Нашите цветя - тема 29

• 24 300
  • 752
  •   1
Отговори
# 735
Няма нужда да поливаш, ако въздухът е влажен. Моята под козирка я поливам 2-3 пъти за цялата зима.

Моята е на терасата, но на закътано място, така че дъжд до нея не достига. Тези дни бяха големи студове и не посмях да я поливам. Попитах, понеже листата и са леко спаружени, а нямам никакъв опит с левизия, за пръв път гледам.

# 736
  • оттам, откъдето започва България
И моите красотички. Heart Eyes

Скрит текст:

# 737
  • София
И нашето се заотваря, такива жълто оранжеви не бях виждала, мн са хубави

# 738
  • In transit
Ранобудна, жълтото е разкошно! Heart Eyes
Моето двуцветно коледниче, което наскоро купих от Лидл, цъфна с 3-4 бели цвята, след което всички останали пъпки окапаха. Sad
Преместих го на прозореца и тръгнаха нови пъпки. Дано да цъфне, като вашите красотички. Heart

# 739
  • Somewhere far away
коледничетата които сега продават масово нямат нищо общо с онези от едно време.

# 740
коледничетата които сега продават масово нямат нищо общо с онези от едно време.

Така е. Помня на баба ми какво беше. Съвсем различно от сегашните.
Аз коледниче нямам имам великденче, което миналия месец реши, че иде Великден и взе, че пусна два цвята. Laughing
Иначе си цъфти съвсем нормално, преди празника. И е светло оранжево.

# 741
  • София
Моето цъфти и пролетно и сега, за първи път го виждам с толкова пъпки и с толкова цветчета едновременно, бях го взела миналия ноември напъпило с един цвят, метна вс пъпки тогава, после април пусна един по един 2-3цвята.. Та сега му се радвам

# 742
Здравейте, момичета! Искам да ви споделя, че точно сега, по това време на годината, нарцисът ми е цъфнал!
Намираме се на 550 метра надморска височина.

# 743
  • Бургас
Много интересен нарцис!

Разкошни коледничета! Моите загинаха преди няколко години!

# 744
С какво ги торите тия Коледничета . Аз бях си купила такова жълто и бяло мисля от Кауфланд преди време . Режете ли ги ?

# 745
  • София
Аз нищо не му правя, но моето е бебе, стои в почва за кактуси и сукуленти, предполагам ако искаш да ториш с такава тор трябва... Понеже е малко, няма и какво да му режа все още. Само поливам със съвсем малко вода, когато му изсъхне почвата.
Само от свеки, която има огромно едно, помня, че трябва да се пресажда чак когато  му умалее хубаво саксията и то в един размер по-голяма, в никой случай в мн голяма. По-добре било да им е по-тесничко.

# 746
  • оттам, откъдето започва България
Точно за жълтото не полагам никакви специални грижи. Стои си на терасата и зиме и лете и не помня откога не съм му сменяла пръстта.
Другото, което е в стаята, си го обгрижвам - скоро му сменях и пръст и саксия.

# 747
  • Карлово
И аз не ги торя коледничетата. Само през пролетта, някой беше споделил, тук в темата, че за да цъфтят окършвал горните връхчета и аз съответно така направих, в резултат, по Великден нямах цветове, но пък сега цъфтят добре. Отчупените връхчета засадих в ново сандъче и се захванаха, но още нямат пъпки.
Интересното при моите, че купувам уж бели, пъпките са бели, но цветовете оранжево-червени.

# 748
И аз не ги торя коледничетата. Само през пролетта, някой беше споделил, тук в темата, че за да цъфтят окършвал горните връхчета и аз съответно така направих, в резултат, по Великден нямах цветове, но пък сега цъфтят добре. Отчупените връхчета засадих в ново сандъче и се захванаха, но още нямат пъпки.
Интересното при моите, че купувам уж бели, пъпките са бели, но цветовете оранжево-червени.

Имаш ли друг цвят в близост . Бялото трябва да е само някъде за да не се оцветява

# 749

Здравейте, това е коледарчето, което цъфна за първи път миналата коледа. Ама след коледа, януари. Имам 3 присадени от стари коледарчета. Само това разцъфтя обаче. Сега още едно от трите има пъпки, но не са се отворили още. Смених им сандъчетата през лятото, та не знаех дали ще цъфти. Но имат пъпки, пък ще видим.

Общи условия

Активация на акаунт