Нервно дете - лекарство

• 1 707
  • 36
  •   1
Отговори
Моля за помощ! Детето ми е на 4 г. Имаме проблем с истериите , лесно се ядосва от всичко, не дава да се докосва от друг,освен от мама ,тате и кака. Много често крещи без причина ,това прави излизането ни навън и социализацията му невъзможна много често. Опитвали сме какво ли не . Посещава психолог ,според ,който просто е лигав и не спазва правилата,до някъде съм съгласна . Моля ,ако някоя мама е имала опит с толкова непокорно дете да ми даде съвет , щадящ медикамент с който мога да помогна на себе си и на него

# 1
Вие ходихте ли на психолог? Ако не, няма да е зле да посетите такъв.
Хапчета на 4 год, всеки ден чувал все по-големи бисери.
Щом донякъде си съгласна с психолога, представям си колко е прав..

# 2
Няма щадящ медикамент.
Като начало спирате екраните, спирате всички пакетирани храни с е-та, спирате сладките храни. Търсите начин да спазвате режим на здравословна храна, сън, почивка. Друго, как комуникирате възрастните в обкръжението му, ядосвате ли се, нервни ли сте, възможно е да копира поведение от вас? Обстановката около детето трябва да бъде спокойна. За лигавенето, започвате да променяте вашето поведение, посетете психолог вие.

# 3
  • София
Невролог посещавали ли сте?

# 4
Вие ходихте ли на психолог? Ако не, няма да е зле да посетите такъв.
Хапчета на 4 год, всеки ден чувал все по-големи бисери.
Щом донякъде си съгласна с психолога, представям си колко е прав..
Благодаря ,за подигравателния коментар . Да не дава Господ да имате този проблем -да посещавам психолог !

# 5
  • София
И още един въпрос:
Какво е поведението на детето в дг?

# 6
И още един въпрос:
Какво е поведението на детето в дг?
Отговарям на всички заедно ,за да не цитирам по отделно .
 Детето ми е родено с ниска кръвна захар ,доносено , 2 дни в кувьоз. Като цяло до 1 г и 2/3 месеца нямаше проблем .Тръгна на градина на 2 г.  Започна да прави истерии на тази възраст ,като реших че е нормално . Посещава в градината логопед и психолог (по мое искане ) ,точно по тази причина ,но там пък казват ,че няма проблем . Вече е на 4 г. съвсем съзнателно крещи , обърква ме- има ли проблем или няма ! Вербален е - с леко нарушение ,когато трябва да построи изречение . Изключително спокойно семейство сме. Това крещене не мога да го обясня- ако нещо не му хареса, ,дори и спокоен да е пак го прави. Започнахме от психолог , не знам къде по натам . Не съм се замисляла за невролог , наистина

# 7
  • София
Заведете го на невролог. Нито логопедът, нито психологът имат нужната медицинска  квалификация да казват, че "няма проблем'.

# 8
Заведете го на невролог. Нито логопедът, нито психологът имат нужната медицинска  квалификация да казват, че "няма проблем'.
Благодаря

# 9
  • Поморие
Моля за помощ! Детето ми е на 4 г. Имаме проблем с истериите , лесно се ядосва от всичко, не дава да се докосва от друг,освен от мама ,тате и кака. Много често крещи без причина ,това прави излизането ни навън и социализацията му невъзможна много често. Опитвали сме какво ли не . Посещава психолог ,според ,който просто е лигав и не спазва правилата,до някъде съм съгласна . Моля ,ако някоя мама е имала опит с толкова непокорно дете да ми даде съвет , щадящ медикамент с който мога да помогна на себе си и на него
Строга дисциплина, граници и намерете по-добър специалист - терапията в такъв случай е задължителна. На 4г. би трябвало да има доста повече диалог, отколкото между 2-3г. Комуникирайте усилено, говорете му кое е редно и кое - не, как трябва да се държи на определено място, в определени обстоятелства, как да се държи с хората.
Имам син на близо три, също с проблеми с поведението и ще следя тази тема!
Удря без причина хора от семейството, най-вече жени (мен, баба си, леля си, понякога сестра си), лигави се пред единия си дядо, крещи ако ме стане на неговата, отказва да ходи и т.н. Ако сме само аз и той - не смее да прави никакви такива неща, защото знае, че не толерирам лигавщини и не лигавя, но пред другите е ужасно положението, чак не мога да се справя с него ако има други хора в картинката.
И аз обмислям терапия. Липсва му и всякакво желание за самостоятелност - направо вдига ръце и почва да реве като му подам прибор да се храни сам, не казва като има някаква физиологична нужда, макар, че знае думата за случая. Околните не мислят, че нещо не е наред, но аз не намирам някои неща за съвсем нормални. Не ми се мисли, ако до 4-5 продължава така, сигурно ще съм напълно отчаяна.
ПП: Не съм сигурна дали е добра идея да се приемат медикаменти на тази възраст, освен ако няма някаква патологичност и не са изписани от специалист.
Успех и кураж!

# 10
Лекарства изключено,  вредят много. Има ли достатъчно движение навън поне два часа дневно, минимум, и спи ли поне 9 часа и половина? Пие ли разни сокчета, които често майките не виждат, че са черни чайчета? Вниманието по равно ли е към двете деца? Ако осъзнава всичко не е нещо сериозно, макар да сте скапани от всичките тези кризи.

# 11
Има ли възможност да го запишете на плуване? Водата много успокоява,  а работата в група с треньор може да му се отрази дисциплиниращо.

# 12
Той изпада в криза ,ако някой го докосне ,веднага иска аз да го докосна на същото място все едно го избърсвам. Доста често се ядосва от незначителни неща ,понякога имам чувството,че проявява някакъв тип невроза ,за това реших ,че може да приема нещо хомеопатично ,донякъде да успокоява тези изблици . Ако му проговори човек навън отвръща с крещеше -хората направо се стъписват ,а аз от неудобство и стрес  съм с паник атаки . Не му давам сокчета. Обича водата ,но не дава главата да се мокри в никакъв случай.

# 13
Моля за помощ! Детето ми е на 4 г. Имаме проблем с истериите , лесно се ядосва от всичко, не дава да се докосва от друг,освен от мама ,тате и кака. Много често крещи без причина ,това прави излизането ни навън и социализацията му невъзможна много често. Опитвали сме какво ли не.
Посещава психолог ,според ,който просто е лигав и не спазва правилата, до някъде съм съгласна . Моля ,ако някоя мама е имала опит с толкова непокорно дете да ми даде съвет , щадящ медикамент с който мога да помогна на себе си и на него

Добриана, това сериозно ли?
Малко ли неща сме писали в групата за аутистичнния спектър по въпроса за поведението на детето и неговата "страст да контролира" и вашия родителски стил на възпитание? Лекарството ли ще коригира това, че му се позволява всичко? Всичко се замита, само и само да  няма "излагане" в очите на хората.
От една страна, според вас на детето му няма нищо, просто си ходи на психолог и е малко по-буйничко и палаво, шумно и чувствително . От друга, искате да му давате успокоителни. Определете се най-накрая има ли му нещо на детето или му няма.  И ако му няма нищо, няма за какво да копнеете за  седация. И се дръжте с него както трябва, реагирайте адекватно на неговите "изблици". Не може дете на 4 да му няма нищо, а да се въргаля на пода на обществено място и да се дере, защото нещо си не му е харесало.

Вече ако му има нещо, то медикаменти се предписват, когато детето има медицинска  диагноза. А за препарати при хиперактивност (като съпътстваща други сериозни състояния) въобще говорим при деца със сериозни отклонения в развитието. Иначе, при чисто ДВХА  можем да говорим за медикаменти след тръгване на училище. Макар, че според медицинските издания към медикаменти се подхожда именно и само, когато другите мерки са неуспешни и приложението на препаратите  е за кратък срок. Защото те вредят.

Последна редакция: вт, 29 юли 2025, 19:08 от _re_ge

# 14
По моя преценка определено има нещо ,което не е наред и се надявах ,че психолога би , трябвало да го забележи и да работи в тази посока . Ние не сме от типа родители всичко да се позволява ,както за сестра му така и за него има правила -въпроса е ,че той не ги възприема ,понякога си мисля ,че не ме разбира . С тези крясъци не знам какво иска да ми покаже

Общи условия

Активация на акаунт