Нашите цветя - тема 29

• 24 296
  • 752
  •   1
Отговори
# 720
При мен скоро имаше почти минусови температури и всичко зазимих. На терасата има една левизия, здравеца и няколко, на които пише, че са студоустойчиви. Само за левизията ще ме е яд, ако не удръжи.
Ако не, живот и здраве, ще купувам нова напролет, защото много я харесвам.

# 721
  • Варна
Да споделя, че в Лидл има кукуряк/хелеборус в симпатични коледни кашпи. Мънички, но много нацъфтели. Преди време бяха пуснали и в Била. Накупих си няколко, че от известно време ги гледам по сайтовете и исках да си взема а там са на по-сериозни цени.

# 722
Да споделя, че в Лидл има кукуряк/хелеборус в симпатични коледни кашпи. Мънички, но много нацъфтели. Преди време бяха пуснали и в Била. Накупих си няколко, че от известно време ги гледам по сайтовете и исках да си взема а там са на по-сериозни цени.

Каква е цената и какви цветове има ?

# 723
  • Варна
10 лв, бели са - Christmas carol. В Била бяха абсолютно същите, с по-семпла картонена кашпа и ги бяха намалили на 6 лв. Най-обикновенничките, но пак се зарадвах да ги намеря на тази цена Simple Smile

Последна редакция: ср, 26 ное 2025, 18:15 от mentolka

# 724
Аз имам 2 сандъчета с мушкати,  които ще тествам да зимуват на терасата.

# 725
Под -5°С не издържат, зависи колко е топло на терасата ти. За мен, на хладно им е по-добре отколкото в отоплена стая, стига да не измръзнат.

# 726
Нашите не сме ги прибирали вътре вече 2 зими - на изцяло остъклена тераса с южно изложение са. Но и не помня да са падали под -5°, а и предполагам, че е по-топло на терасата.

# 727
  • In transit
При мен една зима издържаха на открито мушкатата, но бяха домашни, не от магазина. Следващата година ги прибрах и едно купешко измръзна на остъклената даже.
Сакъзите са ми на остъклената и се побъркаха да цъфтят зимата. Тази мисля да ги поочупя по-стабилно, да си починат малко.

# 728
Под -5°С не издържат, зависи колко е топло на терасата ти. За мен, на хладно им е по-добре отколкото в отоплена стая, стига да не измръзнат.
Миналата година издържаха 2 снеговълежа, на третия сдадоха багажа. Става дума за открита тераса в София.
Сега все още са навън, ако завали ще ги прибирам по спешност ( онзи ден ги консолидирах, че ми трябваха саксии)

# 729
В съседния блок има една тераса с разкошни мушката. До скоро изглеждаха страхотно, но сланата преди седмица ги скапа, вчера ми дожаля като ги видях.
Аз съм оставила само левизията на терасата за зимуване, но имам едно питане - да я поливам ли? Чудя се в тоя студ ок ли е поливане.

# 730
Няма нужда да поливаш, ако въздухът е влажен. Моята под козирка я поливам 2-3 пъти за цялата зима.

# 731
  • Карлово

Моите коледничета.

# 732
Днес минах покрай един двор, в който от години се самозасява калифорнийски мак от семе. Направо цялата земя беше покрита плътно с нови растения, в различна степен на развитие  и някои цъфтяха. Не зная дали ще оцелеят до другото лято и какво ще стане, ще има ли пак ешолции.

# 733
  • оттам, откъдето започва България
ДамаТрефа, прекрасни са твоите коледничета. Heart Eyes

# 734
  • Карлово
благодаря ранобуднаНа пролет тръгват пак новите растения. До нас в двора на кооперацията е пълно с калифорнийски мак. Сега цвят има тук там, но на пролет е прекрасно.

Благодаря, Ранобудна.

Общи условия

Активация на акаунт