Боледуване на децата ни-тема 91

• 16 105
  • 577
  •   1
Отговори
# 555
Ей какви са тези сополи. Носа му е тапа. Адски запушен, почти нищо не излиза, не може да почива на обяд. Чудя се има ли смисъл от инхалации като не може да диша през носа.

В такива ситуации правя промивки със спринцовка и физиологичен,знам,че има противници на тази практика,но при нас лично досега никога не е водила до нещо лошо.

Иначе малката ми тръгна на ясла,няма и една седмица след това разбира се се разболя,вече месец си е вкъщи не защото я пазя,а защото изкара няколко неща едно след друго и винаги като планирах да я пускам ми вдигаше температура или започваше да кашля или пак беше с червено гърло.

# 556
Аз не бих промивала носът със спринцовка. При много деца води до усложнения. Това е препоръка от УНГ на моето дете. Ако решите така да почистване носът - консултация с УНГ за да Ви ибясни всичко. Успех и бързо възстановаване..

Малко офтопитек от темата...Ако открия лекарство, което да лекува червено гърло при синът ми без да го повръща и без се налага прием на АБ заради него....Банкет ще вдигна. Laughing

# 557
Лекарството за гърло - Гранофурин 😄 При моите деца тръгне ли гърлото в 99% стигаме до АБ. Само гранофурина помага, но е суууупер гаден.
Инхалации аз правя само за кашлица с Пулмикорт. Никога не съм успявала да излекувам сопол с инхалация. Промивки със спринцовка не правя, след като докарах отит на едното дете.
Моите подхващат 3-та седмица на градина, това не се е случвало до сега. Давам им само Inner ear, може би пък от него има някакъв ефект.
Днес три групи отиват на екскурзия, като си представя 50 деца затворени в един автобус и съм на тръни какво ще донесат, но не мога да ги изолирам вечно. Лошото е, че тръгвам от днес на зъболекар (счупиха ми се 4 зъба за 10 дни) и ако се разболеят не знам кой ще ги гледа, за да си обърна малко внимание и аз..

# 558
Моите също второ боледуванекарат, но аз нямам време да им обърна внимание. Чак вчера се замислих, че се сополяват нещо. Голямото сутрин след ставане кашля доста. Ами те преди 2 седмици изкараха по курс сополи.

# 559
  • София
Аз не бих промивала носът със спринцовка. При много деца води до усложнения. Това е препоръка от УНГ на моето дете. Ако решите така да почистване носът - консултация с УНГ за да Ви ибясни всичко. Успех и бързо възстановаване..

Малко офтопитек от темата...Ако открия лекарство, което да лекува червено гърло при синът ми без да го повръща и без се налага прием на АБ заради него....Банкет ще вдигна. Laughing
Защото не знаят как да промиват масово.
П.С.: В друга тема се разискваше, че Гранофорина си има антибиотик в него също, но явно локален

# 560
И аз съм много доволна от грануфорин за гърлата.

# 561
Емилия, нещо профиктично и локално за гърлото използвате ли, примерно резиста или омнибиотик имунд. Другия вариант е Бронховаксом.
Когато носа е тапа, то там има оток, не толкова сополи. Отпушващи капки капете и може и детски тайлол хот, добре действа.

# 562
И противоалергично бих добавила аз.

# 563
Аз давам Муракол протект кидс и Омнибиотик имун Д от 01.09
Промивки под налягане при запушен нос в никакъв случай не бих правила.

# 564
В тайлола има противоалергично.

# 565
Аз да питам за бели гъсти секрети ще помогне ли Виброцил?

# 566
Лекарството за гърло - Гранофурин 😄 При моите деца тръгне ли гърлото в 99% стигаме до АБ. Само гранофурина помага, но е суууупер гаден.
Инхалации аз правя само за кашлица с Пулмикорт. Никога не съм успявала да излекувам сопол с инхалация. Промивки със спринцовка не правя, след като докарах отит на едното дете.
Моите подхващат 3-та седмица на градина, това не се е случвало до сега. Давам им само Inner ear, може би пък от него има някакъв ефект.
Днес три групи отиват на екскурзия, като си представя 50 деца затворени в един автобус и съм на тръни какво ще донесат, но не мога да ги изолирам вечно. Лошото е, че тръгвам от днес на зъболекар (счупиха ми се 4 зъба за 10 дни) и ако се разболеят не знам кой ще ги гледа, за да си обърна малко внимание и аз..

Здравейте, може ли да ми дадете линк за inner ear. Има ли го по аптеките или е само с поръчка?

# 567
Засичала съм го в аптеки 36.6 и Гален. Аз лично го поръчвам от Iherb, в последните месеци имат промоции и даже с доставката излиза по-изгодно.

https://iherb.co/764ChRkr

# 568
Моят прави чести отити и е противопоказно да промивам със спринцовка. Направих иначе вчера инахалция с йалоклийн и се поразтече. Ама е гноен сопол Simple Smile естествено, какъв да му е. Вечно са му такива. Та, минахме през доктроа днес. Изписа му втечняващи секрета + аб капки, защото е тръгнало към ушите. Просто чудесно. Той хич не ми дава да му капя, едва се преборвам с него.

Hope, как така не са ходили повече 3 седмици. Направо ми разби всички представи. Коя група са? 😮‍💨😭

# 569
Frozen, 3-та група са 😄 То хич не е за смях де, ама иначе трябва да рева. За пръв път захващат трета седмица подред и не знам дали ще я довършат, заради днешната екскурзия. Лятото не ходят на градина, та не знам дали тогава не е по-спокойно от към вируси. Просто винаги едната се разболява, аз оставям и двете вкъщи, после и втората се разболява и докато се изредят и времето си минава..

Общи условия

Активация на акаунт