 84
Забравих и бирата- Астика, Каменица, Стела Артоа, Бургаско и още 2-3 се произвеждат в Хасково, за невярващите, че много от стоката във веригите е хасковско производство. Ама никой не се е гътнал, пийте си спокойно.

# 85
  • Другата България
Няма как да се филмирам от нещо, написано от теб, но има потребители, които не са запознати с творчеството ти и могат да се “филмират“.
Затова смятам, че такова всяване на паника като последния ти пост е напълно излишно.
Тоест, предпоследния, с последния съм съгласна.
По-конкретно с това
Скрит текст:
Не се филмирай толкова, ние на място не сме умрели, няма страшно. Някои даже казват, че когато спадне оборота на бутилиращите фирми, ни напомнят, че водата е негодна за консумация.
Няма гаранция, че ако е произведено другаде, е чисто, там може да има друго, просто не е изследвано.

# 86
Почти всичко е поскъпнало, но нямам навика да гледам цени и затова ми е трудно да посоча. Но се усеща отвсякъде, при положение, че съм си свила максимално разходите, получавам повече и пак не ми стигат. Погледнах зеленчуците, които ядем всяко лято - краставиците са на същата цена като миналата година, доматите са +1лв.
Шоколадът Милка е 5 лв. вече малкия, даже не помня колко е бил преди, но нямаше нищо общо. Сладолед Орео на детето когато купувах преди 5 години да е бил към 2 лв., сега е 4-5лв. Зехтин трудно намираме на промоция.
Книгите са поскъпнали доста също, повечето с по 5-10 лв. нагоре, детските визирам понеже такива купувам най-много. Което и да е нещо ако му погледна етикета от преди няколко години е значително нагоре.
Водата ни е над 70 лв. Нямам идея колко е била преди, само си спомням как преди 4-5 години плащах по 35 лв. и то за топла и студена сумарно, а сега имаме и бойлер.

# 87
Давам пример с приложението на Лидл

От 2022 г

От 2025 г

До преди няколко месеца може би към пролетта пазарувахме средно за 450 лв месечно и то не всичко, сега сме над 560 лв и стигаме до втория купон .

# 88
Аз повече купувам от пазари, месарници, по-рядко от вериги и то най-вече от местни такива. И общо взето в малко неща виждам разлика, от 2021 някъде може би вече има, да.

# 89
Пазарите и месарниците понякога продават по-скъпо и от супермаркетите.

Общи условия

Активация на акаунт