Поскъпване на стоки- фрапиращи цени

• 85 403
  • 2 189
  •   5
Отговори
# 2 175
Ще поскъпнат и те, не се притеснявай.

# 2 176
А подавате ли сигнали за всички поскъпвания? Защото само да си мрънкаме тук....няма голям смисъл
Днес в химическото чистене дадох 15 евро за 1 яке. Не знам има ли поскъпване, защото не помня колко съм давала преди. Но 3 пъти да го занеса за сезон и ето ти ги 100лв Confused

# 2 177
  • София

Днес в химическото чистене дадох 15 евро за 1 яке. Не знам има ли поскъпване, защото не помня колко съм давала преди. Но 3 пъти да го занеса за сезон и ето ти ги 100лв Confused

Интересно ми е - какво е якето пух или вата, късо, средно, дълго?
Ето ценоразпис, услугите засега не са вдигнати след НГ нито заради Е, нито заради по-високата цена на водата, нито заради увеличените % осигуровки - https://mediaclean.bg/%d1%85%d0%b8%d0%bc%d0%b8%d1%87%d0%b5%d1%81 … 0%b5%d0%bd%d0%b8/

# 2 178
Пух, средна дължина. Не твърдя, че са вдигнали цените, защото този сезон го нося за първи път. Имам доволно количество връхни дрехи, но не всички пускам в пералня. Затова написах, че 3 пъти да го занеса си е сума

# 2 179
А подавате ли сигнали за всички поскъпвания? Защото само да си мрънкаме тук....няма голям смисъл

За Бодимед няма да подам, огромна част от ценоразписа е същия.

На химическо последно дадох през ноември вълнено палто (до коленете) и сако. Дадох под 30 лева, но пак беше с отстъпка.

# 2 180
Химическото и то доста поскъпна. За якета с пух по-добре човек да си купи сушилня, по-евтино ще излезе. И на мен ми взимат по 30лв  на яке или палто.

# 2 181
Някой друг забеляза ли двойното покачване в ИКЕА?

# 2 182
Преди НГ пица на парче до работата - 3 .00 лева.
След НГ - 3.50 лева.
Днес 3.52 лв или сравнително кръглото 1.80 евро.

# 2 183
Съвсем нормално увеличение, браво.

Кажете за ИКЕА, че е любопитно, а нямам никаква представа.

# 2 184
Съвсем нормално увеличение, браво.

Кажете за ИКЕА, че е любопитно, а нямам никаква представа.
Примерно

# 2 185
Това очевидно е бъг в системата. Аз имам два проекта в планера на икея и двата са на приблизително същите цени както преди, но със сигурност не са двойно увеличени. Икеа продават на същите цени като в чужбина.

Едит: според интернет архива тази цена е била такава още през август миналата година. Тоест не е бъг, а може би някакъв фото монтаж.

Последна редакция: чт, 15 яну 2026, 21:23 от Solaris

# 2 186
  • SF
Изчезнаха ми тези проекти. Пазя си линка. Да питам ли в темата на ИКЕА как да ги отворя?

# 2 187

У нас читаво телешко, което да не е само за кайма и готвене е на луди цени от край време, визирам вносното, защото родни животни за месо няма.
Сега как става, че в Оман доста далеч от всичко, бразилско бонфиле е 13-14€/кг в магазина не ми е ясно, а у нас е поне х2 от тази цена.

# 2 188
"Дянков: Търговците вече вдигнаха цените и няма да ги свалят независимо от глоби и нови закони

... Той коментира и това, че при глоба за надценка търговецът не е задължен да върне старата цена.

Както обикновено нашите политици правят промените в последния момент, а като се правят в последния момент, се изпускат неща и в действителност законът дава възможност да се глобяват недобросъвестните търговци, но те могат да продължат да си държат тези цени“, коментира Симеон Дянков.

По думите му голяма част от търговците вече са увеличили цените, още преди да влезем в еврозоната.

По думите му в някои сектори пазарът може да се саморегулира.
„В други,  щете, не щете в магазина до вас млякото се е увеличило и ще го купите, защото на децата ви трябва мляко още тази сутрин..."

https://www.dnes.bg/a/1-bulgaria/707165-dyankov-targovtsite-vech … obi-i-novi-zakoni

# 2 189

Общи условия

Активация на акаунт