Поскъпване на стоки- фрапиращи цени

• 35 799
  • 964
  •   8
Отговори
# 120
Така е. София не е България, но и там не всички са IT и вземат големи заплати, а разходите също не са малки.
Тарти, какво е това прясно мляко по 1€? Тук гони 4 лв

# 121
  • софия
мокри кърпички от лидл 72 бр до вчера бяха 1.50, от днес 2лв....

# 122
Шоколад Милка, от 2,20 днес 2,60, до преди месец беше 1,90.

# 123
Мисля само бойкот заслужават. Да не купуваме нищо излишно 1-2 месеца, да видим, длаи ще слагат такива брутални наддценки.

# 124
Ние ще бойкотираме, ама на децата как да обясниш като искат?

# 125
  • софия
не виждам как бойкота ще промени каквото и да било....това са мултимилиардни корпорации....пука им , че Пенка и Пенчо ще ги бойкотират

# 126
Доматите в Кауфланд тази седмица са 2.79.
В началото на седмицата купих розови, за 2.99.
Общо взето, цялата зима и досега, повече от 3.50 за домати не съм дала. А целогодишно купувам пресни, не ям туршии.
Или в Т маркет, или в Кауфланд, са средно по 3 лв. В Лидл обикновено са по-скъпи, но и там уцелвам на цена около 3 лв
Не знам какво сте се хванали за черешите. Ами нямаме собствени, измръзнаха и вносните са скъпи.
И без череши може една година.
Масло в Т маркет периодично намалят, 200 г за 3 лв. В Кауфланд също, немското, за 5 лв.
Шоколада и кафето са ясни, в световен мащаб са скъпи.

# 127
  • София
замразените кроасани, които пекат сутрин в магазинчето на метростанция Сердика, за 2 години минаха през 2,09 до 2,49 и наскоро осъмнаха на 2,89 лв.
за сравнение, по-голям и по-хубав кроасан от пекарна във Франция струва средно 1.10 евро или 2,15 лв

# 128
Не може човек да се запаси за година напред с трайни продукти при положение, че приключва месеца почти на нулата и не остава за спестявания. Аз намали купуването на нещата от не толкова първа необходимост. Шоколадът фин млечен, най-евтиния горе-долу, беше 1.50 в местното магазинче, купувах сравнително често. По нова година го вдигнаха на 2.30 лв, тя изостанала Милка от старо зареждане вървеше по 2.10 лв, купувах Милка, докато не заредиха на нова цена по 3.75+ лева. Ами по-рядко започнах да купувам шоколад. Банички купувах, замразени, печаха ги на място, детето ги харесва, ама и те станаха 2.30 лв баничката, по-рядко купувам вече.

# 129
  • Русе
Черишите, за Бога! 16 лв/кг!!! AngryТази година не можах да си позволя да опитам череши.

Няма как да са евтини черешите. Не разбрахте ли, че тази пролет плодните дръвчета измръзнаха и българските плодове са много малко, затова са и много скъпи.

Реколтата от какао вече от 2 - 3 години е изключително слаба, затова шоколадът поскъпна. Вече се мисли за отглеждане на какао в изкуствени условия.

Олиото вероятно ще поскъпне, защото реколтата от слънчоглед ще бъде много слаба. От царевицата - също, а тя се използва, струва ми се, за изхранване на животните, значи и животинските продукти ще поскъпнат. Следете ги тези процеси и престанете да се поддавате на внушенията за необоснованото поскъпване на продуктите.

# 130
Тази тема нистина е много актуална. Тази вечер синчето ми се оплака "Мамо, днеска дадох 4 лв за фасул в закусвалнята. Вдигнали са фасула, заради еврото". Като се сетя, че пилешката супа беше 1,50 преди 2-3 години... 4 лв за фасул, дето е трайно нещо... Какво евро ни гони?! Половин България не е на софийски заплати!! Лошо ми става вече...
Нали рефендум щеше да има... Къде остана?!? Всяка година гласуваме по три пъти за парламент, а не можаха да спретнат един референдум. Ами ако има национален протест, там ще съм!! България не е София и не сме държава, която може да го понесе! Weary

Изобщо не е щяло да има референдум. Разни популисти разбъркват нечии глави.
А еврото още не е въведено, защо пък решихте, че заради него е поскъпването?

# 131
  • София
А еврото още не е въведено, защо пък решихте, че заради него е поскъпването?

почти всички бизнеси в момента вдигат цените на стоки и услуги, защото след това влиза в сила законът, който ще преследва с огромни глоби повишаването на цените без сериозно основание от 8 август 2025 до края на 2026 г.

затова вдигат превантивно и хоп - еврото не е виновно.

# 132
Цените се вдигат от много време, далеч преди да ни одобрят за ЕЗ.

# 133
  • Somewhere far away
Хаххх, пак еврото ви виновно. България е слаба държава и бедна- оттам беден народ, от там все нямаме пари и все се оплакваме - но вместо да видим наистина къде се корени проблема, ние сме  седнали да развиваме теории за еврото. Да, еврото е виновно за всичко, разбира се.

# 134
В Бургас един от превозвачите увеличи цените на крайградски линии, обяснението е: Цените на междуселищните превози не са променяни от 2008 г. Оттогава до настоящия момент обаче ръстът при горивата е 42 %, застраховката "Гражданска отговорност" - 120 %, а ел. енергията е по-скъпа с 21 %. Въвеждането на новите цени ще предпази дружеството от натрупване на задължения и загуби
Обаче от тогава до сега това е поне трето увеличение за някои линии, а за някои няма. Ето това е нечестно става като свинското и  зелето. Значи за едни има увеличение, за други не. Цените на всички описани причини не са увеличени от вчера. Значи не е това причината.

Общи условия

Активация на акаунт