МБАЛ Надежда - тема 26

• 13 769
  • 302
  •   2
Отговори
# 300
Нямам преки наблюдения от д-р Чачева и стискам палци притесненията да са неоснователни.
Но имам наблюдения за д-р Калев. Пропусна нещо изключително важно при моята бременност, въпреки че имах 5 фетални морфологии при него. Затова не съм съвсем обективна, но и не смятам, че е редно да обяснява, че Надежда гонили квоти и плашели излишно, още повече че все пак не работи в Надежда. Едно от най-грозните неща за мен е лекар да плюе по колегите си.

# 301
При др Чачева попаднах за трето или четвърто мнение през 2023, когато стана ясно, че има проблем с бременността и трябва да се направи амниоцентеза. Тя потвърди необходимостта, също каза че не може да се разчита на пренаталните за всичко (нашият беше идеален, не беше хванал проблема). Междувременно амниоцентезата беше направена другаде, резултатът потвърди каквото се вижда на всичките 10 фетални, които бях направила при кого ли не и аборта в пети месец беше неизбежен.
Първоначално се бях ориентирала самото прекъсване да се случи в друга частна болница, но трябваше да чакам още 5-6 дни, за да ме приемат там или да ме настанят в стая с бременни.
В емоционален план ситуацията беше нетърпима. Тъй като живеехме в тоя ужас на неизвестност почти два месеца, едно такова чакане щеше да е абсолютно смазващо, настрана от факта, че бебето беше почнало да рита.
Измолих се за час при Чачева отново, споделих каква е ситуацията с чакането в другата болница, жената се зачуди какъв е тоя абсурд, обади се в отделението и ме приеха на следващия ден.
В нашата ситуация мога да кажа, че подходи много човешки и с разбиране. Самите прегледи при нея бяха с доста минорно настроение, предвид ситуацията, но въпреки това не е била дръпната, отговори на всичките ми въпроси и като цяло се държа мило и с разбиране.

# 302
Здравейте, в болницата прави ли се профилактика с витамин К на новородените?

Общи условия

Активация на акаунт