Нашите цветя - тема 29

• 24 764
  • 752
  •   1
Отговори
# 180
  • София
Видях ги луковиците, но тук нямаше комбо с арум изобщо и нищо не взех, приличат ми на остатъци от миналата година такива 4-5плика само...
Да ви питам, че сега гледам далията, защо в началото цъфтеше кичеста и правеше топчица с подгънали листета, а сега цъфти като маргаритки?

Ооо сега видях, че бриколажената ми циклама, след около месец сън в жегите пак е почнала да пуска листета❤️

Последна редакция: чт, 28 авг 2025, 12:00 от Angel_Dust

# 181
Еее, защо наистина не са като от снимките в брошурата с минзухарчета в комплекта? Аз тоя лук не го искам, а по взиране в снимките май май много бройки луковици за него разчитам.
 Видях го как изглежда в гугъл, харесаха ми супер гъстите и големи, но тези май са рехави.
А как се казват хризантемите като маргаритка? На мен те са ми любими и искам пак да си събера от всички цветове. Нещо обаче купените хризантеми изобщо не ми се развиват като ги засадя тази година.

# 182
А как се казват хризантемите като маргаритка? На мен те са ми любими и искам пак да си събера от всички цветове. Нещо обаче купените хризантеми изобщо не ми се развиват като ги засадя тази година.
Хризантемите, които си взех и приличат на маргаритки, са сорт Madiba. Цветовете са доста на гъсто, но са ситнички - към 1-2 см в диаметър. Белите приличат повече на лайка, отколкото на маргаритка...

# 183
Ето тези са ми любими

Снимките са мои 2023 имах повечето цветове, но пролетта на следващата година им направих нещо и всички ги загубих. От тогава ходя и търся като оранжевата и не мога да намеря. Всички, които се предлагат сега ми се струват рехави и не така кичести. А аз искам като моята си и няма 😭. За мен беше разкошна.
Миналата година не открих и кичести от другите цветове. Взех каквото имаше, насадих ги в саксии и всичко загина.

# 184
Записвам и в двете теми, че който си поиска Хемерокалиси - изпратени са.

# 185
И аз загубих 20 броя от нискостеблените , пълните . Поръчах ги есента , обаче застудя и реших да не ги садя в градината и загинаха .

# 186
Записвам и в двете теми, че който си поиска Хемерокалиси - изпратени са.

Много благодаря. Получих ги.

А сега може ли малко информация дали мога сега да ги засадя или, ако не, как да ги съхранявам. Може ли и в саксия, или трябва да си е на терен? Нуждаят ли се от някакво подхранване?

Извинявам се за въпросите, но съм съвсем начинаеща, да не кажа невежа.

Ще копирам и в другата тема.

# 187
Сади сега. Те са в покой. Оставих листа, за се  ориентираш за горе/долу.
Външно растение е . Предполагам и в саксия ще се развива добре.
Аз имам и ириси в саксии.

# 188
MarietaYo, много благодаря за пратката! Получени и посадени Simple Smile Няколко мъничета паднаха от основната част - посадих ги в саксия в случай, че решат да се развиват. Какъв цвят да очакваме другата година?

# 189
Ооо, трудно ли се отглеждат? Самовиреят ли, както божура? Питам за двор към вила, където не се полива често и почти само божурите и 2 дръвчета ми останаха.

# 190
anmasu, те са голям дивак, нищо не им трябва. Само малко в началото ги поливай, докато се вкоренят на новото място.

# 191
Много благодаря, Diorela! Зарибих се, не съм се отказала от градинарски подвизи 🤭 Само ми е мъчно, ако убия цветенцето, заради неполиване. Та, сега съм решила да засадя 2 черешки и тези хемерокалиси. Може ли да  препоръчате от къде да ги взема и семенца ли се садят? Подходящи ли са за есенно засаждане? MarietaYo, вие кога сте ги засаждали и от семенца ли бяха?

# 192
Преди около месец ви показах жасмина ми, който 2 години цъфтят за по 1 седмица. Е, тази година, трета, не спира да цъфти вече месец на различни зони.

И 1 петуния ви показвам, която прецъфтя отрязах я до 20 см и тръгна наново. Пробвах и с други 2, но с тях не се получи, не знам защо.

# 193
  • София
Аз идвам с едно мн глупаво питане, но разчиствам място за рози, искам да добавя към моята почва от компосщта, малко птича тор и допълнителна почва... Последните две ще ги омешам с моята, ясно... Ама компоста къде... Отдолу на леглото, някъде по средата? На каква дълбочина, отгоре?... Май не ми се ще да севсрм отгоре както го роват... Та може ли да е някъде заровен... Или и той се омесва?

# 194
Имам опит с Бокаши компост. Той е анаеробен. Заравям го, може би на дълбочина 30 см. После минава сигурно 2 и над месеца, докато засадя нещо там. Доколкото съсед ми обясни, оборската тор е много силна и ако докосне корените, ще ги изгори. Така си представям, че се случва и с компоста.

Общи условия

Активация на акаунт