Боледуване на децата ни-тема 91

• 15 238
  • 547
  •   2
Отговори
# 435
So close, то даже няма кой знае колко сопол, по-скоро са запушени носовете. Пръскам Зим по няколко пъти на ден и преди лягане слагам Ксилометазолин да се отпушат. Иначе през нощта си хъркат.

# 436
Моите не знам какво домъкнаха от градината, но вече седмица не мога да се оправя. Доста тежко го карам, баща им също. Те поне имаха само сополи за ден, два. Чакам да мине малко време и ще слагам противогрипна ваксина, че поне от грип да се опазя.

# 437
И аз ония ден ходих до аптеката да питам за противогрипната и да ми кажат какъв е състава но като разбрах че е култивирана в кокоши яйца и се отказах че моята нали е с непоносимости и към тях и няма да мога да я сложа. Ще се надявам ако хване да минава леко.

# 438
За грипа поне ако се хване с теста веднага и се пие тамифлу нещата доста по-добре минават,ще сложа ваксина на малката също.

# 439
  • София
Само не четете листовката му🤣Голямата щерка го беше лепнала миналата година и реших да взема да прочета все пак. Отказах се доста бързо, защото нямаше да го дам иначе.

# 440
Избягвам да чета листовките да...ако състоянието налага даденото лечение стискам зъби и го прилагам.

# 441
И аз ония ден ходих до аптеката да питам за противогрипната и да ми кажат какъв е състава но като разбрах че е култивирана в кокоши яйца и се отказах че моята нали е с непоносимости и към тях и няма да мога да я сложа. Ще се надявам ако хване да минава леко.
Говори с лекар. Те ги пречистват. В днешно време във всеки втори продукт, храна има следи от яйца. Ако не ти прави шок от тези храни, то няма и с ваксината да има проблеми.

# 442
Моите деца изкараха доста спокойно престоя на есенното море, но си бях нащрек постоянно.
Имаше ден, в който доста се пляцикаха и сутринта преди събуждане се разкашляха, но като ги напече после млъкнаха.
Единия от наливане с морска вода, такова самопочистване си беше направил, шмрък - шмрък, дръпнахме с аспиратор и еднократно всичко източихме.

Другия си събира в лявата ноздра постоянно секрет, даже сам ми показва от коя страна е. Почиствам обилно всяка сутрин и дърпам от ляво гъст задържан секрет, през деня изкарва добре, случва се да му свети ноздрата от секрет. Чакам с вадене на сливицата малко да го отпусне

Утре ще ги наблюдавам, до вторник има време да сервират нещо

# 443
При нас не беше Ковид, правих си тест. Беше си друг противен сопол 😁
Тамифлу малкият започна миналата година на 4 ден. Подейства му и се оправи, дотогава беше тежко положението.

# 444
Миналата година реших да им давам Тамифлу профилактично, след като за един ден се разболяха половината деца от групата. Подейства, размина им се. Останаха само 5 здрави деца от цялата група.

# 445
  • shumen
Бръм,сложихме ги още миналата година при него и двете наведнъж.Нямаше проблем.Само го боля 2-3 дни мястото.
Frozen,онзи ден колежката каза,че детето и(1 група,е)изкарало един ден на градина и на втория и се обадили,че е с обрив да си го вземе.Водила го е на лекар и са и казали,че не е шарка или коксаки.Така и не е разбрала какво е.
Ваня,и моя каза,че вече имат болни деца в класа.Тръпна и вяхна дали няма да домъкне нещо вкъщи.

# 446
Дани, готови сме и ние. Снощи каза, че я боли гърло, нощес рева, защото много я боли...

# 447
О и моята тази сутрин се изкашля ларингитно.Надявам се да ни се размине леко довечера сме на преглед.Надявах се като почне на училище да не е като в градината,но май няма да има разлика при нас.

# 448
Тамифлу на прахчета или сироп давате?
Да знам какво да заредя в нас

# 449
  • София
Сироп съм давала аз

Общи условия

Активация на акаунт