Нашите цветя - тема 29

• 24 302
  • 752
  •   1
Отговори
# 705
Прибрах само един зефирантес и го приспах. Всичко останало е още навън, вкл. и мушкатото, червено калиопе, сега се къса да цъфти. Цяло лято се мъчи горкото в жегите и като захладня, се съживи и зацъфтя.

# 706
  • София
Здравейте! Ще бодна коренището божур и едни малинко-къпинки. Някакви съвети за малинките?
Садиш като всичко друго - по-голяма дупка, насипваш смес пясък, оборски тор и почва, садиш, утъпкваш и малко поливаш, ако не вали всеки ден. Догодина не режеш, нека се развие храста.

# 707
  • Варна
Аз знам, че божура се сади плитко. Коренището се слага хоризонтално и точките на растеж да не са по-дълбоко от 5 см.
Това е на теория, нямам много опит. От миналата година 3 купешки и два от градината на майка ми, нито един не успя да цъфне. Май ги попари априлския сняг, макар че не се задържа повече от няколко часа, защото имаше пъпки, но не се отвориха. Тази есен засадих още 3 коренища тревист от Лидл и един итох в саксия от разсадник. Много ми се иска догодина вече да видя цвят.

# 708
  • Бургас
Моите мушки и сакъзи са навън още и цъфтят. Много са се разлистели и са добре. По време на жегите лятото, доста бяха оплешивяли. Сега изглеждат много добре. Но, и няколко ми загинаха, та сега ще попълвам празните места в сандъчетата.

# 709
  • София
Аз до колкото съм чела една две години да няма цвят или да има мимален.

# 710
Точно така - първият ми засаден божур цъфна след 4 г. На другите 4 божура им е 3-та година и пак не са цъфнали. Божурите са едни от малкото ми успешни насаждения и не съм правила нищо специлно, НО четох, че обичат глинеста почва, точно каквото е, където са засадени. Та, за божурите имам опит, надявам се и с този да имам късмет. Малинките също не посадих, както ми е описала sofyia (много благодаря за насоките!) - просто изкопах дупка, в същата тая глинеста почва, и ги засипах. Не ми се искаше да ги садя сега, защото садих миналата есен боровинки и умряха, но може да е било, защото не ги поливах лятото Sad

Последна редакция: пн, 24 ное 2025, 01:42 от anmasu

# 711
  • София
За боровинки, един съсед ми разказваше как не знам къв трап копал, пък от къде им носил борови иглички да го запълни, още някакви специални магии. Мн сложно ми се видя, явно имат спец изисквания...

Аз си сложих една вайгела, не съм с големи очаквания, мисля че е късно, но ще видим напролет...

Последна редакция: пн, 24 ное 2025, 08:01 от Angel_Dust

# 712
  • София
Боровинките искат кисела почва, да, около 4.5 pH.
И моите мушкати са още на терасата, до края на декември няма да ги прибирам, като слушам прогнозата. Ще им сложа коледни лампички.😃

Последна редакция: пн, 24 ное 2025, 11:37 от sofyia

# 713
Аз мисля днес да ги приберат вече

# 714
И малините искат кисела почва . Можеш да ги садиш на ред , можеш и на копки . Аз предпочитам да са ми на ред . Аз още имам малинки в двора .

# 715
Човърках сега на терасата, откачена работа. Едни фунийки ( импатиенс) изкарват свежи разклонения, намерих прецъфтяло от сутринта цветче, калдъръмчето цъфти и то. Ще кажеш, че е пролет и идва лятото. Имам сандъче с магданоз, събрах узрелите семена, други наедрели хубаво, но далеко от узряване, а трети стръкове сега цъфтят. От първите узрели семена вече поникнали млади магданозчета. А мушкатото цъфти и хубавее, лилава традесканция и тя хубавее. Луда работа, края на ноември е, друг път по това време зимата започва. Много се промени климата.

# 716
Днес 6 часа , сън не ме лови имах цяла кофа с резници , та станах да ги бодна . Довечера обезателно трябва да ги покрия с найлон . Сега е най - хубавото време за цветята , но вече всичко прибрах , че ме е страх .

Между другото да ви се похваля . Бях качила скоро снимка на начупените ми хризантеми и питах как да ги вкореня . Едните на работа са във вода , а вкъщи пак са с вода обаче сложих вкоренител във водата и са направили калус е дай Боже да станат .

# 717
  • София
😂 От къде ги взимаш тези резници в такива количества...
Аз винивно да си призная нищо още не съм подготвяла за зима... Нито съм прибирала, гледам началото на декември ще има някой друг хубав ден, да се надявам тогава да успея... Вчера щях да пръскам и да позавия...изобщо не стигнах до градината.

# 718
😂 От къде ги взимаш тези резници в такива количества...
Аз винивно да си призная нищо още не съм подготвяла за зима... Нито съм прибирала, гледам началото на декември ще има някой друг хубав ден, да се надявам тогава да успея... Вчера щях да пръскам и да позавия...изобщо не стигнах до градината.

Амии живея си на село ScreamInnocentSweat Smile . Намирам си тук там . Цяла кофа заложех.От толкова много да видим какво ще стане . Точно на тия не се надявам много ,ноо знаеш ли .. стават чудеса .

# 719
И аз още нищо не съм прибирала, дори стайните ми цветя са навън. Не съм гледала прогнозите, ако трябва да съм честна.

Общи условия

Активация на акаунт