Поскъпване на стоки- фрапиращи цени

• 84 888
  • 2 184
  •   1
Отговори
# 2 130
На сайта цени може да няма, но на място има.Подстригване на суха коса за 20 минути с терапия-невъзможно, че пък и преса.Хидратираща терапия на суха коса-няма...Технологично-абсурдно.

Това ми каза фризьорката.Аз си отидох с чиста коса

# 2 131
Здравейте от кога станаха толкова жестоки фризьорските цени? Разказвам случка от вчера.Звъня да си запиша час в фризьорски салон в който не съм ходила преди и питам каква е цената на подстригването.Следвстелно ми се отговаря че зависи от дължината (моста коса е средна не е дълга) и ми казват ще ви кажем на място.Отивам си за процедурата ,забелязвам че фризьорката нищо не каза за цена но си казвам то максимум 30 лева ще е (Салонът е в гр Пловдив) .Държеше да ми направи и хидратираща терапия защото "ми била много суха косата",което включваше единствено и само това че ми изправи косата с преса за 2 Мин краищата и това беше.Цвлостното изживяване беше точно 20 минути.Цената която се наложи да платя беше 95 лева.Останах стъписана и бях в шок .Ами дадох ги и си тръгнах нямах какво да направя.Разбирам наистина че грешката беше моя че не питах още на стола колко ще струва.Но то какво се случва за всичко трябва да питаш вече.....Между другото и косата не ми изми и не ме изсуши.

Ами прецекали сте се просто. Не сте питали предварително за цената, но в същото време в салона е редно да има на видно място ценоразпис на услугите. Това е лоша търговска практика.

При моята фризьорка в София плащам 40 лева за измиване, подстригване и сешоар. Терапиите са по 40-50 лева. На много места съм виждала терапии започващи поне от 70 лева. Така че вашите 30 лева няма как да са реалистична цена...но има и места, които за 95 лева ще си свършат работата и няма да ви претупат за 20 минути.

# 2 132
Ходя на лазерна епилация за малки зони и през ноември платих около 110–120 лева.  Сега обаче платих 90 евро. Никой не ме предупреди, че цените са вдигнати и реално превалутирани от евро към лева. 😀

От любопитство отворих сайта на салона и проверих цените. Вижда се как, например, горна устна е 20 евро, което в лева излиза абсурдната сума от 39,12 лева — сума, която никой от нас досега не е плащал.

За още по-сигурно отворих Web Archive и видях снимки на цените от септември, където ясно е отбелязано, че цената е била 25 лева.

Подобни салони според мен не заслужават да имат клиенти, защото това е, меко казано, изкуствено вдигане и прикриване на цените.
На всички ни е ясно, че ще има поскъпване на цените, но това вече е подигравка към хората.

# 2 133
  • SF
Можете да подадете сигнал!

# 2 134
  • София
И моята лазерна епилация я вдигнаха - от 125 за интим и цели крака на 134...

# 2 135
  • SF
За съжаление ни е неудобно да подадем сигнал, понеже изграждаме приятелски отношения с фризьор, маникюрист, козметик.
Вчера един по телевизията обясняваше, че във всеки квартал има по 50 фризьорски салона и като вдигнат цената в единия, да си намерим друг. Но човекът нямаше много коса и му при него няма много значение с какви умения е фризьора, с кои марки работи, предлага ли терапии завъзстановяване след боя и т.н.

# 2 136
Затова не се смесват професионални с приятелски отношения. Като не е изгодно вече нещо, не се плаща за него или се сменя салонът в случая.

Последна редакция: вт, 13 яну 2026, 11:19 от Хипопотам

# 2 137
Добре че само 2:1 беше лева към еврото. Представете си, че курса беше  3 или 4:1!
Сега като някои хора няма да сменят фризьора и зъболекаря, но в края на годината пак ще вдигнат. Ако може, защо не.

# 2 138
  • София
Добре че само 2:1 беше лева към еврото. Представете си, че курса беше  3 или 4:1!
Сега като някои хора няма да сменят фризьора и зъболекаря, но в края на годината пак ще вдигнат. Ако може, защо не.
То така, ама аз съм сменила 22 маникюристки, докато намеря читава.
За зъболекарите също е така, заради накадърни се наложи рано да ми бъдат извадени зъби.
Та и това не е мъжко подстригване, при което просто да те минат а машинка. Зависи от материали, умения, дълготрайност на резултат. И да, вероятно добрите ще си вдигнат цените, вероятно и приемат риска да загубят част от клиентите си. Част от играта.

# 2 139
  • SF
Има едно неписано правило, че фризьор, маникюрист и счетоводител не се сменят! Simple Smile
Аз затова с насмешка реагирах на препоръката на консултанта, който в Здравей България препоръча да си сменим фризьорите с някой от останалите 49 в квартала, които не са си вдигнали цените. Simple Smile То съотношението на вдигнал:невдигнал цените е точно 1 към 49 Simple Smile

# 2 140
  • София /Абсурдистан
Смея да твърдя, че и гинеколог и зъболекар не се сменят, както и друг лекар, от когото сме доволни. Също и добър адвокат не се сменя, а там цените са резачка. Както и друго, да не изброявам. Добрите специалисти струват скъпо. Добрите болници също. Аз преди години съм сменявала и резултатите бяха плачевни. Сега вече не сменям никого, от чиито услуги съм доволна. И като цяло, не икономисвам от себе си и собственото си здраве. Колкото, толкова.  Евтиното после излиза твърде скъпо.

# 2 141
Всички вдигат цените. Един, като вдигне, и останалите 49 също ги вдигат. Да не са по-глупави.

# 2 142
Лекар и зъболекар е едно, маникюр и фризьор е друго. Ако е здрав човек реално може да мине без вторите две, понеже здрава коса и лъскави нокти нямат нужда от чак толкова поддръжка, просто добра храна.

# 2 143
И за това медицинските услуги могат да се вдигат до безкрай??
Днес резервирах час за лекар.Дадоха ми сметка да преведа капаро 50 евро...Предния път не съм пращала нищо, плащат на място всичко...

# 2 144
Не би трябвало да се вдигат до безкрай, но е факт, че и там си е търговия. И всъщност може да се наложи да се прекратят не толкова важни услуги, за да се платят тези. Иначе в цял свят си има някакви проблеми в здравните системи. Затова доколкото може, е добре човек да се грижи за себе си, включително да си доставя почивка и нормален сън. Или най-малкото натам да са положени усилията му.

Общи условия

Активация на акаунт