МБАЛ Надежда - тема 26

• 6 856
  • 142
  •   1
Отговори
# 60
Моя приятелка беше в тази стая, мъжа и е бил постоянно с нея и излизаше да купува някакви неща. Ако случайно родите по рано от датата на плановото секцио, има възможност стаята да е заета и да не може да се възползвате от нея.

Gisele , на мен ми предложиха дати, дори казаха смените на лекарите и можеше да си избера при кой лекар да се падна на смяна. Но не съм раждала скоро, може да има промени.

Здравейте, напоследък се замислям за вип стая с придружител - очаква се раждане по Коледно-Новогодишните празници. Постоянно ли придружителят е в стаята - там нощува? Ако някой вече е бил, заслужава ли си изобщо според вашето мнение ? Предполагам ще съм секцио предвид факта, че първото и секцио, възрастта ми (39г) и по-тесния таз.

# 61
Дават да се избира дата в рамките на разумното.

Във ВИП стаята с придружител (по-точно апартамента) придружителят може да спи там. ВИП стаята без придружител е с неограничени посещения, за разлика от всички останали стаи, където сте по двойки и посещенията са само от 17 да 18 часа в столовата (и без бебетата).
Аз не бих взела стая, в която придружителят да спи. Не само, че е доста по-скъпа, ами докато си в болницата, някой трябва да почисти жилището ви, да напазарува, да организира изписването на бебето, да измие колата, абе куп неща. Да се наспи за последно! Grinning

Като се роди малката, МЖ вдигна купон. На другия ден изтрезняваха, някои от гостите спаха у нас, на третия ден успя да дойде да ни види за кратко и се прибра да чисти и оправя. На четвъртия ден ни изписаха - преди това МЖ взе почерпка за лекарите и сестрите, донесе дрешки за изписването, и т.н. Нямаше за кога да спи при нас.

# 62
  • Melmak
Имам въпрос за проследяването на бременност.
Разбирам, че много от дамите имат история в болницата преди забременяване или са правили инвитро. Аз не познавам лекари там, не съм ходила на прегледи. Предстои ми преглед при д-р Десислава Колева, четох обаче добри мнения и за д-р Данаил Илиев. В начална бременност съм, искам да се следя в Надежда. Видях, че има ценоразпис с някакви пакети. Вие пакет ли си купихте или след всеки преглед плащате?

Въобще следенето на бременност колко често е, как се записваш при конкретен лекар и как се случва това?

# 63
Разбирам, че много от дамите имат история в болницата преди забременяване или са правили инвитро. Аз не познавам лекари там, не съм ходила на прегледи. Предстои ми преглед при д-р Десислава Колева, четох обаче добри мнения и за д-р Данаил Илиев. В начална бременност съм, искам да се следя в Надежда. Видях, че има ценоразпис с някакви пакети. Вие пакет ли си купихте или след всеки преглед плащате?

Въобще следенето на бременност колко често е, как се записваш при конкретен лекар и как се случва това?

Аз нямах история в болницата, отидох на преглед за доказване на бременност и ми се падна Колева, питах я дали води ЖК и се записах при нея.

Колева ме следя мен (в началото). Записах се при Колева за ЖК, минаха май два прегледа и изведнъж тропна, че отивала на специализация и ме пуснаха да ме следи лекар, който още не беше взел специалност. За мен това е непрофесионално отношение, като знаеш, че ще заминеш след 2 месеца не взимай нови пациенти. Следващият следящ НЯМАШЕ ВЗЕТА СПЕЦИАЛНОСТ! И следеше ЖК... Имаше пропуснат диабет, пропусната плацентарна недостатъчност и още няколко пропуска. Живи сме, ама можеше да има сериозни проблеми, разминахме се с по-леки. Последната седмица, в която и преносих, не бях викната на тонове или ехограф. Като ме видяха и ОЛЕЛЕЛОЛЕ, днес трябва да те приемем веднага за индуциране, ама няма места, утре идвай сутринта с багажа. Родих същата нощ, но имаше големи пропуски в следенето, особено последната седмица. Имахме проблеми заради неадекватно поведение на лекарите в ЖК.

Аз не бих отишла при нито един от техните повече за следене. Несериозни са и претупват, много. Особено Колева.

Повечето от нещата по пакетите се покриват по здравна каса. Аз бих си ходила за следене по здравна при един лекар и допълнително платено при моята лекарка, която прави и фетални, но не води ЖК по каса. Пакетите не са нищо специално, не бих взела при втора бременност. Не всичко от пакетите ми беше пуснато, нищо че си го платих и молех да ми го "освободят", че поне да го използвам. Има многого нужни неща, които ги няма в пакета.

За при кой лекар - при който се паднеш, големите имена са само за вътрешни хора. Прегледите са веднъж в месеца. Ехографите при ЖК са стари и не се вижда добре с тях.

Последна редакция: сб, 23 авг 2025, 20:25 от The_Black_Hole

# 64
  • Melmak
Ох, много ми е тъжно да чуя това нещо! Радвам се, че въпреки случилото се сте добре. Искам да родя секцио в частна болница и се надявам на добро отношение и грижа.

# 65
Ох, много ми е тъжно да чуя това нещо! Радвам се, че въпреки случилото се сте добре. Искам да родя секцио в частна болница и се надявам на добро отношение и грижа.

Добра болница са, но са претоварени, респективно качеството пада. Аз съм противник на Токуда и съм патила от тях, преди две седмици искаха да им правят две ненужни операции на коляното, едната която е отворена, но за там не съм чула нито едно оплакване за раждане.

Потърсете още мнения, аз им се доверих, но не бих ги избрала пак, а ако се наложи бих имала едно наум.

# 66
  • Melmak

Добра болница са, но са претоварени, респективно качеството пада. Аз съм противник на Токуда и съм патила от тях, преди две седмици искаха да им правят две ненужни операции на коляното, едната която е отворена, но за там не съм чула нито едно оплакване за раждане.

Потърсете още мнения, аз им се доверих, но не бих ги избрала пак, а ако се наложи бих имала едно наум.
В Токуда д-р Апостолова искаше да ми прави хистероскопия на несъществуващ полил, защото така и така допълнителното ми здравно щяло да го покрие…

# 67
Дават да се избира дата в рамките на разумното.

Във ВИП стаята с придружител (по-точно апартамента) придружителят може да спи там. ВИП стаята без придружител е с неограничени посещения, за разлика от всички останали стаи, където сте по двойки и посещенията са само от 17 да 18 часа в столовата (и без бебетата).
Аз не бих взела стая, в която придружителят да спи. Не само, че е доста по-скъпа, ами докато си в болницата, някой трябва да почисти жилището ви, да напазарува, да организира изписването на бебето, да измие колата, абе куп неща. Да се наспи за последно! Grinning

Като се роди малката, МЖ вдигна купон. На другия ден изтрезняваха, някои от гостите спаха у нас, на третия ден успя да дойде да ни види за кратко и се прибра да чисти и оправя. На четвъртия ден ни изписаха - преди това МЖ взе почерпка за лекарите и сестрите, донесе дрешки за изписването, и т.н. Нямаше за кога да спи при нас.

Аз питах миналата седмица за посещенията в оцикновените двойни стаи от 17.00 до 18.00ч в столовата през стъкло с бебетата ,как без?

# 68
  • София

Аз нямах история в болницата, отидох на преглед за доказване на бременност и ми се падна Колева, питах я дали води ЖК и се записах при нея.

Колева ме следя мен (в началото). Записах се при Колева за ЖК, минаха май два прегледа и изведнъж тропна, че отивала на специализация и ме пуснаха да ме следи лекар, който още не беше взел специалност. За мен това е непрофесионално отношение, като знаеш, че ще заминеш след 2 месеца не взимай нови пациенти. Следващият следящ НЯМАШЕ ВЗЕТА СПЕЦИАЛНОСТ! И следеше ЖК... Имаше пропуснат диабет, пропусната плацентарна недостатъчност и още няколко пропуска. Живи сме, ама можеше да има сериозни проблеми, разминахме се с по-леки. Последната седмица, в която и преносих, не бях викната на тонове или ехограф. Като ме видяха и ОЛЕЛЕЛОЛЕ, днес трябва да те приемем веднага за индуциране, ама няма места, утре идвай сутринта с багажа. Родих същата нощ, но имаше големи пропуски в следенето, особено последната седмица. Имахме проблеми заради неадекватно поведение на лекарите в ЖК.

Аз не бих отишла при нито един от техните повече за следене. Несериозни са и претупват, много. Особено Колева.

Повечето от нещата по пакетите се покриват по здравна каса. Аз бих си ходила за следене по здравна при един лекар и допълнително платено при моята лекарка, която прави и фетални, но не води ЖК по каса. Пакетите не са нищо специално, не бих взела при втора бременност. Не всичко от пакетите ми беше пуснато, нищо че си го платих и молех да ми го "освободят", че поне да го използвам. Има многого нужни неща, които ги няма в пакета.

За при кой лекар - при който се паднеш, големите имена са само за вътрешни хора. Прегледите са веднъж в месеца. Ехографите при ЖК са стари и не се вижда добре с тях.

Съжалявам за негативния ви опит.
От моя гледна точка много зависи при кого се следиш. Аз бях две бременности при д-р Арабаджикова и съм изключително доволна. Мои познати, които са били на ЖК при Ташков, Павлова, Дачева, Личева, Илиев, също са с много положителни впечатления.
С твърдението за старите ехографи не мога да се съглася - Арабаджикова винаги ми пускаше и доплер на тях. "Не се вижда добре с тях" - по-скоро който е гледал не е виждал.

# 69
Съжалявам за негативния ви опит.
От моя гледна точка много зависи при кого се следиш. Аз бях две бременности при д-р Арабаджикова и съм изключително доволна. Мои познати, които са били на ЖК при Ташков, Павлова, Дачева, Личева, Илиев, също са с много положителни впечатления.
С твърдението за старите ехографи не мога да се съглася - Арабаджикова винаги ми пускаше и доплер на тях. "Не се вижда добре с тях" - по-скоро който е гледал не е виждал.

Че имаше проблем в управляващото устройство на ехографа, ясно, но там към коридорчето за залата за изписване само ме викаха и тези двата кабинета са със стара техника. Дано да са я сменили.

# 70
  • София
Едната бременност я следих 2020/2021, а другата 2023/2024. Нямам компетенциите да  оценявам качества на ехографската техника на око, но съм убедена, че професионалист като д-р Арабаджикова не би направила компромис с това (точно в единия от тези два кабинети е тя). Да не говорим, че и в двата случая ми каза пола на детето още в 9-10 седмица, сърдечен ритъм хващаше в 6-7. Не знам доколко изобщо би било възможно със стара техника.
Между другото, проследяващ лекар може и да се смени. Особено след като са ви прехвърлили при лекар без специалност, е било логично да се преместите при друг.

# 71
Родих през май тази година и като цяло аз съм доволна от пакета за следене на бременност в Надежда. Не исках да ходя в Токуда, защото ми е далече, а и от темата за болницата останах с впечатлението, че много се чака. В началото на бременността ми не всичко вървеше гладко и направих няколко допълнителни прегледа и изследвания. Не мисля, че с нещо ме е ощетило това. Така или иначе бях решила, че няма да се следя по Здравна каса.
А, и забравих да кажа, аз също не съм посещавала болницата преди това. Имах кървене в 10 седмица и след като от Майчин дом ме върнаха, посетих спешното на Надежда. На смяна беше доктор Елка Дачева, хареса ми отношението и реших да се следя при нея.
Феталните морфологии си ги правих пак там при Патрикова и съм много доволна и от нея. Тя също следи бременности и е доста прецизна и внимателна.

Последна редакция: сб, 23 авг 2025, 23:25 от Darly_K

# 72

Проследявах бременността си при друг лекар, но при временното му отсъствие бях наблюдавана от д-р Колева. Останах с много добро впечатление от нея - внимателна и подробна при прегледите.

# 73
и аз съм писала за Патрикова назад в темата , изключително добър лекар е ! Препоръчвам с две ръце , два пъти ми спаси бременността и видя неща ,които лекарят на ЖК по каса пропускаше.  Аз си ходех на жк по каса , взимах си изследвания  всеки месец по каса и ходех при Патрикова с тях. Нямах пакет, когато имам притеснения и пишех по имейл и  е идвала по рано на работа , защото няма часове , а иска да ме прегледа.

# 74
  • София
2020 г. бях на преглед преди раждане и се паднах на прегледа при д-р Димова. Доста адекватна, но рязка. Накрая се паднах да раждам при нея секцио.
2022-2023 г. се следих и раждах с д-р Кръстев. Платих си пакетите и почти всички изследвания, ехографии си ги използвах. Следях се по-често заради ИР и пускахме изследвания. Накря родих по спешност преди плановата дата и пак той дойде + пак се падна и Димова на смяна.

При плановото секцио доктора си прегледа графика и съгласувахме кога каква смяна е и се разбрахме за дата.

Общи условия

Активация на акаунт