Боледуване на децата ни-тема 91

• 14 957
  • 536
  •   2
Отговори
# 450
Привет от мен, не съм писала скоро понеже беше здрава слава богу. 5 дни в първа група в новата градина и вече е с жълт сопол. Все се надявах тази година малко да е заякнал организма и да изкарва поне по 2 седмици, но уви. Предполагам е вирус, с баща й започнахме също да подсмърчаме. Да ви попитам, понеже досега беше в частна ясла и там с бележките знаех процедурата каква е, в държавните градини какво се прави? Обаждам се по телефона че е болна и няма да ходи докато не оздравее и като е здрава взимам бележка от педиатъра за отсъствията ли, че е здрава ли, не ми е ясно и днес точно няма кой да ми отговори.
Бързо оздравяване на болните и дано тая зима не е като предната, че ми се реве отсега.

# 451
  • до най-прекрасния мъж
Аз звъня на телефона на групата и съобщавам, че ще отсъства по болест. Като оздравее, вземам бележка от педиатъра за дните на отсъствие и я носим в първия присъствен за детето ден. Имаше някаква промяна в наредбата, но в нашата градина ни предупредиха, че след заболяване ще си ги изискват. И без това масово се водят сополиви и кашлящи с бележки, че са "здрави" и неведнъж учителите са спорили с родителите, че зеленият сопол е заразен. Не че бележките ги спират, но пак един да се замисли, ще е добре.

# 452
Ако детето е болно и е минало през ЛЛ с новата електронна система - сестрата в градината вижда, че е болно в момента

Тепърва подробно ще прочета новата наредба

# 453
При нас, в София, ползвам One book, за да въведа отсъствията. В деня, в който се разболее, пиша, че ще отсъства поради домашни причини. На следващия ден вече сме минали през лекар и имам бележка, на която пише колко дни ще си е вкъщи и ги отбелязвам в системата. Като минат дните си отива директно на градина с бележката, не водя на втори преглед.
Сега видях предното мнение и ако е така, значи нищо не трябва да се отбелязва вече в системата.

# 454
И ние в кюпа, една седмица избутаха. Голямото се оплака в петък, че я боли гърлото. Буди се със запушен нос сутрин. Вчера и мен ме заболя гърлото, а днес и дребното се събуди със запушен нос. Имах час за преглед за утре, отказах го, най-вероятно ще са вкъщи...

# 455
За one book още не са ни дали зелена светлина да се регистрираме, иначе щеше да е много удобно. И с електронната система няма да стане при нас, понеже педиатърката я иска на преглед ако се появи друго освен сопола. Явно ще си звъня утре сутрин в градината, пък дано някой вдигне. Благодаря ви!

# 456
  • до най-прекрасния мъж
Аз водя на ЛЛ, ако се усложни. За сопол, лека кашлица или ниска Т, не. Често сополът минава за 4-5 дни и отива. Ако я за вида на преглед, едно че нищо няма да се чуе, друго кой знае какво ще закачи. Нашата педиатърка е на същото мнение.

# 457
Когато трябва бележка за училище, няма как да не се мине през лекар.

# 458
Аз имам близка в детска градина на административна длъжност е, тя ми каза, че са пращали старшата им сестра на обучение за работа с новата система

Иначе съм за минаване през ЛЛ, сопол, кашлица..... След като не е на градина и имам възможност си искам болничен

# 459
Ние нямаме нищо електронно все още. В градина не искат предупреждение, че детето ще отсъства. Ако съм ги оставила вкъщи заради нещо дребно и не искам да ги водя на преглед, звъня на педито да ги въведе в нейната система, че са болни и не са на градина, за да може да има номер на амбулаторен лист. После като реша отивам да им взема бележки и ги пращам на градина с тях.

# 460
И аз тъкмо преди 5 дни спрях капките за нос и моята днес издуха малко жълт сопол и вече не знам какво да правя с този сопол, явно пак ще трябва да пускам носен секрет а преди две седмици пусках.И спрей със сребърна вода пръсках и зим пръсках и ефекта е 0. С какво да го боря вече тоя сопол освен АБ капки не знам, то не може през седмица да слагам АБ капки.

# 461
Моят дребосък явно ще е като кака си - със слаби капиляри.
Трябва да ходим в Пловдив на УНГ ...

# 462
Здравейте. Днес се върнахме от 3 дневна екскурзия в района на Варна. Невероятно красиво е.

Детето е здраво. Беше със задна хрема, ама капах 3 дни капки и нещата се нормализираха.

Чета за това Тамифлу за деца. На каква възраст се дава? Как е на вкус, че моето всичко повръща с гаден вкус?

# 463
Тамифлу-то не съм го пробвала, но казват, че е много горчиво. Моите нямат проблеми с никакви лекарства, всичко харесват.

# 464
Ние тези почивни дни не сме пътували никъде, бяхме си във Варна. На моят мъж родителите ходиха на Златните и пратихме детето при тях от събота до днес. Еми понастинал е малко. Беше топло, но водата в морето далеч вече не е топла, ама нашият се е къпал. Днес си го взехме с дрезгав глас и гъгнещ нос. Разбира се, техните нищо не са разбрали 😂
Ние поне успяхме да отидем на кино на така чакания филм Simple Smile

Тамифлуто е гадно, но има и на таблетки.

Последна редакция: пн, 22 сеп 2025, 21:29 от toni1189

Общи условия

Активация на акаунт