Боледуване на децата ни-тема 91

• 14 968
  • 536
  •   4
Отговори
# 420
Да, особено щом е по антибиограма. По принцип, той е най-подходящ за тази бактерия. Обаче на мен ми помогна, хич.... като ми го смениха, чак тогава имах подобрения. На мен ми направи гнойна стрептококова ангина..

# 421
Като майка на дете изкарало около 30 ангини ще кажа, че всяко боледуване е индивидуално и няма най-правилен АБ за ангини.
Всякакви са изписвали, понякога и първи, втори не действат и тогава трети или пък венозен.

# 422
  • shumen
Frozen,как е детето?
Явно действа АБ,но по бавно.

# 423
Бяхме на преглед,гърдите са чисти, продължаваме лечението

# 424
Жив и здрав да ти е синът Дани ,как се е гушнал във мама ♥️ ..

# 425
  • shumen
Благодаря момичета.
Likeawind,гушка се още от време на време.

# 426
Как сте, момичета? Как са децата?
Аз ще се побъркам... детето ми от 1 седмица е в първа група. Цяло лято си беше вкъщи.
Обаче сега забелязах няколко точки на едната длан, точно както му започна коксакито миналата есен. Знам че може да повтаря, защото са няколко щама.
Четох че обрива следва да е симетричен. Но едва ли толкова бързо се появяват и на двете ръце.
Предния път помня че забелязах първо на краката му. Всичко започна един петък с лек бистър сопол, на който даже не обърнах внимание. В неделя вечерта точно преди да си легнем, видях обрив и на двата му крака. На ръцете беше малко и имаше и по небцето. Измерих температурата и беше 37.7 (примерно). После с напредване на седмицата станаха като мехури.
Ние с татко му го изкарахме също, но честно казано при нас не помня как беше. Само че болеше.
Направо съм полудяла да го мисля какво ще стане, такова ли е, не е ли....
Точно сега ми е много важен период в работата и не ми се отсъства. Само като се сетя каква ще е реакцията на шефката ми..... Детето ми е по-важно естествено, обаче всичко накуп ми образува стрес. И без това тази седмица нещо не бях ок с нервите и кръвното, заради комбинацията на ПМС, първи учебен ден на ново място и напрежение в работата.

# 427
В наша градина също върлува коксаки от 2 седмици и всяка сутрин има проверка на ръцете от сестрата,но идея си нямам какви са симптомите и какво да очаквам като цяло. Дано не е това при вас🍀

# 428
  • shumen
Frozen,дано не е това при вас.Да се оправя скоро детенце.
Моя за сега е добре.Надявам се да е все така,че майка ми е след операция на тазобедрена става и трябва да я пазим.

# 429
Когато в нашата градина имаше коксаки личната каза детето да пие профилактична доза изопринозин и се размина. Пълна доза изопринозин са килограмите на детето в милилитри за ден и се разделя на 3 приема. Профилктачната доза е половината на пълната доза в 2 приема. Примерно ако детето е 30 кг, за ден са 15 мл, т.е. по 7.5 мл сутршн и вечер.
В класа на малката има вече сополиви и повръщащи, при голямата едно дете май си е тръгнало, защото му е лошо.

# 430
В нашата градина минаха първите сополи. Сега цяла седмица ходи и е затишие, надявам се не пред буря.
Дани, твоят син сложи ли ваксината за морбили? На тръни съм за малкия, знам че имам още време, но сега са зачекнали въпроса в друга тема във форума и се присетих. Каката я понесе добре, миналото лято бихме и деете едновременно.

# 431
Моите кажи-речи изкараха седмицата, от петък са със сополи и двете. Вторник и сряда се оплакваха, че ги болят гърлата, но им минаха сами. Ако са така и не се влошат мисля да ги пращам във вторник на градина. Май само аз от групата ги спирам заради сополи. Те сами ми казват кои деца са със сополи и кой къде си духа носа. Тази година не давам нищо за имунитет, само едни витамини и една добавка Inner ear (нещо като ИмунД, само че на много по-добра цена).

# 432
Здравейте.
И в яслата на детето ми започнаха с гадостите след сравнително спокойно лято.

2 деца имаха температура и доказан ковид чрез тест. След няколко дни други имаха сополи и червени гърла. Моето също имаше сопол, но засега се крепи, да чукна на дърво. Може и той да е бил с Ковид, защото вдигна температура една вечер. Иначе утре приключваме първия курс с Бронховаксом и се надявам тази зима да ни е по-спокойна от предишната.
В 2 аптеки питах за противогрипна ваксина, още нямат, записах се в списъка да ми звъннат, когато има.

Hope, до вторник има време, има шанс съвсем да се закрепят. С какво третираш сопола?

Brumm, помня, че като бихме ваксина срещу морбили на моя юнак, вдигна само еднократно температура, някъде около 8 дни след поставянето. Друго нямаше.

# 433
Моето изкара един курс сополи от понеделник до четвъртък, но ходи на градина. В петък две групи бяха затворени защото има много болни от персонала. Сега сопола мина.

# 434
Благодаря, дами! Май точките избледняват. Няма на нови места. Не съм се успокоила напълно.
Може би да се е ударил или да пипал нещо на вън?!? Мистерия. Добре че са повече почивни дни да си го наблюдавам.

Мимчо, по принцип минава леко, неприятно е, но поне отшумява бързо. Появяват се петънца по дланите и долу на ходилата, също около и във устата. Може и на други места, но почти винаги е симетрично - 2те колена, 2 калътя и тн. При всички вкъщи беше така. Може температура, хрема и др грипоподобни. Надявам се да се разминете! Миналата година не всички деца се заразиха. Тъпото беше че веднага след това ги подхвана варицела. 🫠

Бръм, морбили и варицелата (живи ваксини) изобщо даже и не разбрахме че са му сложени, толкова леко ги понесе. Нито подуване, нито нищо.

Общи условия

Активация на акаунт