Проблем със съседи

• 2 887
  • 48
  •   1
Отговори
Наскоро си закупихме ново жилище и разбрахме, че съседите над нас са си правили незаконни преустройства и над спалната на децата е тяхната баня с тоалетна. Започнаха и течове. Как да процедираме. Не ми се иска по законов път да се разправяме. А съседите не се разбират от дума.....

# 1
Щом не се разбират от дума, нямате друга опция освен административната. Решението ви е жалба в Общинската администрация или ДНСК.

# 2
Наскоро си закупихме ново жилище и разбрахме, че съседите над нас са си правили незаконни преустройства и над спалната на децата е тяхната баня с тоалетна. Започнаха и течове. Как да процедираме. Не ми се иска по законов път да се разправяме. А съседите не се разбират от дума.....
За начало си направете застраховка на жилището, с високо покритие.
По законов път ще трябва да се разправяте. С добра дума няма да си разбият сами банята.

# 3
За начало си направете застраховка на жилището, с високо покритие.
По законов път ще трябва да се разправяте. С добра дума няма да си разбият сами банята.
Имаме застраховка, но то не си е работа да ни наводняват и да ходим да взимаме някакви пари, и пак отначало. Защото сме нови и не искаме да се разправяме, но май няма начин.

Щом не се разбират от дума, нямате друга опция освен административната. Решението ви е жалба в Общинската администрация или ДНСК.
Натам вървят нещата. То не се търпи. Сега пиша този пост дори под афект. Мъжът ми се качи преди малко за пореден път да поговори човешки да се разберем или поне да си направи качествена хидроизолация на пода, дори предложихме да поемем разходите, без да е наша работа, а той го напс*вал на майка. ..дълъг път ни чака.

# 4
Щом не разбират от дума, какъв друг вариант имате освен по законов ред!?

# 5
  • София
Нова ТВ... Румен Бахов - "пълен абсурд", оттам община, ДНСК, полиция, всичкото контролни органи дето издържаме с данъците си. А бе това е  лудост да преместиш баня и тоалетна на мястото на спално помещение 😵. Как е преместил тръбите за вода, канала, отходната канализация... ужас. Помислете за ТВ

# 6
И аз имам апартамент със съседи, които ме наводняват или получавам течове от тях. Не знам вече какво да правя! Полицаите не искат да ми съдействат. Измъкват се с оправданието, че нямало престъпление! За съседите изобщо няма смисъл да говоря!

# 7
Не се разбират от дума, ама не искате по законов ред - какво точно престъпление очаквате да ви посъветваме да извършите?

Строителен контрол - входиране молба за незаконно сменяне на предназначение на помещение.

# 8
Нова ТВ... Румен Бахов - "пълен абсурд", оттам община, ДНСК, полиция, всичкото контролни органи дето издържаме с данъците си. А бе това е  лудост да преместиш баня и тоалетна на мястото на спално помещение 😵. Как е преместил тръбите за вода, канала, отходната канализация... ужас. Помислете за ТВ
Наистина ще го направим! Чака ни дълъг път, но няма да се откажа. Направили са си незаконни отклонения и са прецакали цялата водопроводна мрежа на кооперацията...

# 9
  • До хладилника, който обичам
Полицаите не искат да ми съдействат. Измъкват се с оправданието, че нямало престъпление!

Полицаите какво могат да направят, какво очаквате от тях? Това е граждански спор, не криминално провинение.

# 10
Полицаите не искат да ми съдействат. Измъкват се с оправданието, че нямало престъпление!

Полицаите какво могат да направят, какво очаквате от тях? Това е граждански спор, не криминално провинение.
То си е нарушение на закона отвсякъде,  просто полицаите нищо няма да направят, дори и да бъдат извикани. Не им е в правомощията. Те могат да бъдат извикани, ако се стигне до саморазправа, бой...но дано не се стига.

# 11
И аз имам апартамент със съседи, които ме наводняват или получавам течове от тях. Не знам вече какво да правя! Полицаите не искат да ми съдействат. Измъкват се с оправданието, че нямало престъпление! За съседите изобщо няма смисъл да говоря!
Кои полицаи не искат да съдействат. Можете да говорите с кварталния, но без заведена жалба срещу съседа, никоий няма да ви обърне внимание.
Пак да кажа, застраховка за начало.

# 12
Опитах и застраховка да направя, но апартаментът не е постоянно обитаем, а живея в друг град. Поради тези причини и застрахователите отказват да ми съдействат.

# 13
Опитах и застраховка да направя, но апартаментът не е постоянно обитаем, а живея в друг град. Поради тези причини и застрахователите отказват да ми съдействат.
Точно необитаем апартамент е хубаво да се застрахова, защото не сте там. Имам 2 необитаеми, затраховани.

# 14
  • София

Те са с незаконните преустройства обаче на вас не Ви се занимава да се се разправяте по законов път? Точно по законов трябва, защото иначе такива индивиди ще продължават да си правят каквото и както им е кеф.
Хубаво ще си направите застраховка ама те до кога ще Ви наводняват?

Общи условия

Активация на акаунт