Поскъпване на стоки- фрапиращи цени

• 94 635
  • 2 320
  •   1
Отговори
# 195
  • Beyond the stars
Аз не виждам промяна в листовката. 3 по 3 от първия ден е било винаги.

# 196
Всичко ежедневно се вдига.
Пилешките крилца - преди морето мариновани ги взех на около 6 и нещо, вчера ги гледам 8 и нещо, същите, в същият магазин..
А си мигнал...а са повишили цената на нещо. То и без да мигаш пак де...разбрахте ме.

# 197
Качество не виждам да е паднало, но напоследък избягвам сериозно пакетирани храни с шарени опаковки. Понеже ей там наистина всичко е поскъпнало ужасно - чипсове, шоколади, десерти, всякакви такива глупости. Обичам да се отпускам от време на време, ама то взе да става така, че е по-добре да си поръчам суши на тая цена.

Част от тези неща всъщност са доста евтини на фона на цените като цяло. Кроасани (румънски) по 0.60 лв, даже и Севън дейс макс е 1.45 лв., солетите и те са към 0.60 лв, бейкролс/брускети са 1.40 лв, чипс Лото е 2 лева... Ами аз за под 2 лева не мога да намажа и една филия с масло. Като река да купя баничка или друга закуска основно от тесто, започват от 2.30 лв нагоре, за дюнери и пици да не говорим, че под 5 лева няма. Оттам нататък по заведенията истинско ядене, поне пържени картофи т.е. под 5 лева пак няма.

# 198
Къде ги тия солети под левче...не знам.
Простият шоколад на детето е 2.20 лева вече, а беше доскоро 1.15 лв.
Чипсът му дето гони  4 лева е с намален грамаж от три седмици, но цената, разбира се, е същата.

Чета и разбирам че живея на друга планета явно.

# 199
Скъпи дами, отучете децата си да ядат боклуци....
Вместо чипс, настържете им морков, краставици на ленти.... Плодове, макар и скъпи, сега им е сезонът....
Стига с тези чипсове, снаксове, сладки неща.... Дори ако им прочетете съдържанието ,бихте се замислили....
Няма нужда да си вредим целенасочено на здравето....И на бюджета...

# 200
  • Beyond the stars
В еbag  - https://www.ebag.bg/categories/soleti/3732?sort=-status%2Ccurrent_price_delta
Масовите солети стандартна разфасовка са си 0.50-0.60лв.

# 201
Скъпа дамо, според мен постът ти е спам, защото няма нищо ама нищо общо с темата.

В еbag  - https://www.ebag.bg/categories/soleti/3732?sort=-status%2Ccurrent_price_delta

Явно живея в ужасно скъп град в такъв случай. На левче и 20-30 ги купувам от кварталният магазин солетките.

# 202
  • Beyond the stars
Скъпа дамо, според мен постът ти е спам, защото няма нищо ама нищо общо с темата.

Явно живея в ужасно скъп град в такъв случай. На левче и 20-30 ги купувам от кварталният магазин солетките.

Пак се връщаме към теорията, че в София реално е по-евтино от доста други по-малки градове.

# 203
Къде ги тия солети под левче...не знам.
Простият шоколад на детето е 2.20 лева вече, а беше доскоро 1.15 лв.
Чипсът му дето гони  4 лева е с намален грамаж от три седмици, но цената, разбира се, е същата.

Чета и разбирам че живея на друга планета явно.

Коментирам конкретни марки. И аз взимам фин млечен шоколад в светлосиня опаковка за 2.30 лв вече, и това не е същата марка шоколад, който е по 7 лева, ама просто да са му сложили по-висока надценка от 5 лева в единия магазин. Както и солетите за 60 ст. вероятно не са същите като тези за 1. 20 лв.

Чипсът, който вземам, е този, малък грама е, вътре си личи, че е отрязан от картоф, а не е излят и формован на еднакви гофрирани резенчета от тайна алхимична смес за чипс:
https://m.ebag.bg/chips-lotto-sol/595550

Кроасаните за 60 стотинки на дребно са тези:
https://kafebg.net/%D0%BC%D0%B0%D0%B3%D0%B0%D0%B7%D0%B8%D0%BD/%D … -30-%D0%B1%D1%80/

# 204
Качество не виждам да е паднало, но напоследък избягвам сериозно пакетирани храни с шарени опаковки. Понеже ей там наистина всичко е поскъпнало ужасно - чипсове, шоколади, десерти, всякакви такива глупости. Обичам да се отпускам от време на време, ама то взе да става така, че е по-добре да си поръчам суши на тая цена.

Част от тези неща всъщност са доста евтини на фона на цените като цяло. Кроасани (румънски) по 0.60 лв, даже и Севън дейс макс е 1.45 лв., солетите и те са към 0.60 лв, бейкролс/брускети са 1.40 лв, чипс Лото е 2 лева... Ами аз за под 2 лева не мога да намажа и една филия с масло. Като река да купя баничка или друга закуска основно от тесто, започват от 2.30 лв нагоре, за дюнери и пици да не говорим, че под 5 лева няма. Оттам нататък по заведенията истинско ядене, поне пържени картофи т.е. под 5 лева пак няма.
Че то не само под 5 лева дюнер адекватен няма има само вегетариански който е без месо и е 4лева.Едим среден дюнер с месо гони вече 7лева.Картофите и те са по 4лева само че малките

# 205
Кво ги гони бе..при мен ги е стигнал седемте лева средният дюнер от поне 2 месеца Joy
При мен бяга бързо явно...гонил ги бил Grinning

# 206
  • София
В дюнерджийницата до нас средният е 10 лева.

# 207
Не знам, аз отдавна не съм купувала дюнер. Скъпо ми идва, то като купя, не може само на себе си да купя, та нищо чудно поне 5 пъти да са ги актуализирали цените през времето, през което не съм купувала дюнер, и да не ми е много коректна информацията за цените им.

# 208
Понеже не съм ходила скоро проверих цените на двете места от които съм взимала 7,5 лв. и 8 лв.

# 209
Най-евтината салата, в ресторантът на Шеф Манчев, е 25лв. Дюнер за 8лв. изглежда евтино на този фон. И без двете може да се живее нормално.

Общи условия

Активация на акаунт