Поскъпване на стоки- фрапиращи цени

• 35 969
  • 960
  •   1
Отговори
# 135
Колко да е беден народа, за нова кола се чака, строежите изкупени на зелено, курортите пълни. Но като се повишават цените, остава по-малко за спестяване, това плаши хората.

# 136
Да, приемането на еврото има голяма вина за високите цени. Ако изобщо не беше се споменавало да приемаме еврото скоро, пак щеше да има инфлация, но в далече по-поносими размери. Сега бясно вдигат всичко, та когато еврото вече се приеме от следващата година, повишението да е минимално и да ни обясняват как у нас е минало много леко.  И защо пък не, полезните идиоти никога няма да свършат. Не са малко тези дето предпочитат да си заровят главата в пясъка както щрауса, пък задника им нека стърчи нагоре....

ПП Защо и кой изкупува жилищата на зелено? Масово това са крадени пари и те сега се перат по този начин. Пълно е с празни апартаменти, цели сгради. Толкова много хора ли имат излишни пари и то много пари, след като жилищата за живеене са основно с кредити?
За нова кола не се чака с години като едно време, моля.
Курортите са пълни, половината са теглили кредит  да идат на почивка, после ще го изплащат до следващото лято.

# 137
  • София /Абсурдистан
Е чак толкова много жилища се купуват с криви пари, то е ясно. А и спекулата си вилнее необезпокоявана.

# 138
Между другото действително го има това с козметиката, преди на тази и подобни марки  ми се виждаха скъпи нещата, сега ги възприемам като нещо обикновено, поне спрямо евтините продукти. Преди няколко години имах мизерен период и трябваше да пренасоча парите към други пера, та тогава се отказах от козметиката на 90 процента, останаха базовите неща, и косата и кожата ми се оправиха. Започнах да се боядисвам сама и цвета си стана този, който исках. Понякога ограничаването носи и положителни последствия. Сега имам възможност и за козметика и за фризьор, ама нямам желание Simple Smile))
Абсолютно

# 139
Ами добре, щом нямането на пари се отразява положително на външния вид на част от хората, защото при повечето имам чувството, че не се.

# 140
Разбира се че когато парите отиват само за базови нужди няма как визията да разцърти, но пък виждам на живо, че поговорката- гладен ляга, куназ става, си е съвсем актуална.

# 141
  • Mediterraneo
Аз съм бойкотирала шоколада изцяло. Преди в шкафа винаги се намираха поне 5 различни, не купувам, откакто в Лидл няма шоколад под 1.50. Преди цените им бяха между 49 и 99 цента. Сега дори им слагат червени етикети с 20% намаление, явно не само аз съм спряла да купувам.

# 142
Ако имате профил някъде и се пази история на покупките може да се види. Пример, в един бебешки магазин ми излиза Стара цена, като цъкна на артикула ми се появява новата цена. 90% от нещата са поскъпнали.
Ако са нужни много пари за външност положението е трагично и без това.

# 143
Ами добре, щом нямането на пари се отразява положително на външния вид на част от хората, защото при повечето имам чувството, че не се.

Липсата на качествена храна повече уврежда външния вид, отколкото козметиката. Аз визирах кремове, разни процедури дори, неща, които понякога без тях е по-добре. При невъзможност човек да си купи базови за живота неща, тогава няма как да изглежда добре.

# 144
В Бургас един от превозвачите увеличи цените на крайградски линии, обяснението е: Цените на междуселищните превози не са променяни от 2008 г. Оттогава до настоящия момент обаче ръстът при горивата е 42 %, застраховката "Гражданска отговорност" - 120 %, а ел. енергията е по-скъпа с 21 %. Въвеждането на новите цени ще предпази дружеството от натрупване на задължения и загуби
Обаче от тогава до сега това е поне трето увеличение за някои линии, а за някои няма. Ето това е нечестно става като свинското и  зелето. Значи за едни има увеличение, за други не. Цените на всички описани причини не са увеличени от вчера. Значи не е това причината.
Мерси за обяснението от преди 14 години(Петък, 9 Декември 2011). https://www.burgas.bg/bg/posts/view/9853/

Факт, че цените се повишават от 01.08.2025г., но е за някои линии(16 без увеличение) и е средно 7%(между 20 и 60ст.) по сметки на ChatGPT. Цената не е пипана 3 години и увеличението е в рамките на нормалното. Не е нещо драстично.

Еврото само по себе си не повишава цената на услугите и продуктите, а го правят спекулантите, които искат да спечелят повече от създалата се ситуация. Масово хората не правят разлика и не си дават сметка кой е истинският виновник. И олио по 6лв. имаше без да има евро.

# 145
Шоколад и аз взимам ако е по-изгоденвече. Например тази седмица в Билла имаше Милка разпродажба 250 грама за 6,49 лв. С дълъг срок на годност. Сравних в Германия същият е 7,49 евро.

# 146
  • София
Еврото само по себе си не повишава цената на услугите и продуктите, а го правят спекулантите, които искат да спечелят повече от създалата се ситуация. Масово хората не правят разлика и не си дават сметка кой е истинският виновник.

хората са пределно наясно, че еврото е поводът на спекулантите за сериозно повишение на цените. хората не са толкова глупави. когато се каже "цените се вдигат заради еврото" - точно това се има предвид - че се използва спекулативно поводът въвеждане на еврото, за да се вдигат необосновано цените. Точно както десетки години всичко живо вдига цени защото "доларът поскъпна", "горивата поскъпнаха" и т.н., нищо, че бизнесът им няма нищо общо нито с долара, нито с горивата....
Иначе, ние сме си вързани за еврото от 30 години и реално е все едно дали сме с левове или с евра.

# 147
  • София /Абсурдистан
Е то е ясно, че това е повод за поскъпването на всичко. Държавата уж щеше да се бори срещу спекулата, глупости.
И аз съм обявила бойкот на всичко, за което мисля, че не струва толкова, а е с надута цена. Да си гледат работата. Само ние, клиентите, можем да спрем поне частично това.

# 148
Кака да не е виновно еврото? Откакто почнаха да слагат и цени в евро, скочиха самите цени в лева! Т.е., през ей тези последни 2-3 месеца стана осезаемо поскъпването на всичко.

# 149
  • Somewhere far away
Поскъпвънето е факт от много преди да сложат и цените в евро.

Общи условия

Активация на акаунт