Боледуване на децата ни-тема 91

• 14 706
  • 532
  •   4
Отговори
# 465
Ние тези почивни дни не сме пътували никъде, бяхме си във Варна. На моят мъж родителите ходиха на Златните и пратихме детето при тях от събота до днес. Еми понастинал е малко. Беше топло, но водата в морето далеч вече не е топла, ама нашият се е къпал. Днес си го взехме с дрезгав глас и гъгнещ нос. Разбира се, техните нищо не са разбрали 😂
Ние поне успяхме да отидем на кино на така чакания филм Simple Smile

Тамифлуто е гадно, но има и на таблетки.

Благодаря. Сега ще ги видя на таблетки.

П.с И ние бяхме на Златните. Там нощувахме и обикаляхме околностите не сме се къпали никъде.

# 466
  • shumen
Да се оправят болните.
Тони,водата вече е хладна и не става за къпане.
Ваня,да минава бързо при малечка.
За дребни неща и аз не съм водила на лека като беше в градината,но за училище се изисква бележка и няма как и го водя.
Тамифлу сироп е гадно.На таблетки е малко по-добре.

# 467
На хапчета пи.малкия миналата зима Тамифлу, но той пие хапчета вече.

# 468
Здравейте. Днес се върнахме от 3 дневна екскурзия в района на Варна. Невероятно красиво е.

Детето е здраво. Беше със задна хрема, ама капах 3 дни капки и нещата се нормализираха.

Чета за това Тамифлу за деца. На каква възраст се дава? Как е на вкус, че моето всичко повръща с гаден вкус?

На вкус, няма такава гад! Повечето деца го повръщат първите 1-2 приема, докато свикне стомаха.
Иначе аз последно давах таблетки, които разтварях във вода, което пак е гадно. Имахме късмет, че дозата съвпадна. Направихме така, защото 1. Нямаше никакви сиропи никъде в целия град. 2. По-лесно ми беше да набутам 2-3 мл киселяк, от колкото 8мл киселяк......

# 469
При начални симптоми на грип, тамифлуто би ли свършило работа?

# 470
Само ако е доказано грип А или Б. Тамифлу работи само и единствено срещу него.
Иначе, даже е препоръчително в първите 24 ч да почне приема.

# 471
Е той другия тип грип е С, който е лек и не се налагат такива лекарства.

# 472
Според мен би свършило работа. При мен минаха 4 дена от началните симптоми на всички вкъщи когато аз започнах да пия по едно хапче на ден. Бях толкова под стрес заради начина, по който протичаше при малкия, че нямах време да се разболея. Та, на 4ти ден почнах да усещам, че нещо не ми е ок. Реших да пия превантивната доза и не се разболях.

# 473
  • shumen
Ще свърши работа при налични симптоми.
Ваня,как е малечка?
Някои запознат ли е имам ли право на болничен за майка ми(след операция на тазобедрена става е) и дали може да се издаде със задна дата?

# 474
Моите закрепиха положението със сопола, естествено и аз и ММ се разболяхме покрай тях. Той даже днес ще ходи на лекар, че хич не е добре. Друга драма имаме - едната ми дъщеря страшно много я сърби дупето, вече 2 нощи подред. Ама като ви казвам много, чак започва да обикаля от стая в стая и да реве, че много я сърби. И не минава от нищо. Огледах дупето, нито е зачервено, нито нищо. Чудя се ако са глисти, ще ги видя ли по дупето, тя си ака в тоалетната и няма как да видя там. Преди 2 седмици пусках паразити за градината и бяха чисти, но съм чела, че не всеки път ги хващат изследванията. Днес ще я водя при педито, колкото и да не ми се иска,щ. Някой да има идея?

# 475
Дани, мисля че имаш право на болничен за роднина. Колко време назад може да се издаде не знам, питай личната й лекарка.

# 476
  • shumen
Хоуп,не съм сигурна дали може да ги видиш,ако ака в тоалетната.Да не би нещо да я дразни от бельото или да си сменяла праха за пране?Също и уроинфекция някаква дали не е?Мен имаше период ме сърбеше много и бях с бактерия в урината.
Бръм,благодаря.Ще звъня да питам днес личния и лекар.Те ще я изпишат утре или в Петък,но нейния личен е само сутрин и ще мога да стигна до него на следващия ден сигурно и затова питах.

# 477
Hope при моето дете бяха глисти с такива симптоми+скърцане на зъби през ноща. Изследванията бяха чисти, но в акото се виждаха. Педиатърката изписа Зентел. Беше малък и давах 1/2 хапче през 15 дни. Още вечерта след първият прием и спа като къпан. Хапчето е 1 и струва около 5 лева. Дозата е според възраста. Моето беше на 3 години и го стривах и давах с кисело мляко иначе на вкус е сладко. Сега вече ако го забележа давам цяло хапче на 2 приема, че хапчето си е голямо.

Виж и акото и говори с ЛЛ на детето. Ако са глисти, преди да дадеш хапчето смени чаршафи, дрехи, дезинфекцирай всичко. Изпери.

# 478
Ходих при педиатърката, добре че нямаше много хора.. Изписа и на двете деца Зентел за профилактика. Каза, че не всеки път се откриват глистите с изследвания. Отделно ни даде направление за детски хирург, можело да е някоя фисура, която не се вижда. Та следобяд ще я водя.
Дани, и аз се чудих дали не в дразни бельото, даже снощи я оставих да спи с една рокля, без гащи, без нищо. Странното е, че само вечер се оплаква, през деня нищо и няма.

# 479
  • София
Моите закрепиха положението със сопола, естествено и аз и ММ се разболяхме покрай тях. Той даже днес ще ходи на лекар, че хич не е добре. Друга драма имаме - едната ми дъщеря страшно много я сърби дупето, вече 2 нощи подред. Ама като ви казвам много, чак започва да обикаля от стая в стая и да реве, че много я сърби. И не минава от нищо. Огледах дупето, нито е зачервено, нито нищо. Чудя се ако са глисти, ще ги видя ли по дупето, тя си ака в тоалетната и няма как да видя там. Преди 2 седмици пусках паразити за градината и бяха чисти, но съм чела, че не всеки път ги хващат изследванията. Днес ще я водя при педито, колкото и да не ми се иска,щ. Някой да има идея?
Има си изследване за това. Вечерта се мие дупето, на сутринта без да миете лепите тиксо и слагате на стъкълце (може да вземете от аптеката ) и носите в лабораторията.

Общи условия

Активация на акаунт