Боледуване на децата ни-тема 91

• 16 466
  • 592
  •   3
Отговори
# 585
  • София
И аз не харесвам педиатри,които за щяло и нещяло изписват антибиотик. Сина ми миналата зима имаше ангина и нашата лекарка,първо му направи тест за грип. Като се потвърди грипа,не му даде АБ и за 4-5 дена той се оправи. Масово като видят възпалено гърло изписват,без изследвания.
За грип Тамуфлу са изписвали на децата. Антибиотик само ако има усложнения.

# 586
Танче, с времето сама ще разбереш какво действа при твоето дете и какво - не. Докато бяха по-малки и аз така купувах всичко изписано. На всяко боледуване по 200 лв оставях в аптеката за витаминчета, сиропчета за имунитет уж и всякакви такива добавки. Вече не купувам билкови сиропи за кашлица, капките за нос съм си "отсяла" и знам от кои има ефект, спрей за гърло купувам само един вид.

# 587
Имате ли опит със стрептокок в гърлото и носа?Лесно си се изчистват с АБ, възможно ли е да има рецидив и т.н?

# 588
  • София
Има рецидив много ясно. След изпити антибиотици, капани капки за очи, правени капки, пробиотици и други чудеса пак си имаше...Проблема е, че в един момент не знаеха с какво да я лекуват вече...

# 589
Има рецидив много ясно. След изпити антибиотици, капани капки за очи, правени капки, пробиотици и други чудеса пак си имаше...Проблема е, че в един момент не знаеха с какво да я лекуват вече...

Къде е била бактерията,само в носа или и в гърлото?Винаги ли развиваше и симптоми детето,защото чета,че понякога е само носителство е един вид.

# 590
  • София
В носа беше. Направи ми 2 бронхита един след друг в рамките на 2 месеца. Иначе с тая гад се борехме около половин година. Иначе ако просто беше носител без симптоми аз лично нямаше да я барна

# 591
В носа беше. Направи ми 2 бронхита един след друг в рамките на 2 месеца. Иначе с тая гад се борехме около половин година. Иначе ако просто беше носител без симптоми аз лично нямаше да я барна
Звучи ужасно,малката я лепна в яслата и уж сега не излиза на изследвания,но не са минали много дни след АБ(някъде седмица) та не знам дали е много релевантно.
Иначе не стигна до бронхит ама цял месец се влачи болна...

# 592
  • София
Пожелавам това да Ви е бил АБ и повече да не се върне тая гад

Общи условия

Активация на акаунт