Нашите цветя - тема 29

• 24 763
  • 752
  •   1
Отговори
# 165
Да, и аз видях луковици в Лидл, обаче нямах никакво време да ги видя и да реша да взема ли. Само на бързо им направих една снимка да ги разгледам после 😆
ДамаТрефа, много са ти красиви цинийките! От къде са ти? Искам и аз такива, но от семената миналата година излезнаха високи.

Днешните придобивки.
Видях пак хубави снимки във фейсбук от един цветарски магазин на хризантеми и отидох. Нямаше хубави и такива каквито искам и взех само това мънджъркато. Видях много преоценени Антуриуми. Гледах ги, гледах, мислих, отидох до друг магазин и взех, че се върнах и купих един. Имаше и в друг цвят саксия, реших, че е друг цвят, мислих да взема и него, но после се отказах. Казах си първо да пробвам с този ще стане ли нещо и тогава пак друга проба, ако ми попадне, а и за 10 лв ще си купя нов и хубав. Растението изобщо не изглежда жизнено и живо. Според мен и нищо няма да стане, но дайте съвет как да се опитам да го съживя. Мисля си утре да го разгледам добре и да взема да отрежа от него и да сложа във вода така да опитам. Чисто суха беше саксията сипах и малко вода. Чудя се да сменя ли почвата? Така ще мога и да видя корените какви са.
Ох, снимките го правят много жизнен, но има сухота или и аз не знам  как да се израся. След като го взех скъсах едно листо  
Та моля за съвет, дружно да му помогнем, ако има живот да го спасим.

Мики, искам и тук отново да ти благодаря!

# 166
Поливай да е леко влажна почвата, изрежи сухите листа и ще се оправи. Може да е изгорял на слънце, поне листата така изглеждат.
Ако почвата наистина е така пресъхнала, както изглежда от снимката, топни цялата саксия във вода за 5-10 минутки, да се напои. Иначе ако поливаш само отгоре водата се стича и корените остават сухи.

# 167
  • In transit
Ох, почват да пускат есенни луковици😅 ще трябва да проявя воля и да не се нахвърлям като луда🤣😄
Аз си взех днес два комплекта. Blush Утре ще ги снимам. Не издържах. Joy

Морковелка, за нищо, дълги години да му се радваш. Този на снимката изглежда добре. Не му сменяй пръста и не го преполивай. Има такива видове пръст, дето изглеждат, като по-сухи отгоре. На моите също така изглежда. Поливам ги на няколко дни. Само му махни лошите листа, като ги отчупиш отдолу. Ще се оправи. Hug

# 168
Днес забърсах едни намалени хризантеми от Кауфланд. Ако може да се има доверие на целофана около саксията, сортът е Madiba. Не бях виждала такива - с малък цвят, подобен на маргаритка.

# 169
  • София
Гледах пише 5цвята,но в брошурата само 3,малко се изкушавам заради арума. Та ако някой има снимки нна 5-те комбинации ще съм благодарна😘

# 170
Да, беше изцяло сух и излизаше от саксията. Полях го малко и всичката вода веднага изтече, така два пъти. Малко се опасявам да не получи и шок.
Преди малко го измих и махнах всички сухи листа. Все още излиза от саксията, но почвата е влажна. Отдолу ми се виждат живи корени, но отгоре повечето са изгнили и сухи. Видях в почвата и мухички и мирише много на мухъл.
Това видях от Лидл аз. Много са ми симпатични тези бели нарциси, тази година ще садя искам да ги завъдя. А четвъртият вид какво е, не мога да го позная в миксовете?

# 171
Четвъртото е алиум, цъфтящ лук Grinning красиви са и на живо. Дребните видове, каквито вероятно са в микса, се размножават сами.

# 172
И аз на лук го опреличих, даже щях така да си задам въпроса, а какъв е този цветен лук 😆
Сега ще потърся снимки да ги видя какво представляват.

# 173

Още малко есенни цветя от моя балкон.

# 174
  • София
Мерси то това изобщо не са миксовете от брошурата, те са в кутийки.
Скрит текст:

А от днес трябва и такива

Харесах си и луковици за диви лалета в баухаус дано да стигна някой ден 😅

# 175
  • In transit
Пипи, останаха ми очите в новата ти градинка! Разкошни! Heart Eyes Гости приемаш ли? Grinning Честити да са ти.

Ето моите комплекти с пролетни луковици:

Ей сега, като ги видях пак и ми се прииска да си взема и в червено. Blush
Ейнджъл, според мен са същите, просто са в хартиени пакети, вместо в кутии. Заменили са пластмасата с хартия. Пак са 5 цвята х 4 вида в комплект, между 25 и 30 броя.

# 176
Mikkey, заповядай! Blush

# 177
Скрит текст:

Ето го и моя рай от цинии и газани .

# 178
  • In transit
Алиса, чудни са! Heart Eyes Първо при теб ще дойда, че си ми по-наблизо. Grinning

# 179
Алиса, чудни са! Heart Eyes Първо при теб ще дойда, че си ми по-наблизо. Grinning

Тази година разсада ми нещо не изникна и бях  поръчала от ФБ на гол корен , но пак станаха чудесни кошерини. Събирам семена всяка година . Яд ме е ,че не сях и богородички . Поръчах за 60 лв . но от жегата не можаха да оцелеят . Другата година ще си сея много . Свеки много ги харесва . Учудващо , че цветята, които не съм ги харесвала преди , сега ги обожавам . Например такива като шефлери и подобни преди не харесвах , а сега имам , че и разсаждам .

Общи условия

Активация на акаунт