Отговори
# 60
здравейте и от мен  Grinning
вкусни козунаци и великденски яйца, Hug smile3501аз тепърва ще боядисвам -чакам баткото че много обича да ги шари.и аз козунаци не пека,тъй като си иска майсторлък  и  търпение.
Весело посрещане на празниците easter easter easter easter

блазя на майките в чийто градове има детска кухня-тука аз ще трябва да воювам сама на фронта,но слава богу Инка похапва пюренцата.
Бях попитала за чувалче за крачетата за количка Куини-още ми е трудно с имената но скоро ще вляза в крак-майката на ТЕА -вие имате този цвят количка-моля напиши откъде взехте чувалчето. newsm03 Praynig

# 61
Сантанджела, не знам каква система са му вляли. Има значение, какво е..Ако е физиологичен серум, ще го изпикае. Но има разтвори, които са високо процентни, простичко казано и се пускат на бавна капка, освен това е важно дали в сака\банката\ е имало лекарство и какво е. Не мисля, че ще има последствия. Просто са му вляли обем течност, който той после е изпикал..Но такива са за  #2gunfireИЗРОДИ МРЪСНИ и ПРОСТИ!!! #2gunfireтакива очернят нашата прекрасна професия. НО във всяко стадо има ужасно много МЪРША!!! не трябваше да ми го казваш, че много се нервирах да им -...майката..

# 62
Миличките, как сте се измъчили.  Дано скоро да ви премине разстройството.

Аз не съм мед. лице и не смея да давам съвети за такива неща, но се чудя с някаква храничка не може ли да го стегне детенцето? Има една лечебна каша на Хумана. За диарии я дават. Приятна е, с вкус на банан.

# 63
Благодаря за похвалите, момичета!
За втора година правя козунаци, тая година наистина станаха много добри. Имах гости следобед и опитахме единия (развалих си диетата). Вкусен е, къса се на конци, наистина е както трябва. Миналогодишните също бяха хубави, но бях прекалила със захарта, а и не бяха толкова добре оформени. Бях сама с децата и не очаквах че ще станат, ама...късмет!
Лека вечер на всички!

П.П. Някой да знае какъв ефект се постига с желатин при боядисването на яйцата и как точно се използва?

# 64
МИШЕ, дай публично рецептата за козунаците, ако е удобно и опиши дали е много трудно да станат ...

# 65
горещо ти препоръчвам козунаците на ДИдка БГ БанДИТКа
ето и рецептата с поясненията http://www.snimka.bg/album.php?album_id=26405&photo=11
Козунак
1 ч.ч. прясно мляко
4 яйца(единия жълтък се отделя за помазване)
1 ч.ч. захар
1 ч.ч. мазнина(олио и масло)
1 ванилия
1 суп.лъжица алкохол(ракия,ром,коняк)
1 кг брашно
1 суп.лъж. мая за хляб

В топлото мляко се кипва маята с една лъж. захар
Захарта и яйцата се разбъркват,прибавя се брашното,маята и всичко останало и най-накрая мазнината по малко.Аз лично след като ги разбъркам ги хвърлям в маш.за хляб за по лесно да се объркват там, но иначе ако е на ръка всичко се обърква добре и се оставя да втаса.
След като втаса тестото (може да се бие или удря в масата) се плете на 2 козунака, намазва се с жълтъка,ръси се захар,бадеми,пак втасва и се пече на 350 по Фаренхайт (180 по Целзий)

1.Използвам суха мая
2.Слагам половин чаша разтопено масло и половин чаша олио
3.Пекох го около 30-40м
4.Аз бях сложила козунака вътре във фурната и бях я влкючила на 70 градуса, за да втасва...Чаках около час  - така и не втаса много, но пък после се надигна
5.Чашата е 200гр, но аз винаги я пълня до горе - т.е. препълнена
6.Слагах на плота малко брашно, но после го махнах и се топях ръцете в олио - става по-готино

# 66
Мишенце, поздравявам те и аз за любовта и умението, които си вложила в тези чудни козунаци  smile3501

Ние днес бяхме на ортопед най-накрая. Гледаха ни на ехограф и всичко е ОК. Попитах за седналото положение и той каза, че вече може да се слагат децата седнали, подпрени с възглавници (въпреки, че аз ще се въдържа още да го правя). След 6-ти месец каза, че може да се позлват бънджита, да се хопкат (или както се казва там) децата. Кенгуруто го препоръча, заради разкрачения седеж на детето, а също и да ги носим на ръце на хълбока или отпред пак разкрачени. Към 10-ти месец препоръчва да се прави нова консултация.

santangela, съчувствам ти искерно за преживяното. Знам от приятелката ми, която лежа там за условията. Горещо ти препоръчвам консултация в Детския медицински център на ул. Гурко 1.

лека нощ!

# 67

Руми, и аз си купих такива ваденки, само че нещо не ми стана ясно как се лепят, може ли  да ме светнш как става, моля!? newsm12

Силве, извинявай, но сега виждам въпросчето - На моите пишеше "Декоративни бандероли" - режеш по пунктира и слагаш яйцето в бандерола, аз като видях какви са широки и се зачудих какво ще стане  newsm78, ама като ги топнеш във вряща вода веднага се свиват по яйцето и прилягат плътно. И са готови, после боядисваш - аз някой си играх да ги боядисвам от двата края с различни бои, други направо само в една. И по единия, и другия начин стават хубавички  Mr. Green
Топването във врящата вода е за 2-3 секунди, то си личи като е готово  Peace

santangela, надявам се, че всичко лошо е минало и ще посрещнете празниците здрави и доволни!  Praynig

Мишенце, направо се чудя дали и аз да не пробвам да измеся козунаците, но както имам само утре за приготвяне на багажа, едва ли ще успея  Sick

Хайде, лека и спокойна нощ на всички !

Последна редакция: чт, 05 апр 2007, 23:00 от бебка и бебко

# 68
  • София
santangela, съжалявам за мъките, които си изтърпяла. Наистина мога да си представя какво си преживяла (ние влезнахме в болница, когато Алекс беше едва на 28 дни). Каквото и да ти кажа едва ли ще те утеши, но се надявам детенцето ти бързо да се оправи и най-вече да си починете.

# 69
santangela, много кофти е това, което сте преживели. Дано всичко е наред и да не се повтаря. Peace

Мишенце, супер са козунаците, така ми се приядоха.... smile3501

Ние тази вечер също боядисахме яйцата. След малко ще кача снимки. Марена се забавлява много, а Ваяна беше безкрайно търпелива...

# 70
  • София
Добро утро ноемврийки Hug
Хайде на топлото и ароматно кафенце Mr. Green
Ние днес по обед пътуваме за Пловдив. Ще останем там няколко дни. Много ще ми липсвате всички Sad
Да си прекарате страхотно на този прекрасен празник. Да няма болнички, да няма изпаднали в дупки, да няма плачещи мами и бебета, всички ноемврийчета да слушкат, за да можем ние майчетата да си починем и да се заредим със свежи пролетни сили. Каня ви заедно да изпием на спокойствие сутрешните си кафета и да се насладим на това прекрасно местенце.

Последна редакция: пт, 06 апр 2007, 08:59 от bubalina

# 71
Бубалинка, приятно пътуване и весело изкарване на празника!

santangela, стискам палци!

Аз работя вече няколко часа от сутринта и само дебна някой да влезе в темата. Още малко остана и се мятам по разходки.

# 72
БуБАЛИнеЦ, приятно изкарване в Пловдив, блазе ти! Това ми е един от любимите градове, незнам защо..Хем съм била там 3-4 пъти..и то не съм го разглеждала подробно..А МИ СЕ ЩЕ CryДругия любим град ми е Търново. Също ВАРНА\ехо, Морски Котки къде сте?\Велинград,...ОХ, помечтах си ..пообиколих пред компа, с чаша кафе в ръка...
Приятен ден на всички! Аз пак съм на козметични процедури... Mr. Greenна разни геометрични фигури..триъгълници...И на антицелулитна за гъзЕто..

# 73
Karil, я кажи какви процедури правиш за целулита? Аз си мисля да пробвам LPG, ама нещо нямам вяра на разни машини. Май ръчния масаж ми се струва по-надежден?

# 74
  • София
Добро утро и от мен!
Днес съм изключително ранобудна.

На моето дете май не му стига храната и снощи се събуди да хапва. То всъщност детето нямаше да стане, ама аз от притеснения дали няма да остане гладен реших, че трябва да яде през нощта и така в 5 хапнахме. Днес май ще оплескаме режима.

Весели празници на всички!!!!  eastereaster easter

На тези, които ще пътуват  travel лек път и дано децата ни са послушни, да са здрави, че да се повеселим и ние!

Общи условия

Активация на акаунт