Боледуване на децата ни-тема 91

• 23 043
  • 776
  •   1
Отговори
# 765
Бих следила температурата дали се покачва в дните. Честно казано мен ниската температура ме притеснява повече от остро - високата в първи ден, която е вирусна. От втората обикновено се оправя за ден-два, но другата ако в дните се покачва, ми сочи на бактерия.
Аз още се влача, втори антибиотик пия и съм поне с бронхит. Три дена слагаха урбазон. Малкият е на инхалации, понеделник е рожденик, но май няма да стигне до градината.

# 766
Ние преди три седмици изкарахме ковид, беше седмица и два дни на градина и започнаха сополите. Той е не може напълно да издуха всичко и явно затова всеки път слиза към гърлото.. явно няма панацея за тия сополи. До безкрай ще се влачим така Grinning иначе си е жизнен, няма температура, но подкашля. Не бих залагала надежди на тези хапчета. Може би ако се приемат като е здрав за превенция

# 767
Някой пита за инър еъра, нямам впечатления за тях. Освен Муракола, който давам, давам и Омнибиотик имун Д /подобен на инър еър/. Но не го давам преди сън. Гледам като го изсмуче, поне 30-40 минути след това да не пие вода и да не яде.

# 768
Имате ли представа в събота поставят ли противогрипна ваксина на деца някъде в София?

# 769
Четох, че в централите на Цибалаб и Рамус слагат противогрипни ваксини. Не беше уточнено дали е за деца или възрастни, но не виждам причина да не слагат и на деца.

# 770
Моята малката още не се храни добре след чревния. За разкош и мен ме хвана.... И за да ньма празно малгата, отново, каза че има нещо на венеца, боли я, гледам подуто е, меко като плюска, а зъба е здрав. Записах час за сряда... В класа е плъзнало нещо с температура и гърло, виждам го за другия четвъртък.
Честно, писна ми, искам малко да ми е скучно.

# 771
Моята малката още не се храни добре след чревния. За разкош и мен ме хвана.... И за да ньма празно малгата, отново, каза че има нещо на венеца, боли я, гледам подуто е, меко като плюска, а зъба е здрав. Записах час за сряда... В класа е плъзнало нещо с температура и гърло, виждам го за другия четвъртък.
Честно, писна ми, искам малко да ми е скучно.

Щом не е гнойна торбичка, би трябвало да не е фистула, сиреч периодонтит.

# 772
Според мен си е гнойна торбичка, но проблева е само във венеца мисля, зъба е здрав. Звънях на един зъболекар, вдигна сестрата и ми каза с клечка за уши с йод да го натисна да се спука. То имаше в долната част раничка между двата зъба и от там изтече и сега е спокойно. Мажа чат пат с кислородна вода и в сряда сме на зъболекар да го види все пак.

# 773
  • shumen
Blooodflowers,моя с такава храчка на гърлото е бил с бронхит.
Емилия,дано не се влоши дотогава детето.
Ваня,то спокойствие да няма човек.
Spasyika,други симптоми има ли детето?
Моя продължава да е все така.Подсмърча и го боли гърлото.
П.С.Пускам нова тема.Ако някои може да качи линк към старата.

# 774
Детето продължава да вдига температура от четвъртък насам. Днес вече на 4 часа въпреки темоературопонижаващото. 37,8 - 38,5. В понеделник пак ще пускам ПКК+ЦРП. Ще се гръмна. Не иска да пие Панадол, защото му се гади от него и има пориви на повръщане. Сложих свещичка с парацетамол, мрънка, но не можем да караме само на Нурофен.

Вчера му правих тест. Беше отрицателен. Днес му правих тест - светна за Ковид, после чертата изчезна и после се показа тази за грип А. Тоест невалиден. Направих 3ти тест - светна за RSV и аденовирус. Той няма кашлица.
От вчера изследванията ЦРП - 2,6. Моноцитите бяха леко завишини, всичко друго в норма. Урината - в норма. В понеделник чакам да излезне гърлен и носен секрет...Надявам се да е някоя бактерия...Честно Ви казвам.
Таз температура 3ти ден не се трае. Пие Бисептол. Утре сутрин прави 2 пълни курса. Надявам се на чудо.

П.с Гърлото спря да го боли.

# 775
# 776
Емилия, моето дете е карали вируси с по 3 плътни дена темп. А миналото лято беше 4 дена с темп. Тъкмо се бях наканила вече на 5-тия ден да го водя на лекар и то взе, че му мина.

Общи условия

Активация на акаунт