Боледуване на децата ни-тема 91

• 15 172
  • 543
  •   4
Отговори
# 525
Добър вечер.
Нашето момченце вече е 3 та група.
От 15 ти Септември ходи на детска до днес.
Само, че сега когато спи хърка.
Преди да легне му промих нослето.
Утре ще го водя на лекар.Във неотложното звено на лекарката му.
Лятото си беше в къщи и не е боледувал сериозно.
Дали да не пуснем СРП,СУЕ,ПКК И носен секрет.
Какво е вашето мнение.
Бързо търсене на болните .
И пожелавам много здраве на всички.
Лека вечер!
Според мен няма смисъл да пускате изследвания и да водите детето по лаборатории и лекари, където има голям шанс да лепне нещо. Изчакайте, проследете го. Все пак захладня навън, може и леко да е настинало.

# 526
  • София
Хомеожен 9 по колко таблетки могат да се приемат на ден за дете и възрастен?
За мен съм приемала на всеки час, но за дете нямам идея

# 527
Хомеожен 9 по колко таблетки могат да се приемат на ден за дете и възрастен?
За мен съм приемала на всеки час, но за дете нямам идея
Има ли ограничение в броя на таблеките /за баща ми питам/?

# 528
  • София
Не виждам да пише, но това е хомеопатия. Не знам да може да се предозира с нея.

# 529
Предвид факта, че са сладки бонбонки без активна съставка, може на корем....
За изследванията на първи ден сополи, за мен е малко прекалено.

# 530
Последния път инхалациите с физиологичен изобщо не помогнаха. Цяла седмица, по 4 ден без резултат. Не стана бактериална инфекция, но хремата си продължи и кашлицата не спря докато не започна флудитек. Виж, когато се слага лекарство ,освен физиологичен разтвор, тогава си помага, няма как.

# 531
На дъщеря ми правим инхалации с пулмикорт и вентолин от 1 г възраст,защото е имала много бронхиолити и е безценен помощник в лечението. Правим ги с телефона обикновено,иначе не става.

# 532
Добър вечер.
Нашето момченце вече е 3 та група.
От 15 ти Септември ходи на детска до днес.
Само, че сега когато спи хърка.
Преди да легне му промих нослето.
Утре ще го водя на лекар.Във неотложното звено на лекарката му.
Лятото си беше в къщи и не е боледувал сериозно.
Дали да не пуснем СРП,СУЕ,ПКК И носен секрет.
Какво е вашето мнение.
Бързо търсене на болните .
И пожелавам много здраве на всички.
Лека вечер!
Според мен няма смисъл да пускате изследвания и да водите детето по лаборатории и лекари, където има голям шанс да лепне нещо. Изчакайте, проследете го. Все пак захладня навън, може и леко да е настинало.
Ще изчакам.
Снощи спа доста неспокойно.
Но ще следя днес и утре и ако трябва ще видим какво ще правим.
Наистина много застудя .
Ту вали за кратко дъжд и вятър също има.
Може би се дължи на промените в времето .

# 533
Ние май направихме и отит... Ще има да се влачим

# 534
  • shumen
Антилоп,ние също сме правили доста инхалации,че и моя е с чести бронхити.
Spasiyka,уши много болят.Дано не е отит при твоето дете.

# 535
Вчера единия шмърка през нощта, този с ушите и сливицата, после сутринта един голям сопол изкарах в ляво със стеримар и аспиратор, след два часа още веднъж.
До  следобяд е изкарал спокойно, бяха при баба им за три часа, после спа.
Като стана повърна доста, иначе весел,  вечерта пак повърна, дадох натриев цитрад, препечени филийки с масло вечеря и заспа.
Казва, че не го боли корем, сочи си една пъпка от мръсотия на носа, където пипа, че го боляла

За сега мисля, че настинал леко от времето. Бяха до вчера с преходни чувалчета на angel baby - те са без ръкави  и изведнъж дойдоха тънички
Снощи им извадих от  ватираните на Wikkiki, те си топлят доста - рамене, ръце, крака. Добре им стана, още след баня ги нахлузих и ги затопли.
Днес ще ровя да видя кое с по-тънка вата, кое е съвсем дебело, изведнъж времето извика дебелите завивки

Инхалатора го отричах до последно, купих, че забелязах при едното тръгнала задна хрема само с физиологичен разтвор да подиша и веднага го отпуска
Другото с дебел сопол си иска издухване

Последна редакция: нд, 28 сеп 2025, 08:17 от Щефи

# 536
Здравейте, пак сме в кюпа, за съжаление. Вчера моето момче повърна след обяда. Беше му отпаднало. Започна към вечерта да вдига температура, през нощта му текна явно секрет, защото кихна и явно се задави със сопол. Давам ударно кориз@лия през час, витамини, смъквам температурата. Имаше записан час за ваксина срещу варицела във вторник, ама явно ще пропуснем.
Времето застуся и вирусчетата се предават по-лесно, а и вече повече стоят затворени...

# 537
Пак вируси мутанти - повръщане със сополи......
Моят цяла нощ хърка, имаше малко секрет сутринта, но сега сякаш изчезна. Явно нещо започва, ще видим на къде ще е до довечера.

# 538
Мои приятели казаха, че сега ковид така протича - при някои само температура, при други със стомашни разстройства, ако е цяло семейство - микс.

Frozen, дано го пресечеш и не се влоши. Сега как е? Капеш ли нещо в носа?

# 539
Малкото е със запушен нос, благодарение на 2 седмици училище на голямото. Дърпаме с прахосмукачка и слагам виброцил, но мисля да взема и назик. Чета обаче, че е от 2 годишна възраст, пък моето е на 1.10, дали няма да предобря манджата? Чудя се какво да добавя към виброцила, за да се свърши бързо тая мъка, в сряда трябва да тръгва на ясла 😫

Общи условия

Активация на акаунт